Crash UL 39 Albi
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Re: Crash UL 39 Albi
Je to on, akorat ten pisalek co to psal, tak vubec netusi o cem pise.
-pilot vyskocil - pilot nevyskocil, tenhle system funguje tak, ze pilot zustava v kokpitu. Nic se mu nestalo.
-ohlusujici vybuch - ???
-letadlo pohanene dmychadlovym motorem - kdyz uz, tak dmychadlo pohanene spalovacim motorem
-pilot vyskocil - pilot nevyskocil, tenhle system funguje tak, ze pilot zustava v kokpitu. Nic se mu nestalo.
-ohlusujici vybuch - ???
-letadlo pohanene dmychadlovym motorem - kdyz uz, tak dmychadlo pohanene spalovacim motorem
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
toje vývoj....
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Vyvoj ? No spis dukaz ze to s vypetim vsech sil jde i takto. Jako skolni projekt dobry. Dokazali to, naucili to litat. Nevim co se presne stalo. Nekde jsem cetl ze zkouseli aerodynamicke brzdy a neco se po.... To se nekdy stane i u renomovanych vyrobcu. Za to bych neodsuzoval. Jen tam nevidim nejake smysluplne dalsi vyuziti. I kdyz to asi ani nebylo cilem.
Dat do toho turbinu tak by to bylo o necem jinem, ale to UL mit nesmi.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko píše:Vyvoj ? No spis dukaz ze to s vypetim vsech sil jde i takto. Jako skolni projekt dobry. Dokazali to, naucili to litat. Nevim co se presne stalo. Nekde jsem cetl ze zkouseli aerodynamicke brzdy a neco se po.... To se nekdy stane i u renomovanych vyrobcu. Za to bych neodsuzoval. Jen tam nevidim nejake smysluplne dalsi vyuziti. I kdyz to asi ani nebylo cilem.
myslim si pravy opak, toto tu presne chybalo a vela ludi sa na to urcite tesi... je super ze je to UL a stacia ti na to ´obyc´papiere... urcite sa to bude super predavat ked tomu vychytaju muchy...
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Tipuji to na dalsich 15 let vyvoje a 50 diplomovych praci. Jako skolni projekt vyborny, jinak nevyuzitelny. Uz kvuli tomu pohonu. Skoda, ze podminky ULL jsou takove, jake jsou.
opisk píše:myslim si pravy opak, toto tu presne chybalo a vela ludi sa na to urcite tesi... je super ze je to UL a stacia ti na to ´obyc´papiere... urcite sa to bude super predavat ked tomu vychytaju muchy...
Super prodávat ?
Máš představu o ceně ?
upřímě já ne, ale model stíhačky 2/2 m od číňanů přijde na 80 000 bez pohonu a dalšího vybavení.
A ve skelné tkanině v seriové výrobě
Tohle v uhlíku vidím tak 10 mil a víc - spíš víc.
A na to aby mi za ty prachy prděl nějakej motor z motorky , to radši pěkný auto.
A pokud je někdo velkej fanda, tak zase nemá ty prachy, a radši si něco postaví sám ze dřeva
a dá si do toho turbínu, protože v rozumné části tohoto světa zakázaný v UL nejsou.
No tak naštěstí není další osud Albiho v rukou místních znalců. Mě se projekt líbí a jen čas ukáže jeho životaschopnost. M.
mikel22 píše:No tak naštěstí není další osud Albiho v rukou místních znalců. Mě se projekt líbí a jen čas ukáže jeho životaschopnost. M.
Máš pocit, že " místní znalci" jsou "jiní lidé", než kteří rozhodují o osudu albika ?
Mám radost, když se něco zajímavého povede, ale jsem skeptický k věcem, které si napřed udělají velkou reklamu.
Většinou splasknou jako bublina.
Tak určitě.. Nemam pocit že by tu o albim psali stejni lide, co mu věnovali stovky hodin prace. Navic o něm a jeho uspěšnosti v dusledku rozhodnou solventni zakaznici.
Albi se vymýšlí odhaduji cca 8 let. Já o něm vím diky mediím 2-3 měsice. To co proběhlo je podle Tebe velka reklama..? No pardon.. M.
Albi se vymýšlí odhaduji cca 8 let. Já o něm vím diky mediím 2-3 měsice. To co proběhlo je podle Tebe velka reklama..? No pardon.. M.
Špekulovali jste tady přátelé o prodejní ceně - tak první odhady jsou 5 mil. a už mají i několik předobjednávek. Třeba pro armádu to může být dobrý stroj pro základní pilotní výcvik. A do dalšího speciálu si určitě nechají zabudovat i tu turbínku, i když už ne v kategirii UL ale v nějaké army special 
I květák je jen vycepované zelí
Albi se "vyvíjí" kolem 20 let....
Docela by mě zajímalo, co by s takovým letadlem dělali v armádě. Vlastnosti tryskáče to nemá a základní akrobatické prvky, které jsou součástí výcviku, to také nezvládne. Pro armádu nepoužitelné éro.
Docela by mě zajímalo, co by s takovým letadlem dělali v armádě. Vlastnosti tryskáče to nemá a základní akrobatické prvky, které jsou součástí výcviku, to také nezvládne. Pro armádu nepoužitelné éro.
No pěkně.. Myslím, že tadle diskuze je vedena na odpovidajicim místě.
M.