Barvy na lexan?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

Barvy na lexan?

#1 Příspěvek od Kotvik »

Prosím o pomoc:
...sháním barvy, kterými nastříkat kapotu z lexanu. Máte nějaký tip na prodejce?
Případně zkušenosti s jinou značkou či typem barev...jedná se mi o okrovou a možná by to šlo nahradit akrylátem / syntetikou ve spreji...ale bojím se, aby se to neodloupalo.

Díky za pomoc.
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
Kovboj

Re: Barvy na lexan?

#2 Příspěvek od Kovboj »

Kotvik píše:Prosím o pomoc:
...sháním barvy, kterými nastříkat kapotu z lexanu. Máte nějaký tip na prodejce?

Barvy na lexan ti prodají prakticky v jakékoliv modelářské prodejně, je to běžný sortiment.
milost
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od milost »

Ano, maj to všeobecně všude. (Někdy pod "Barvy na karoserie" - RC auta.)

Velmi dobré jsou spreje Jets.

Akrylát i syntetika se oloupe.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kotvik »

právě že na netu jsem našel...ale takové ty klasické "autíčkové" odstíny. No obvolám blízké prodejny. Díky
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
Maxipes

#5 Příspěvek od Maxipes »

Kdyz jsem jezdil auta tak jsem pouzival barvy Tamiya ve spreji. Drzeli vyborne pokud se to dobre nastrikalo. Zaklad je nastrikat tak 10 tenouckejch vrstev, prvni vrstva je jenom popraseni - porad pruhledne, nerovnomerne... Strikat se musi z dalky (metr) jinak tryska dela velke kapky.

Nevim co myslis tim pojmem "kapota" ale jestli je to na auto kde je naraznik pod karoserii tak to chce predek podlepit lepenkou
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kotvik »

Maxipes píše:Kdyz jsem jezdil auta tak jsem pouzival barvy Tamiya ve spreji. Drzeli vyborne pokud se to dobre nastrikalo. Zaklad je nastrikat tak 10 tenouckejch vrstev, prvni vrstva je jenom popraseni - porad pruhledne, nerovnomerne... Strikat se musi z dalky (metr) jinak tryska dela velke kapky.

Nevim co myslis tim pojmem "kapota" ale jestli je to na auto kde je naraznik pod karoserii tak to chce predek podlepit lepenkou

- kapotáž je to na vrtulník Super cobra pro Mini titana od Thunder tigeru. Takže udělat něco jako "základovku" a pak ladit finální vrstvu? Díky za poradu :wink:
Kovboj

#7 Příspěvek od Kovboj »

Kotvik píše:
- kapotáž je to na vrtulník Super cobra pro Mini titana od Thunder tigeru. Takže udělat něco jako "základovku" a pak ladit finální vrstvu? Díky za poradu :wink:

Barvy na lexanové karoserie se primárně stříkají zevnitř, takže vlastně "finální" vrstva je už ta první :-)
Nejsem si jistý jestli pokud je budeš stříkat zvenčí tak budeš spokojen s leskem i hladkostí povrchu - standardně barvám dodává lesk v podstatě samotný lexan, navíc jsou z důvodu vyšší odolnosti proti poškození na autě po zaschnutí stále trošku "gumové".
Maxipes

#8 Příspěvek od Maxipes »

presne jak psal Kovboj. Strika se na pruhledny lexan zevnitr. Kdyz se na karoserii podivas zevnitr tak je barva matna a neni moc pekna (i kdyz u vojenskyho maskovani kobry by to mohlo bejt dobry). Takze pokud budes strikat zvenku tak by to chtelo jinej postup, nebo jiny barvy. S tim bohuzel zkusenosti nemam
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kotvik »

Právě že to chci matné ... u bojovýho stroje by lesklý povrch vypadal jaksi nereálně :lol: tudíž to budu muset stříkat zvenku.

Stejný stroj je: http://zapa.wwwcity.cz/ odkaz "MT super cobra"
Samos

Barva RC CAR

#10 Příspěvek od Samos »

Nevíte kde se dá koupit v Čechách nebo na Slovensku barva RC CAR Fluor Orange (Pelikán ji nemá).
Samos
x.line

Re: Barvy na lexan?

#11 Příspěvek od x.line »

Ahoj ve spolek,
rád bych se zeptal, zda je možné si nechat namíchat barvu dle mých představ třeba v nějaké prodejně s autolaky? Případně co bych měl chtít. Vím, že na EPP jsem už takhle si nechával míchat, ale když jsem se jich ptal na lexan, tak nevěděli.
Potřebuji totiž nastříkat lexanovou kastli, ale nikde jsem nesehnal barvu co potřebuji(bílá perleť(ne metalíza) ) a jediné co mě napadá je si ji nechat namíchat, ale nevím, zda to je reálné.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“