Mobius kamera
Re: Mobius kamera
Ahojte.
Poradi mi nekdo prosim?
Videa porizene Mobiusem - kvalita pro mne velmi uspokojive.
Pouzivam ten format MOV se zvukem a pouzivam 60fps.
Problem mam s prehravanim na mem "pracovnim" laptopu.
Problem spociva v trhavem obrazu. Vyzkouseny prehravace: Win.Media Player, GomPlayer, VLC, RealPlayer. Vsude stejne.
Kdyz pretahnu soubory do jineho , vykonnejsiho PC, tak tam se to prehrava perfektne plynule. Tedy soudim, ze problem neni v poskozenem videosouboru.
Zmineny laptop vsak prehrava vsechna ostatni videa perfektne. Napriklad filmy apod.
Laptop je starsi z roku 2008 Toshiba Satellite s procesorem Core2Duo T5750 2.0Ghz.
Domnivam se, ze by to mel vpohode zvladnout.
Kdyz na nem vpohode pouzivam Filmoru pro vytvareni videii... Po prevodu na MP4, nebo AVI, to prehrava vpohode. Muze to bytnejakym kodekem, nebo co...?
Poradi mi nekdo prosim?
Videa porizene Mobiusem - kvalita pro mne velmi uspokojive.
Pouzivam ten format MOV se zvukem a pouzivam 60fps.
Problem mam s prehravanim na mem "pracovnim" laptopu.
Problem spociva v trhavem obrazu. Vyzkouseny prehravace: Win.Media Player, GomPlayer, VLC, RealPlayer. Vsude stejne.
Kdyz pretahnu soubory do jineho , vykonnejsiho PC, tak tam se to prehrava perfektne plynule. Tedy soudim, ze problem neni v poskozenem videosouboru.
Zmineny laptop vsak prehrava vsechna ostatni videa perfektne. Napriklad filmy apod.
Laptop je starsi z roku 2008 Toshiba Satellite s procesorem Core2Duo T5750 2.0Ghz.
Domnivam se, ze by to mel vpohode zvladnout.
Kdyz na nem vpohode pouzivam Filmoru pro vytvareni videii... Po prevodu na MP4, nebo AVI, to prehrava vpohode. Muze to bytnejakym kodekem, nebo co...?
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
- JosefSvejk
Je to nejspíš opravdu jen malým výkonem toho počítače. Nezapomeň, že tam máš 60 fps a to žádný film asi nemá.
Bude to tim vykonem kamarad ma Fantoma a stolni PC s i5 jeste silnejsi CPU a taky se mu to seka... Na Fantomu ma asi lepsi kamerku ale princip problemu ma stejny.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
- chroustjazz
VLC mi také seká, ale wWin media player nebo Filmy a pořady (win 10) jedou bez sekání
Sdružení letců Českého středohoří
Zkus jeste BS player, ale asi mas slabou grafickou kartu nebo malo pameti.
M.
M.
No uvazuju tak, ze kdyz mi to dela problem ve trech prehravacich, tak to bude problem spolecny pro vsechny, takze dalsi prehravac to asi nezachrani....
Ram mam 4Giga, tam problem nebude.
Navic stejny problem mam i s videosoubory porizenymi nasi "rodinnou" kamerou Sony HDR-CX330. Ta vytvari videa s priponou MTS a zaroven MP4. oba maji 25fps. Ty MP4 prehraju plynule, ale MTS poskakuje stejne jako MOV z Mobiusu.
Pritom filmy treba ve velmi vysoke kvalite prehravam v pohode. Vlastne jakekoliv formaty - Avi, divx, xvid, MKV, proste cokoliv, krome tech MOV a MTS.
Jo a nepomaha vubec zadne nastaveni v tech playerech.
Problem s "kostickovanim" obrazu nemam zadny, jen proste to skubani. Nevim jak to presne popsat.... Proste to vypada, jakobych treba 2 sekundovy usek strasne zrychlil a on se prehraje ve zlomku sekundy a pak to skoci o ty dve sekundy zpet a prehrava se dal...
Pamatuji si, ze pred casem to nedelalo [ted hovorim o te SONY a MTS souborech] . Jako hlavni prehravac vlastne pouzivam ten GOM player. On ma velmi casto aktualizace a rekl bych, ze po jedne z nich se ten problem objevil a uz nezmizel... ...ale postihl i vsechny ostatni prehravace.
Nemuze to byt neco s codekama?
Ram mam 4Giga, tam problem nebude.
Navic stejny problem mam i s videosoubory porizenymi nasi "rodinnou" kamerou Sony HDR-CX330. Ta vytvari videa s priponou MTS a zaroven MP4. oba maji 25fps. Ty MP4 prehraju plynule, ale MTS poskakuje stejne jako MOV z Mobiusu.
Pritom filmy treba ve velmi vysoke kvalite prehravam v pohode. Vlastne jakekoliv formaty - Avi, divx, xvid, MKV, proste cokoliv, krome tech MOV a MTS.
