Mám 2 baterie. Jedna je původní NiMH 7,2V/1800mAh, druhá dokupovaná NiMH 7,2V/5000mAh ( http://www.rcguru.cz/onyx-nimh-7-2v-500 ... ick-tamiya )
Motor je SS s 15ti závity, regulátor je na 40A - tohle info je z popisu od prodejce, podrobnější dodám až budu doma a mrknu na to.
Vadný regulátor?
Re: Vadný regulátor?
Walkera CB180D a zbytky Walkera LAMA400
Hlavni sponzor vyrobny vterinovych lepidel
NiMH baterka s velikostí článků SC a kapacita 5000 mAh ? To je docela k pobavení.
Nejde se dívat na jednotlivé komponenty zvlášť - motor-reglec a baterky je v podstatě jeden celek a je důležité, aby ani jedna z těchto částí nebyla poddimenzována - pak se vše musí přizpůsobit tomu nejslabšímu článku. Takže pokud chceš něco změnit, tak buď vše ( jak motor, tak reglec - jen baterka může zůstat ) a nebo slevit z nároků a pořídit slabší motor ( s více závity a nebo ubrat s počtem zubů na pastorku ).
Nejde se dívat na jednotlivé komponenty zvlášť - motor-reglec a baterky je v podstatě jeden celek a je důležité, aby ani jedna z těchto částí nebyla poddimenzována - pak se vše musí přizpůsobit tomu nejslabšímu článku. Takže pokud chceš něco změnit, tak buď vše ( jak motor, tak reglec - jen baterka může zůstat ) a nebo slevit z nároků a pořídit slabší motor ( s více závity a nebo ubrat s počtem zubů na pastorku ).
Jestli to chápu dobře, to auto má stejnosměrný motor. Co takhle problém s upálenými uhlíky / komutátory?
Resp. první motor zanesený nebo lehce zkratovaný ve vinutí a druhý přetěžovaný / přehřátý s nyní poškozenými komutátory?
Petr
Resp. první motor zanesený nebo lehce zkratovaný ve vinutí a druhý přetěžovaný / přehřátý s nyní poškozenými komutátory?
Petr
Přetěžovaný a přehřátý... Jedině že by motor byl opravdu na hranici svých možností od výroby a ten kousek, co jsem koupil, je o něco slabší...
No, uvidíme. Teď mi kolega půjčil dva náhradní motorky, tak jsem zvědavý, co z toho vyleze. Zítra je namontuju a zkusím auto prohnat.
No, uvidíme. Teď mi kolega půjčil dva náhradní motorky, tak jsem zvědavý, co z toho vyleze. Zítra je namontuju a zkusím auto prohnat.
Walkera CB180D a zbytky Walkera LAMA400