RC paragliding.

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bapalo53

Re: RC paragliding.

#1141 Příspěvek od bapalo53 »

Jirko - tento motor mám objednaný http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... 00kv-35-42,
Teraz tam je - http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... 50kv-35-42

Sú prirovnávané k axi
dub
Kontaktovat uživatele:

#1142 Příspěvek od dub »

Dík za tip :wink:
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
dub
Kontaktovat uživatele:

#1143 Příspěvek od dub »

Rozhodl jsem se, že si vyrobím laminátovou sedačku pod můj nový vrchlík Fox 1,5. Postup výroby a nějaké to povídání okolo můžete sledovat zde:
http://www.rcparagliding.cz/viewtopic.php?f=18&t=300
Nechce se mi to kopírovat a dvakrát někam vkládat :)
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#1144 Příspěvek od MartinMartin »

Tak jsem se pustil do výroby hrazdy zrovna jsem vyrobil dva kousky, kdyby náhodou.
Mám to z duralu který se používá u nás ve firmě na pásnice do křídel. Takže je to hodně bytelné, při ohýbání se to muselo nahřít a udělat trochu větší poloměr než na originálu ale z výsledkem jsem hodně spokojen. Foto dodám, zatím je mám bez děr ty dovrtám až později. Momentálně musím objednat potah na sedačku EVO a zrovna i plastové ruce ty nebudu vyrábět nenapadá mě takový odolný a hlavně pružný materiál.
Jak bude doma sedačka tak podle ní udělám kostru sedáku. Podle rozměrů z tohoto odkazu http://www.rcparaglidingforum.de/viewtopic.php?f=67&t=590 si to netroufám udělat abych to nemusel přerovnávat přece jenom tam nejsou všechna potřebné rozměry.
Serva vezmu tyto: http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=426&polozka=689&stranka=0&polozek=288
doufám že budou stačit i na ty větší vrchlík (3m).
Na speed vezmu taky to stejné servo nebo bude stačit s menší silou? Ale rozdíl v ceně je zanedbatelný.
Ještě bych rád někoho poprosil o změření hloubky ochraného koše na vrtuli origo hacker plast. V pondělí budu v práci stáčet kruh a taky mi to tam budou svařovat, jelikož svářečka není můj kamarád.

Jinak jsem znova naočkován jelikož jsem to vyděl na živo. Zjistil jsem že známí si koupil Free a už jsem to vyděl i ve vzduchu. Ale podle jeho slov je Free takový autobus a než si to koupím že mě to půjčí na vyzkoušení, spíš mě od toho odrazoval (ale marně). Akrobacii ještě moc nezkoušel ale když mi ukazoval úplné přetažení a pád tak se to hned krásně nafouklo. Takže jak jsem byl už rozhodlí pro singl skin tak zase váhám už jsem přemýšlel i o hybridovy ale ty prachy.
martin z

#1145 Příspěvek od martin z »

Hloubka plast Hacker kruhového rámu je 6-7 cm, podle toho jestli počítáš i tloušťku materiálu nebo bez. Větší hloubka je určitě výhodou, vypodložit motor se dá vždy. Mě to vychází tak, že listy vrtule jsou sice asi 5 mm už ven za kruh, ale v reálu to nedělá problém. Když si necháš udělat kruh větší než originál 26 cm, tak budeš mít i rezervu pro příp. použití větší vrtule než 10 palců. Ruce nemám originál pružný plast, ale jen na zkoušku vyříznutý z 3mm duralu a pořád žijou, ani rovnat jsem je ještě nemusel.
dub
Kontaktovat uživatele:

#1146 Příspěvek od dub »

Tady je to samý Martin :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Martinmartin:
Na začátek bych vzal singl skina , jak jsi psal, tak už jsi ho viděl na živo.
Buď Free V2 a nebo Flaira. Lítají fakt dobře a v začátcích odpustí pilotní chyby. Lítají hold pomaleji, ale to je daň za bezpečnost a samonafukovatelnost vrchlíku. Na první pohled vypadají jako kus hadru , ale na svahu a termice lítaj výborně. Hybrid by se mi také libil, ale zatím je to jako novinka moc předražený. Jestli , Tě lítání s padákem chytne, tak si stejně časem nějakého double skina pořídíš. Po získání zkušeností se singlem na double skinu oceníš vlastnosti, které singlskin nemá.
johnf56

