Crash UL 39 Albi

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
jez_cz

Crash UL 39 Albi

#1 Příspěvek od jez_cz »

Tak nám tohle pěkné letadlo moc dlouho nevydrželo :(
I květák je jen vycepované zelí
JB

Re: Crash UL 39 Albi

#2 Příspěvek od JB »

pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pkotatko »

Je to on, akorat ten pisalek co to psal, tak vubec netusi o cem pise.
-pilot vyskocil - pilot nevyskocil, tenhle system funguje tak, ze pilot zustava v kokpitu. Nic se mu nestalo.
-ohlusujici vybuch - ???
-letadlo pohanene dmychadlovym motorem - kdyz uz, tak dmychadlo pohanene spalovacim motorem
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
zbek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od zbek »

Jako hracka dobry , ale jinak :(
zbek

aircombat
SKAY
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od SKAY »

toje vývoj....
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pkotatko »

Vyvoj ? No spis dukaz ze to s vypetim vsech sil jde i takto. Jako skolni projekt dobry. Dokazali to, naucili to litat. Nevim co se presne stalo. Nekde jsem cetl ze zkouseli aerodynamicke brzdy a neco se po.... To se nekdy stane i u renomovanych vyrobcu. Za to bych neodsuzoval. Jen tam nevidim nejake smysluplne dalsi vyuziti. I kdyz to asi ani nebylo cilem.
Dat do toho turbinu tak by to bylo o necem jinem, ale to UL mit nesmi.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
opisk

#7 Příspěvek od opisk »

pkotatko píše:Vyvoj ? No spis dukaz ze to s vypetim vsech sil jde i takto. Jako skolni projekt dobry. Dokazali to, naucili to litat. Nevim co se presne stalo. Nekde jsem cetl ze zkouseli aerodynamicke brzdy a neco se po.... To se nekdy stane i u renomovanych vyrobcu. Za to bych neodsuzoval. Jen tam nevidim nejake smysluplne dalsi vyuziti. I kdyz to asi ani nebylo cilem.
Dat do toho turbinu tak by to bylo o necem jinem, ale to UL mit nesmi.

myslim si pravy opak, toto tu presne chybalo a vela ludi sa na to urcite tesi... je super ze je to UL a stacia ti na to ´obyc´papiere... urcite sa to bude super predavat ked tomu vychytaju muchy... :)
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Zba
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zba »

Tipuji to na dalsich 15 let vyvoje a 50 diplomovych praci. Jako skolni projekt vyborny, jinak nevyuzitelny. Uz kvuli tomu pohonu. Skoda, ze podminky ULL jsou takove, jake jsou.
dudaj

#9 Příspěvek od dudaj »

opisk píše:myslim si pravy opak, toto tu presne chybalo a vela ludi sa na to urcite tesi... je super ze je to UL a stacia ti na to ´obyc´papiere... urcite sa to bude super predavat ked tomu vychytaju muchy... :)

Super prodávat ?
Máš představu o ceně ?
upřímě já ne, ale model stíhačky 2/2 m od číňanů přijde na 80 000 bez pohonu a dalšího vybavení.
A ve skelné tkanině v seriové výrobě :D .
Tohle v uhlíku vidím tak 10 mil a víc - spíš víc.
A na to aby mi za ty prachy prděl nějakej motor z motorky , to radši pěkný auto.
A pokud je někdo velkej fanda, tak zase nemá ty prachy, a radši si něco postaví sám ze dřeva
a dá si do toho turbínu, protože v rozumné části tohoto světa zakázaný v UL nejsou.
mikel22

#10 Příspěvek od mikel22 »

No tak naštěstí není další osud Albiho v rukou místních znalců. Mě se projekt líbí a jen čas ukáže jeho životaschopnost. M.
dudaj

#11 Příspěvek od dudaj »

mikel22 píše:No tak naštěstí není další osud Albiho v rukou místních znalců. Mě se projekt líbí a jen čas ukáže jeho životaschopnost. M.

Máš pocit, že " místní znalci" jsou "jiní lidé", než kteří rozhodují o osudu albika ?

Mám radost, když se něco zajímavého povede, ale jsem skeptický k věcem, které si napřed udělají velkou reklamu.
Většinou splasknou jako bublina.
mikel22

#12 Příspěvek od mikel22 »

Tak určitě.. Nemam pocit že by tu o albim psali stejni lide, co mu věnovali stovky hodin prace. Navic o něm a jeho uspěšnosti v dusledku rozhodnou solventni zakaznici.
Albi se vymýšlí odhaduji cca 8 let. Já o něm vím diky mediím 2-3 měsice. To co proběhlo je podle Tebe velka reklama..? No pardon.. M.
jez_cz

#13 Příspěvek od jez_cz »

Špekulovali jste tady přátelé o prodejní ceně - tak první odhady jsou 5 mil. a už mají i několik předobjednávek. Třeba pro armádu to může být dobrý stroj pro základní pilotní výcvik. A do dalšího speciálu si určitě nechají zabudovat i tu turbínku, i když už ne v kategirii UL ale v nějaké army special ;)
I květák je jen vycepované zelí
Zba
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Zba »

Albi se "vyvíjí" kolem 20 let....
Docela by mě zajímalo, co by s takovým letadlem dělali v armádě. Vlastnosti tryskáče to nemá a základní akrobatické prvky, které jsou součástí výcviku, to také nezvládne. Pro armádu nepoužitelné éro.
mikel22

#15 Příspěvek od mikel22 »

No pěkně.. Myslím, že tadle diskuze je vedena na odpovidajicim místě. :D :D M.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“