Žehrovice II - hotovo
Re: Žehrovice II
Ja stavám Sokola. Zatial mám spravený trup, vop, sop a štvrtinu krídla. Ovládanie VOP mám tiež na dve servá. Momentálne nie je čas na stavbu tak zatial odpočíva ale už by som sa mal dokopať a dorobiť ho. Plán som si prekresloval v AutoCade a rebrá som všetky ručne vyrezával z preglejky. Tu je jedna foto na ukážku. Ostatné foto z celej stavby sem dám keď bude Sokol hotový.
Pěkné
Já jsem nakonec udělal řiditelnou směrovku + výškovka do V ( úhel je velký, tak to jako motýl moc fungovat nebude, ale třeba ano
praxe ukáže )
Ještě musím odřezat výškovku, ale přemýšlím nad uchycením na šrouby ( výškovku ), tak zkusím něco vymyslet
Já jsem nakonec udělal řiditelnou směrovku + výškovka do V ( úhel je velký, tak to jako motýl moc fungovat nebude, ale třeba ano
Ještě musím odřezat výškovku, ale přemýšlím nad uchycením na šrouby ( výškovku ), tak zkusím něco vymyslet
Ja budem mať tiež aj smerovku ovládanú. Funkčnosť "motýla" sa ukáže až pri zálete
Výškovku budem uchytávať najskorej gumou a bude usadená v nejakej kolajničke aby sa nehýbala.
Dva kolíčky na spodku výškovky, ktoré zapadnú do dierok na trupe a výškovka ostane v správnej polohe aj pri upútaní gumou.
Som zvedavý, ako bude to véčko fungovať. Čoskoro začnem stavať Sokola a tiež to chcem tak spraviť. Dúfam, že napíšeš výsledky bádania.
Som zvedavý, ako bude to véčko fungovať. Čoskoro začnem stavať Sokola a tiež to chcem tak spraviť. Dúfam, že napíšeš výsledky bádania.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Kamil píše:Dva kolíčky na spodku výškovky, ktoré zapadnú do dierok na trupe a výškovka ostane v správnej polohe aj pri upútaní gumou.
.... nic co by branilo vyskovke v pohybe by som neinstaloval. Nevidim k tomu ziadny dovod. Lozko tvarovane do V ju dostatocne stabilizuje v pozadovanej polohe i ked je pritiahnuta iba gumou.
Pozn. na Cejke,ktora ma pomerne velku a rovnu vyskovku som nakoniec odrtranil menil uchytenie VOP plastovou skrutkou a kolikom , lebo po zachyteni o travu pri pristati obvykle vytrhlo cele lozko i s plastovou skrutkou z trupu.
Nakoniec to vyriesil zliabok z dvoch paskov preglejky( cca 1mm hrubej) na trupe. Na spodku stabilizatoru je prilepeny pasik stejnej hrubky a sirky.
Po priviazani gumou je poloha VOP jednoznacne definovana (aby bola definovana i vzajomna poloha tiahla a ovladacej paky) a ked dojde ku kontaktu zo zemegulou, vyskovka sa lahko pootoci, bez poskodenia uchytenia a nahonu.
veka1
,
Kamil píše:Dva kolíčky na spodku výškovky, ktoré zapadnú do dierok na trupe a výškovka ostane v správnej polohe aj pri upútaní gumou.
Určitě dám vědět, snad se povede i nějaké video, "Véčko spřáhnu i se směrovkou"
Tak jsem stříknul první půlku křídla a výsledek supr. jedna vrstva agama mat. červená hodně zředěná.
Myslím, že to takhle půjde
ošoupat by se to nemělo, elektrikářská páska šla dolů dobře, stopy nulové.
Myslím, že to takhle půjde
veka1 píše:
.... nic co by branilo vyskovke v pohybe by som neinstaloval. Nevidim k tomu ziadny dovod. Lozko tvarovane do V ju dostatocne stabilizuje v pozadovanej polohe i ked je pritiahnuta iba gumou.
Pozn. na Cejke,ktora ma pomerne velku a rovnu vyskovku som nakoniec odrtranil menil uchytenie VOP plastovou skrutkou a kolikom , lebo po zachyteni o travu pri pristati obvykle vytrhlo cele lozko i s plastovou skrutkou z trupu.
Nakoniec to vyriesil zliabok z dvoch paskov preglejky( cca 1mm hrubej) na trupe. Na spodku stabilizatoru je prilepeny pasik stejnej hrubky a sirky.
Po priviazani gumou je poloha VOP jednoznacne definovana (aby bola definovana i vzajomna poloha tiahla a ovladacej paky) a ked dojde ku kontaktu zo zemegulou, vyskovka sa lahko pootoci, bez poskodenia uchytenia a nahonu.
veka1
,
Máš tam pěkně sjednocený povrch ( odlesk )
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
pidrman píše:
Máš tam pěkně sjednocený povrch ( odlesk )
kde tam co vidis????
...kdyby na trupu tak jo ,ale na kridle a VOP je vsude mat: http://veka1.rajce.idnes.cz/CEJKA_-retr ... oku_1967./
...totez i ten Diamant , tomu se vsak leskne i ocas. Ale kridlo je v matu( 2K polyuretan na zbytcich bileho solartexu): http://veka1.rajce.idnes.cz/Diamant_-_r ... _provozu./
veka1
Tady je to vidět : http://veka1.rajce.idnes.cz/CEJKA_-retr ... ka_012.jpg
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
pidrman píše:Tady je to vidět : http://veka1.rajce.idnes.cz/CEJKA_-retr ... ka_012.jpg
... njn ,ale fakt je tam matna barva . Pouze na trupu je papirovy potah pres barvu strikly 2K akrylatovym lakem, ktery je prebrousen pod vodou ( cca 2000 brusny papir) a prelesten brusnou pastou... nic vic.
veka1
Tak a křídlo je nastříkáno. Teď se pustím do dodělávek trupu a výškovky a hurá do vzduchu