Serva Hextronik HX5010 - NEBRAT
Re: Serva Hextronik HX5010 - NEBRAT
Po bitvě každý generál (hlavně chytrolíni na diskuzi), chtěl jsem upozornit na šmejdská serva. Přeberte si to sami...
Život je PES a pes je nejlepší přítel člověka.
rct píše:Po bitvě každý generál (hlavně chytrolíni na diskuzi), chtěl jsem upozornit na šmejdská serva. Přeberte si to sami...
1. není to naše bitva , ale tvoje.
2. kdybys napsal, že dvě ze sedmi nefungují, tak bych se nepozastavil nad způsobem , jakým jsi je začal používat.
ještě jednou jsem koukal na fotky - vypálené kabely k motorku spíš ukazují na kouslý převod.
to se dalo pravděpodobně odhalit před spálením a možná i opravit.
3. moje zkušenost je, že zákazníci nadávají kolikrát na výrobce, ale problém způsobí sami.
4. koupil jsi serva za hodně, hodně nízkou cenu, mohl jsi s problémem kalkulovat - a zrušit k tomu ještě letadlo.
5. pokud někdo něco vyrábí hodně levně, první co ošidí je výstupní kontrola , takže to protestuji radši sám.
Nenazývej diskutující chytrolíny po bitvě, když jsi sám konal neopatrně.
A když ti to někdo napíše tak se naštveš.
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
5. pokud někdo něco vyrábí hodně levně, první co ošidí je výstupní kontrola , takže to protestuji radši sám.
Jsem jiného názoru, pokud někdo vyrábí hodně levně, tak je to ošizeno od záčátku do konce a je jedno, jestli je to u serva za 130,-Kč, nebo klobásy s obsahem masa 25% a ještě k tomu neurčitého původu...
Všiml jsem si, že mnoho zdejších diskutérů irituje použití pořekadla "nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat laciné věci" a jakákoliv kritika laciného šmejdu převážně z HK. Pokud někdo např. investuje do éra a motoru pár desítek tisíc, hromadu práce, času a poté to zazdí osazením laciné elektroniky, tak je to jen jeho boj. Pro mne je to trochu nepochopitelné, ale proč ne, třeba má rád adrenalin. Ten ale končí, když nastane nějaký problém, ten nejmenší je, pokud si jen rozfláká svoje letadlo, pokud někoho zraní, nebo způsobí škodu, je rázem po srandě a že se těch případů stalo již dost.
Osobně se již hezkých pár let držím zásady, lepší lžička medu, nežli kýbl hnoje a zatím se mi to vždy vyplatilo...
aviatik666 píše:Osobně se již hezkých pár let držím zásady, lepší lžička medu, nežli kýbl hnoje a zatím se mi to vždy vyplatilo...
Tím medem ale zahrádku moc nepohnojíš
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám iný poznatok - týchto serv máme asi 20 a zo žiadnym zatiaľ nebol problém. Je fakt, že boli kúpené dávnejšie ako analógy.
Ono už ani ten Hitec nie je čo býval...
Preto už neplatí “použiť overenú techniku“.
Včera ešte bola overená a dnes je to šmejd.
Ono už ani ten Hitec nie je čo býval...
Preto už neplatí “použiť overenú techniku“.
Včera ešte bola overená a dnes je to šmejd.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Serva jsem kupoval v dávnější době a dobírám zásoby.
Používám je v lodích na kormidlo a kolega tím přes mé varování osadil i balzové éro.
Proč varování? Serva jsou super, pokud je rozeberu a prohlídnu, tak vše OK.
Pokud je dám na servotester a nechám na prázdno cyklovat cca 1/2 hodiny,
tak jsem z 10-ti koupených dva kusy vždy vyhodil, alespoň byl zdroj na náhradní díly, které jsem ale nikdy nepoužil
Serva co přežily cyklování chodí jako z praku bez závad .....
Používám je v lodích na kormidlo a kolega tím přes mé varování osadil i balzové éro.
Proč varování? Serva jsou super, pokud je rozeberu a prohlídnu, tak vše OK.
Pokud je dám na servotester a nechám na prázdno cyklovat cca 1/2 hodiny,
tak jsem z 10-ti koupených dva kusy vždy vyhodil, alespoň byl zdroj na náhradní díly, které jsem ale nikdy nepoužil
mior píše:Ja mám iný poznatok - týchto serv máme asi 20 a zo žiadnym zatiaľ nebol problém. --------
možná bude problém při přestavbách starších vysílaču FM na 2,4 , u analogových serv jsem problém neměl, ale u digitálních, nebo třeba u gyr a plošníkářských stabilizacíh ano---gyra negyrovali, digitální serva hořeli , ---u duplexu jsem musel nastavit položku---přizpusobit výstupu, u frsky zvolit mod na přijímači pro analogová serva----těžko se to poznává, první dojem je--gyro negyruje, tak je to šmejd--servo kmitá u středu--tak je to šmejd, asi málo koho napadne zkusit i jiné nastavení když doted všechny serva fungovali v pohodě--nejsem vyjímkou.
co se týče kvality--nejsem tak bohatý-----
hitec když přišel na trh, tak to byla v konkurenci-- futaba-- graupner sračka, jen byl hitec levnější a nenáročným stačil , rozhodně zapomente na to, že hitec je nějaká osvědčená kvalita a někdy byla---nikdy, ani na začátku
u serva v ceně okolo 100kč bych ale opravdu neočekával nějaké zázraky , nic méně, nacpat do era serva kus za 3k a upáčkovat tak maximálně vítězný výkrut, to je taky na pováženou.
