RC paragliding.
Re: RC paragliding.
Martin a tom to celé je politat si v klidu. Každej si koupí něco jiného co mu vyhovuje.
A když už jezdím na koni nebudu tvrdit že auto je špatný protože jezdí rychle a někdy s ním mohu nabourat 
HonzaC píše:Promin zdzd ale chces me rict ze tvuj flair z jednoho metru ulitne 14m???
To netvrdím a ani mně se to moc nezdá. Protože podle hlášení výšky klesá rychleji.
Nicméně záznamy z GPS udávají rychlost 25 - 35 km/h a klesání se podle záznamu z varia pohybuje od 0,3 do 0,8 m/s. Tyto údaje mám, ty jsem použil a nemám nic s čím bych je mohl konfrontovat.
Nemůžu říct, že má klouzavost třeba 5, když mi to z rychlosti a opadání nevychází. Snažil jsem se to nějak přesněji změřit, ale neuspěl jsem. Jaksi není možnost letět ustáleným kluzem x set metrů. Ani si neumím zařídit dokonale klidné ovzduší s nulovým větrem, bez stoupáku a klesáků. Musím zatáčet, občas korigovat motorem a tak. To ale z varia nevyčtu.
Přesně vyčtu jen klesání ve spirále, protože to je na záznamu identifikovatelné. To bylo něco přes 9 m/s.
Nicméně mám aspoň nějaká čísla a z těch vycházím. Vymýšlet si nějaké "zaručené" odhady nemíním.
U velkých padáku je opadání něco kolem jednoho metru tu to bude podobné. Klouzavost u těch lepších křídel je tak 1/9-10 tzn.z 1m dolet 10m je to bráno v optimálních podmínkách a zatížení. myslím že model double skin bude mít tak 1/6-7 singl tak 1/4-5. Možná by to šlo zkusit když startujes z ruky tak vypuštění bude tak ze 2m no a vzdálenost co ulitnes změřit
Ale je to jen odhad.
Ale je to jen odhad.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Aby se předešlo zbytečným dohadům, tak by bylo rozumné zjistit jaké klouzání mají dnes vyráběné závodní vrchlíky pro skutečný paragliding a z toho vycházet. Dle mého odhadu se k tomu naše modely budou jen vzdáleně přibližovat. Ale jde o to mít nějaký základ a od toho se držet.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Jé tys mě nějak předeběhl

Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká klouzavosti, tak časem zjistíte, že ve finále je to úplně jedno jako klouzavost Váš vrchlík má. Nejdůležitějším faktorem u vrchlíku je jakou jeho majiteli zůsobuje radost a jaké pocity při létání v něm vyvolává
Včera jsem udělal takový pokus, naplnil jsem 1,5 litrovou petku vodou a přivázal ji na 1m dlouhý provázek (starou padákovou šňůru). Na konci odělal očko a celé to roztočil nad hlavou. Šlo mi o to zjistit a udělat si představu jaké asi působí síly na popruhy a úvazky vrchlíku když ve vzduchu blbnu s Free. Ve spirále se podle mě krosna moc nepohybuje a vrchlík obíhá kolem ní. Ale při lopingu je tomu naopak. Doporučuji vyzkoušet energie ja tam fakt dost