#1147 Příspěvek od johnf56 »

martin z píše:Hloubka plast Hacker kruhového rámu je 6-7 cm, podle toho jestli počítáš i tloušťku materiálu nebo bez. Větší hloubka je určitě výhodou, vypodložit motor se dá vždy. Mě to vychází tak, že listy vrtule jsou sice asi 5 mm už ven za kruh, ale v reálu to nedělá problém. Když si necháš udělat kruh větší než originál 26 cm, tak budeš mít i rezervu pro příp. použití větší vrtule než 10 palců. Ruce nemám originál pružný plast, ale jen na zkoušku vyříznutý z 3mm duralu a pořád žijou, ani rovnat jsem je ještě nemusel.

MartinMartin

Ked chceš radu tak ja by som ti radil original koš je 28 a hlbku si urob podla motora ktori použiješ aby si nemusel vypodložit motor a tiež nieje pravda že listy vrtule prečnevaju to možu ale to je zle a dela to problem, radšej nech su 5mm dnu aby nedošlo ku škodam ked ti nahodov natoči šnury do vrtule tak to je veťmi smutne.
martin z

#1148 Příspěvek od martin z »

S tím přečníváním listů vrtule ven z rámu bych trochu polemizoval. Samozřejmě pokud si kolega svaří rám svůj, tak ok, ale u originál Hacker plastového rámu není moc prostoru utopit 10 palcovou vrtuli dovnitř, vadí tomu ty nosníky co kruhový rám drží a bezpečnému ukrytí vrtule přesně pod kruhový rám prostě nepřejou. Asi od nějakého kotrmelcového přistání mám dokonce na jednom z nosníků zásek od vrtule, snad vrtule jen nějak hodně vzácně propružila dopředu. Rám má opravdu průměr 28 cm, blbě si to pamatuju, omlouvám se za mystifikaci. Jinak já s tou vrtulí vyčnívající za rámem nic nenadělám, ten nový motor Axi řady 2826 s namontovaným montážním křížem a unašečem vrtule pro zadní montáž a vrtulí APC prostě takhle vychází.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#1149 Příspěvek od MartinMartin »

Děkuji všem za postřehy. Koš chci udělat velikostně stejný jako origo aby byla možná případná zaměnitelnost. Bohužel jsme dneska koš nestočily jelikož není ve firmě potřebná kulatina. Osmičky mraky šestka vůbec a čtyřka pouze nerez která by ve skladu scházela. Musím tedy něco koupit.
K těm padákům, nerad bych hned po nějakém čase měnil padák. Z dvěma padáky nepočítám. Pokud singl tak to je výhodné vzít celí set a pak vyměnit padák a motor. Jak je to teď s tím setem, je součástí sedačka EVO jak někdo uváděl nebo ten starší tip?
A co ty serva, budou stačit případně na Flair či toho Arcuse?
dub
Kontaktovat uživatele:

#1150 Příspěvek od dub »

Martin martin:
Serva budou v pohodě. Arcus je double skin na začátek nevím jestli by byl moc vhodný. Lákavé je , že je skoro za polovinu co byl původně. Ten set Ti teď nepovím, ale asi máš pravdu, také si matně pamatuji, že tady někdo psal, že přišel už s tou novou Evo sedačlou. Stačí zavolat do Firmy Krill model a tam Ti to řeknou. Jinak od německého Hackera dovezou cokoliv za cenu euro x kurz + poštovné. S firmou nemám nic společného píšu to jen pro info co jsem se dozvěděl . Jak jsi psal set je samozřejmě výhodnější. Měl jsem za to, že když jsi psal o tom zakružování, že si budeš dělat krosnu sám. Svým způsobem by 8-ka kulatina také šla, ale pak by to bylo nezničitelný. Váhu na Free kolem 2 kil do mírného větru ideální. V neděli vyzkoušeno. Free a krosna váha 1,8 kg vítr 2,3m/s a místy vario řvalo a ukazovalo stoupáky 2m/s samozřejmě bez motoru :lol: :lol: :lol: Držím palce a nezávidím prvotní nelehké rozhodování. Za mě a po zkušenostech by to byl single skin. Možná se ozve i někdo jiný a sdělí nám svůj názor.
HonzaC

