Barvy na lexan?
Barvy na lexan?
Prosím o pomoc:
...sháním barvy, kterými nastříkat kapotu z lexanu. Máte nějaký tip na prodejce?
Případně zkušenosti s jinou značkou či typem barev...jedná se mi o okrovou a možná by to šlo nahradit akrylátem / syntetikou ve spreji...ale bojím se, aby se to neodloupalo.
Díky za pomoc.
...sháním barvy, kterými nastříkat kapotu z lexanu. Máte nějaký tip na prodejce?
Případně zkušenosti s jinou značkou či typem barev...jedná se mi o okrovou a možná by to šlo nahradit akrylátem / syntetikou ve spreji...ale bojím se, aby se to neodloupalo.
Díky za pomoc.
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
Re: Barvy na lexan?
Kotvik píše:Prosím o pomoc:
Barvy na lexan ti prodají prakticky v jakékoliv modelářské prodejně, je to běžný sortiment.
Kdyz jsem jezdil auta tak jsem pouzival barvy Tamiya ve spreji. Drzeli vyborne pokud se to dobre nastrikalo. Zaklad je nastrikat tak 10 tenouckejch vrstev, prvni vrstva je jenom popraseni - porad pruhledne, nerovnomerne... Strikat se musi z dalky (metr) jinak tryska dela velke kapky.
Nevim co myslis tim pojmem "kapota" ale jestli je to na auto kde je naraznik pod karoserii tak to chce predek podlepit lepenkou
Nevim co myslis tim pojmem "kapota" ale jestli je to na auto kde je naraznik pod karoserii tak to chce predek podlepit lepenkou
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Maxipes píše:Kdyz jsem jezdil auta tak jsem pouzival barvy Tamiya ve spreji. Drzeli vyborne pokud se to dobre nastrikalo. Zaklad je nastrikat tak 10 tenouckejch vrstev, prvni vrstva je jenom popraseni - porad pruhledne, nerovnomerne... Strikat se musi z dalky (metr) jinak tryska dela velke kapky.
- kapotáž je to na vrtulník Super cobra pro Mini titana od Thunder tigeru. Takže udělat něco jako "základovku" a pak ladit finální vrstvu? Díky za poradu
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
Kotvik píše:
- kapotáž je to na vrtulník Super cobra pro Mini titana od Thunder tigeru. Takže udělat něco jako "základovku" a pak ladit finální vrstvu? Díky za poradu
Barvy na lexanové karoserie se primárně stříkají zevnitř, takže vlastně "finální" vrstva je už ta první
Nejsem si jistý jestli pokud je budeš stříkat zvenčí tak budeš spokojen s leskem i hladkostí povrchu - standardně barvám dodává lesk v podstatě samotný lexan, navíc jsou z důvodu vyšší odolnosti proti poškození na autě po zaschnutí stále trošku "gumové".
presne jak psal Kovboj. Strika se na pruhledny lexan zevnitr. Kdyz se na karoserii podivas zevnitr tak je barva matna a neni moc pekna (i kdyz u vojenskyho maskovani kobry by to mohlo bejt dobry). Takze pokud budes strikat zvenku tak by to chtelo jinej postup, nebo jiny barvy. S tim bohuzel zkusenosti nemam
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Právě že to chci matné ... u bojovýho stroje by lesklý povrch vypadal jaksi nereálně
tudíž to budu muset stříkat zvenku.
Stejný stroj je: http://zapa.wwwcity.cz/ odkaz "MT super cobra"
Stejný stroj je: http://zapa.wwwcity.cz/ odkaz "MT super cobra"
Barva RC CAR
Nevíte kde se dá koupit v Čechách nebo na Slovensku barva RC CAR Fluor Orange (Pelikán ji nemá).
Samos
Re: Barvy na lexan?
Ahoj ve spolek,
rád bych se zeptal, zda je možné si nechat namíchat barvu dle mých představ třeba v nějaké prodejně s autolaky? Případně co bych měl chtít. Vím, že na EPP jsem už takhle si nechával míchat, ale když jsem se jich ptal na lexan, tak nevěděli.
Potřebuji totiž nastříkat lexanovou kastli, ale nikde jsem nesehnal barvu co potřebuji(bílá perleť(ne metalíza) ) a jediné co mě napadá je si ji nechat namíchat, ale nevím, zda to je reálné.
rád bych se zeptal, zda je možné si nechat namíchat barvu dle mých představ třeba v nějaké prodejně s autolaky? Případně co bych měl chtít. Vím, že na EPP jsem už takhle si nechával míchat, ale když jsem se jich ptal na lexan, tak nevěděli.
Potřebuji totiž nastříkat lexanovou kastli, ale nikde jsem nesehnal barvu co potřebuji(bílá perleť(ne metalíza) ) a jediné co mě napadá je si ji nechat namíchat, ale nevím, zda to je reálné.