-
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
hitec když přišel na trh, tak to byla v konkurenci-- futaba-- graupner sračka, jen byl hitec levnější a nenáročným stačil , rozhodně zapomente na to, že hitec je nějaká osvědčená kvalita a někdy byla---nikdy, ani na začátku
Tak to je slovo do pranice...
Troufám si ale tvrdit, že i ta nejlevnější "jak ty říkáš sračka" od Hitec, je 100x lepší, nežli ty šmejdy různých "značek" za pár $ z HK, eBay, atd.
Ale ono je to spíše o tom, že převážné většině zdejších diskutérů by nejspíš praskla cévka, kdyby si do odpovídajícího modelu měli pořídit třeba jedno servo za 3,5 litru, jako např...

Proto se tu neustále dokola řeší problémy právě s tím laciným šmejdem nejen u serv, ale i u vysílačů a motorů...
aviatik666 píše:Troufám si ale tvrdit, že i ta nejlevnější "jak ty říkáš sračka" od Hitec, je 100x lepší, nežli ty šmejdy různých "značek" za pár $ z HK, eBay, atd.
Troufám si tvrdit, že se pleteš... Třeba HXT900 bych bez váhání bral za spolehlivější než malé Hitecy stylu 55/81. Taky tu a tam nějaké odejde, ale těch Hiteců asi více, v nejlepším případě to je plusminus stejné, ale s ohledem na rozdíl ceny z toho Hitecy moc skvěle nevyjdou.
A k tomu prasknutí cévky u drahého - ono je hlavně na prasknutí cévky, když se to drahé ukáže jako stejný šmejd jako levné. Zrovna v neděli jsem měl možnost vidět velmi natvrdo - náš možná nejlepší pilot F5J na Eurotour je spíš flegmatik, ale když se mu ve finále rozhodlo naprosto bez důvodu nefungovat špičkové MKS6125 na klapce, tak rozhodně klidně nevypadal... Přijít po dvou dnech soutěže o skoro všechny body za poslední finálové přistání fakt "nadchne". Naštěstí nakonec pořadí dopadlo tak, že to vlastně nic nezměnilo, ale i tak to bylo husté. A připadá snad někomu servo http://www.hyperflight.co.uk/products.a ... g-5-8kg-cm jako lowend, na kterém se nemístně šetřilo? Asi sotva...
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
tomashr, možná by to chtělo přehodnotit priority, nebo si mne zásadně nepochopil.
"Přijít po dvou dnech soutěže o skoro všechny body za poslední finálové přistání" je to nejmenší při poruše čehokoliv na éru...
Jde mi spíše obecně o bezpečnost. Když kolikrát vidím, jak někteří létají a čím mají své modely osazeny, tak jen koukám kdy budu muset utíkat
Ona taková neřiditelná letící cihla není nic pěkného a nejednou jsem měl možnost vidět i obříka napěchovaného elektronikou doslova za pár korun. Uznej sám, že u éra vážícího např. 15kg, tak to už jde veškerá sranda stranou a vcelku by mne zajímalo, kolik takových letců má sjednané aspoň minimální pojištění na případně způsobené škody...
"Přijít po dvou dnech soutěže o skoro všechny body za poslední finálové přistání" je to nejmenší při poruše čehokoliv na éru...
Jde mi spíše obecně o bezpečnost. Když kolikrát vidím, jak někteří létají a čím mají své modely osazeny, tak jen koukám kdy budu muset utíkat
- JosefSvejk
aviatik666 píše:... a vcelku by mne zajímalo, kolik takových letců má sjednané aspoň minimální pojištění na případně způsobené škody...
Sjednané či nesjednané pojištění nemá na bezpečnost naprosto žádný vliv.
Bohužel, z vlastní zkušenosti ve svém okolí, mám dojem, že někteří lidé si nedokážou připustit, že se dá modelařit i podstatně levněji, než to dělají oni sami. A to je štve víc než nějaká bezpečnost. Za tu se to často jen schovává.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
Sjednané či nesjednané pojištění nemá na bezpečnost naprosto žádný vliv.
Ty si tedy "Einstein"...
No samozřejmě že nemá, ale může řešit následky nezodpovědného chování některých rádoby modelářů. A já jen doufám, že legislativa se v tomto ohledu bude zpřísňovat.