#1151 Příspěvek od HonzaC »

Single skin— no ma jednu velkou vyhodu a to ze je hodne odolnej proti zborceni a kdyz uz se to stane tak se rychle regeneruje.Jeste jedno plus bych dal v jednoduchosti startu. Jinak rychlost vrchliku je skoro nulova a i klouzavost je hodne spatna.O vzhledu ani radci nemluvim:)Doba je takova ze se single skiny ted hodne prodavaj jelikoz pro novacka kterej se nikdy s rc paraglidingem nesetkal je to dobra volba jelikoz si ten vrchlik necha hodne libit a taky hodne odpusti prvnich chyb v rizeni.
Hybrid—je ted novinka dalo by se rict ze je to vylepsenej single skin takze bych rekl ze letove vlastnosti budou podobne jen je zlepsena klouzavost i rychlost.Cena vrchliku je ted hodne vysoko jelikoz je to novinka v rc paraglidingu.
double skin—no tak to je klasika rozhodne ma lepsi klouzavost a rychlost nez hybr. a single. Vzhled je jako u velkych pg, nevyhoda je v tom ze tento vrchlik se musi stale ridit je totiz nachylnejsi na zborceni a ne vzdy se podari to rozchodit.Pilot musi reagovat na predstreli padaku aktivni pilotazi. Je to vlastne maketa velkeho pg:)

Zalezi jen na tobe co vyberes ty s tim budes litat. Dalsi veci co od rc paraglidingu ocekavas?Pokud chces litat acro a delat ruzne blbosti jdi do singlu kdyz si chces zalitat ve vecernim klidku a maketove tak jedine double skin:)
dub
Kontaktovat uživatele:

#1152 Příspěvek od dub »

Mála ukázka co vše umí singlskin od firmy Opale na svahu bez motoru
https://youtu.be/kxBFK_UTHl8
Naposledy upravil(a) dub dne úte 28.06.2016 21:28, celkem upraveno 1 x.
martin z

#1153 Příspěvek od martin z »

Skutečný single skin s motorem aby jsme neměli se single skinem mindrák, že "jedna kůže" není dostatečně relistická :)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZlMuOhHU_zg[/youtube]
zdzd

#1154 Příspěvek od zdzd »

HonzaC píše:Jinak rychlost vrchliku je skoro nulova a i klouzavost je hodne spatna.O vzhledu ani radci nemluvim:)

Tak k těmto informací jsem poměrně skeptický, neb mám FLAIR změřený.

Aktuálně se k těm datům nedostanu, ale rychlost je kolem 25 km/h a opadání do 0,5m/s. To je tedy rychlost 7m/s a klouzavost asi 14.

Sem tam někdo tvrdí, že double skin je asi 3x rychlejší a má mnohem lepší klouzavost.

Neviděl jsem, ale i tak si troufnu tvrdit, že 75 km/h nepoletí a klouzavost 30 asi taky mít nebude.

A pokud jde o vzhled? Single nevypadá úplně jako PG. Ale to trápí tak akorát ty, co se s PG setkávají a mají to v oku. Jiným je to naprosto jedno...
johnf56

#1155 Příspěvek od johnf56 »

zdzd píše:
Tak k těmto informací jsem poměrně skeptický, neb mám FLAIR změřený.

Aktuálně se k těm datům nedostanu, ale rychlost je kolem 25 km/h a opadání do 0,5m/s. To je tedy rychlost 7m/s a klouzavost asi 14.

Sem tam někdo tvrdí, že double skin je asi 3x rychlejší a má mnohem lepší klouzavost.

Neviděl jsem, ale i tak si troufnu tvrdit, že 75 km/h nepoletí a klouzavost 30 asi taky mít nebude.

A pokud jde o vzhled? Single nevypadá úplně jako PG. Ale to trápí tak akorát ty, co se s PG setkávají a mají to v oku. Jiným je to naprosto jedno...

Konečne rozumna reč davam ti vo všetkom zapravdu Zdenku. :) :) :)
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“