11.6.2016 Rakovník

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jmjm

11.6.2016 Rakovník

#1 Příspěvek od jmjm »

Po třídění pár fotek z rakovníka:
http://fototereba.rajce.idnes.cz/70_let ... Rakovnik/#
(u popisků je sem tam chybička ale to se snad dá odpustit)
Temp

Re: 11.6.2016 Rakovník

#2 Příspěvek od Temp »

Krásné obrázky.
Mimochodem, ze zvědavosti jsem koukl i na další Vaše galerie a velmi mě potěšily obrázky ze Kbel a taky nákladních mašin (některé zachycené kousky jsou skutečně exkluzivní). Na snímcích ze Kbel mě zaujalo, že fotky z interiérů jsou krásně prosvětlené. Můžu se zeptat, jakým fotoaparátem jsou pořízené?
jmjm

#3 Příspěvek od jmjm »

Děkujeme, fotí tchán, já jen práskám jeho fotky a občas si řeknu co chci nafotit (akce obrážíme stejně většinou společně). Fotí: Nikon D5200+ optika (bez filtrů). Nákladní mašiny má nafocené z dob kdy dělal na Ruzini (teď už je v důchodu), tedy od roku 1972 (ve svém archivu) do 2012 (chuťovky ze současnosti mu mailují bývalí kolegové nebo mu o volných chvilkách něco nafotí tchyňka na mobil)
JosefSvejk

#4 Příspěvek od JosefSvejk »

Temp píše: Na snímcích ze Kbel mě zaujalo, že fotky z interiérů jsou krásně prosvětlené.

Tady je dost důležité, že snímky jsou pořízené bez blesku ze stativu (předpokládám, že v ruce by to snad nikdo neudržel).
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jmjm

#5 Příspěvek od jmjm »

Jedině foceno z ruky, kdo by se se stativem tahal že :lol:
Temp

#6 Příspěvek od Temp »

jmjm: Děkuji za objasnění i za info k fotoaparátu. Sám používám foťák z prvních generací digitálních zrcadlovek, a tak se pomalu začínám rozkoukávat po potenciální náhradě do budoucna. Ten Nikon mě zaujal. I když samozřejmě se na kvalitě fotek významně podepsuje právě optika, pořádné tělo je taktéž potřeba.

JosefSvejk: Souhlasím, absence blesku je zásadní. Ale nemyslím si, že je dnes už potřeba fotit v halách se stativem. Dostatečně světelný objektiv, navíc širokoúhlý, není problém s rozumně nastavenou citlivostí udržet v ruce. A jestli se nepletu, kbelské muzeum dokonce běžně nepovoluje ve svých prostorách používání stativu.
Odpovědět

Zpět na „Minulé“