Osobně mi je jedno, kdo si jak modelaří, dokud svým bastlením ze šmejdu neohrožuje jiné.
- JosefSvejk
aviatik666 píše:
Ty si tedy "Einstein"...
Děkuji za poklonu..
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
fascinuje mne, jak se neustále dává do souvislosti cena, značka a kvalita.
Dost často to tak nefunguje . Odejít může cokoli a nízká cena může vypovídat o kvalitě, ale taky o výrobě ve velkých seriích.
Pokud je málo kupujících , je výroba dost nákladná . Takže ne vše lze srovnávat.
v helině jsem měl na cyklice 2 Futaby a jedno Hitec .
U Futab odešly potenciometry a Hitec funguje v pohodě.
Měl jsem dvě mikroserva od Graupnera. Neuvěřitelný vůle .
prostě podělat se může cokoli a je na nás to svým přístupem eliminovat.
Dost často to tak nefunguje . Odejít může cokoli a nízká cena může vypovídat o kvalitě, ale taky o výrobě ve velkých seriích.
Pokud je málo kupujících , je výroba dost nákladná . Takže ne vše lze srovnávat.
v helině jsem měl na cyklice 2 Futaby a jedno Hitec .
U Futab odešly potenciometry a Hitec funguje v pohodě.
Měl jsem dvě mikroserva od Graupnera. Neuvěřitelný vůle .
prostě podělat se může cokoli a je na nás to svým přístupem eliminovat.
- Standa Stuchlý
je fakt zajímavé číst, jak je ta či ona značka šmejd a přitom nikdo nedoloží proč. Dělat názorovou statistiku jen podle svých zkušeností je strašně jednoduché, ale taky zavádějící. Co takto udělat statistiku, kolik šmejdů je na 1 milion serv té či oné značky. Protože tvrdit, že tohle servo je špičkové a ostatní jsou hnoje, bych si netroufl. Prodat 5000 kusů, nebo 1 milion je trochu rozdíl pro statistiku.
Měl jsem jedeno servo, které mi na stole shořelo po několika sekundách, aniž bych s ním pohnul, nebo nedej bože již letělo. Po reklamaci jsem se dozvěděl, že jsem mu vylámal nárazem zuby a to byl důvod vyhoření elektroniky. Toť názor servisu, univerzální pro zřejmě každého reklamujícího. Samozřejmě, nežli jsem servo odesílal, tak jsem se do serva podíval. Převody byly v pořádku, ale byl v něm + vodič přívodního kablíku napíchnutý na špičku cínu na pl. spoji. To byla skutečná příčina poruchy, ovšem přít se se servisem nemá cenu, což jsem po telefonické diskuzi zjistil. Od té doby v prodejně neberu žádné účty a případné reklamace řeším košem. Je to nakonec levnější a řešení naprosto stejné, jako chtít nápravu. Ta skutečně funguje asi jen na HK, kam stačí poslat fotku, případně krátké video.
Schválně nebudu psát, o jaké servo se jednalo. Podobnou zkušenost jsem zažil i u vyhlášené značky. Když pominu mechanický rozdíl u různých serv, jako je třeba vůle v převodech, tak elektronika bude dost podobná. Rozdíly budou ve většině případů ve stupni a kvalitě zpracování, nebo použitém materiálu, čemuž bude odpovídat i cena, ale vždy to bude loterie, protože zmetek se najde u každé značky.
Ať nám to lítá, pánové.
Měl jsem jedeno servo, které mi na stole shořelo po několika sekundách, aniž bych s ním pohnul, nebo nedej bože již letělo. Po reklamaci jsem se dozvěděl, že jsem mu vylámal nárazem zuby a to byl důvod vyhoření elektroniky. Toť názor servisu, univerzální pro zřejmě každého reklamujícího. Samozřejmě, nežli jsem servo odesílal, tak jsem se do serva podíval. Převody byly v pořádku, ale byl v něm + vodič přívodního kablíku napíchnutý na špičku cínu na pl. spoji. To byla skutečná příčina poruchy, ovšem přít se se servisem nemá cenu, což jsem po telefonické diskuzi zjistil. Od té doby v prodejně neberu žádné účty a případné reklamace řeším košem. Je to nakonec levnější a řešení naprosto stejné, jako chtít nápravu. Ta skutečně funguje asi jen na HK, kam stačí poslat fotku, případně krátké video.
Schválně nebudu psát, o jaké servo se jednalo. Podobnou zkušenost jsem zažil i u vyhlášené značky. Když pominu mechanický rozdíl u různých serv, jako je třeba vůle v převodech, tak elektronika bude dost podobná. Rozdíly budou ve většině případů ve stupni a kvalitě zpracování, nebo použitém materiálu, čemuž bude odpovídat i cena, ale vždy to bude loterie, protože zmetek se najde u každé značky.
Ať nám to lítá, pánové.