Včera jsem udělal takový pokus, naplnil jsem 1,5 litrovou petku vodou a přivázal ji na 1m dlouhý provázek (starou padákovou šňůru). Na konci odělal očko a celé to roztočil nad hlavou. Šlo mi o to zjistit a udělat si představu jaké asi působí síly na popruhy a úvazky vrchlíku když ve vzduchu blbnu s Free. Ve spirále se podle mě krosna moc nepohybuje a vrchlík obíhá kolem ní. Ale při lopingu je tomu naopak. Doporučuji vyzkoušet energie ja tam fakt dost
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Zaujala mě tahle svařovaná konstrukce ochranného kruhu, kromě nutnosti udělat dokonalý kruh je to 8x ten samý díl a motorová přepážka. Proti ostatním svařovaným konstrukcím je to snad trochu méně pracné a přitom pořád hezké.
martin z Zaujala mě tahle svařovaná konstrukce ochranného kruhu, kromě nutnosti udělat dokonalý kruh je to 8x ten samý díl a motorová přepážka. Proti ostatním svařovaným konstrukcím je to snad trochu méně pracné a přitom pořád hezké.
Ani by som nepovedal že je to méně pracné a podla mna su to 4x diely a nie 8x.
Martin stači to robiť z 5 zvaracieho drotu,moje su aj zo4 a prežili nejeden pád.
Martin stači to robiť z 5 zvaracieho drotu,moje su aj zo4 a prežili nejeden pád.
Neříkám že ne, ale podle mě je to opravdu jen 8 stejných jednoduchých paciček. Přípravek na usazení pro svaření určitě potřeba je, ale celé mi to prostě přijde méně náročné. Pravděpodobně se do toho na podzim pustím protože se mi za XXL Kafig od Hackera dávat 100 eur nechce. Zvládnu udělat motorovou přepážku s dírama a zářezama pro usazení paciček, zvládnu vyrobit a naohybat z drátu nebo hlazenky 8 stejných paciček a zvládnu to celé na něco zafixovat abych to mohl přinýst do práce nechat klukům svařit autogenem. Nezvládnu asi udělat ten dokonalý kruh, to musím nastudovat.
Bál bych se johne56 pustit do toho tvaru co děláš Ty, tam opravdu klobouk dolů za precizní výsledek.
Bál bych se johne56 pustit do toho tvaru co děláš Ty, tam opravdu klobouk dolů za precizní výsledek.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Sedačka je skoro připravena pod finální lak. Děkuji uživaleli Veka 1 za rady, které jsem čerpal z jeho příspěvků
http://www.rcparagliding.cz/viewtopic.p ... 0&start=10
http://www.rcparagliding.cz/viewtopic.p ... 0&start=10
Naposledy upravil(a) dub dne pon 04.07.2016 7:22, celkem upraveno 1 x.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
johnf56 píše:martin z Zaujala mě tahle svařovaná konstrukce ochranného kruhu, kromě nutnosti udělat dokonalý kruh je to 8x ten samý díl a motorová přepážka. Proti ostatním svařovaným konstrukcím je to snad trochu méně pracné a přitom pořád hezké.
Jo jo Honza je machr, taky jsem si chtěl ochrannou klec svařovat, i matroš jsem si obstaral, ale nemůžu se nějak rozhoupat. Když Ti Martine řeknu, že to stáčí na starým kastrolu, tak mi nebudeš asi věřit.
U mě to opět asi skončí na vylaminování krytu na polystyrénovém kruhu. S tou tkaninou a pryskyřicí se cítím nějak jistěji
U mě to opět asi skončí na vylaminování krytu na polystyrénovém kruhu. S tou tkaninou a pryskyřicí se cítím nějak jistěji
.[/quote]
No jrika ja zase nemam vlohy na to laminovanie:Klobuk dole.

No jrika ja zase nemam vlohy na to laminovanie:Klobuk dole.
klouzavost se pohybuje od 8,5 (školní a akro kluzáky) po 11,5 u závodních termických kluzáků. Klouzák ale hrozně moc ovlivňuje sedačka, rozdíl mezi klasickou sedačkou a "kajakem" je naprosto enormní.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
blesk
Díky za info. Tak že budeme stát nohama na zemi a budem rádi, když ty naše modely dosáhnou klouzáku 5. To že může být tak velký rozdíl mezi klasickou sedačkou a "kajakem" jsem netušil.
Díky za info. Tak že budeme stát nohama na zemi a budem rádi, když ty naše modely dosáhnou klouzáku 5. To že může být tak velký rozdíl mezi klasickou sedačkou a "kajakem" jsem netušil.