Jo a nepomaha vubec zadne nastaveni v tech playerech.
Problem s "kostickovanim" obrazu nemam zadny, jen proste to skubani. Nevim jak to presne popsat.... Proste to vypada, jakobych treba 2 sekundovy usek strasne zrychlil a on se prehraje ve zlomku sekundy a pak to skoci o ty dve sekundy zpet a prehrava se dal...
Pamatuji si, ze pred casem to nedelalo [ted hovorim o te SONY a MTS souborech] . Jako hlavni prehravac vlastne pouzivam ten GOM player. On ma velmi casto aktualizace a rekl bych, ze po jedne z nich se ten problem objevil a uz nezmizel... ...ale postihl i vsechny ostatni prehravace.
Nemuze to byt neco s codekama?
- JosefSvejk
Některé kodeky můžou mít, samozřejmě, jiné nároky na výkon počítače než jiné. Nové aktualizace asi všeobecně počítají se stále vyšším výkonem hardwaru. Taky se postupně počítač "zanáší" různým nepotřebným balastem a výkon může být částečně spotřebovaný na tento software, o kterém ani nevíš, že na PC běží. Rozhodně je dobré pořádně počítač vyčistit, případně provést novou čistou instalaci OS. nemyslím, že dnes má na to sekání vliv grafická karta, počítač bývá většinou hardwarově vyvážený, spíš to vidím na jednoduše malý výkon procesoru. Osm let starý počítač je už zkrátka dědeček. Já jsem si vloni koupil nový počítač s požadavkem hlavně na malou spotřebu a hlučnost, jediný požadavek na výkon jsem měl bezproblémové přehrávání Full HD videa. Na to bez problému stačil nějaký i3. Po roce už začíná problém i s tím Full HD, protože třeba na YT když přehrávám tím HTML5, tak už to mírně seká. Když přepnu na flash player (vysílají to v obou formátech), tak to ani nesekne.
Spis jde o to jak to prehravas pokud to prehravas primo z kamery, ktera je propojena kabelem tak se to bude sekat.
Me se takhle ty MOVy sekaji i na hodne silnym laptopu kdyz vyndam kartu z mobiuse a dam ji do ctecky je po problemu.
Stejne tak kdyz pretahnu video na disk vseko jede v pohode.
Me se takhle ty MOVy sekaji i na hodne silnym laptopu kdyz vyndam kartu z mobiuse a dam ji do ctecky je po problemu.
Stejne tak kdyz pretahnu video na disk vseko jede v pohode.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
Aj keď záznam býva na kartách väčšinou pomalší než čítanie, netreba zabudnúť že práca s USB niekedy PC hodne zdržuje a aj to môže byť dôvod sekania.
Ale viac by som tipoval že na klasické formáty sa pri prehrávaní asi použije HW a procesor to moc nezaťaží, a na ten 60fps formát sa asi nevie použiť a dekóduje procíkom?
Prípadne, nemáte tam nejaké prídavné grafiky, t.j. napríklad nvidia, v staršom stroji samozrejme staršie? Riešil som problém s úplne klasickým fullHD záznamom na nejakej nvidii, a výsledkom bolo že má DirectX9 a windows aby to použil by chcel DX 11 či koľko - proste nevedel tú kartu využiť (lebo nechcel, samozrejme že kedysi v XP to bežalo....)
Inak u starých procíkov hodne záležalo na čipsete - na E5200 procíku ale C41 čipsete beží (doteraz) malému 1920x1080 na integrovnej grafike všetko bez problémov plynule, a dokonca bez zjavného zaťaženia procíku. Starý nejaký čipset na staršom (ale takmer rovnakom) MB v ktorom je ten istý procík, alebo aj silnejší (E8400 či 6400? nejaký, proste silnejší z rovnakej rodiny), fullHD bez sekania neprehrá - ten čipset má proste grafiku starú a slabú.
Pri i5 by to už síce nemalo platiť, ale zas neni i5 ako i5 - je tam X generácií (štyri či 5?) a sú medzi nimi rozdiely veľké.
Ale viac by som tipoval že na klasické formáty sa pri prehrávaní asi použije HW a procesor to moc nezaťaží, a na ten 60fps formát sa asi nevie použiť a dekóduje procíkom?
Prípadne, nemáte tam nejaké prídavné grafiky, t.j. napríklad nvidia, v staršom stroji samozrejme staršie? Riešil som problém s úplne klasickým fullHD záznamom na nejakej nvidii, a výsledkom bolo že má DirectX9 a windows aby to použil by chcel DX 11 či koľko - proste nevedel tú kartu využiť (lebo nechcel, samozrejme že kedysi v XP to bežalo....)
Inak u starých procíkov hodne záležalo na čipsete - na E5200 procíku ale C41 čipsete beží (doteraz) malému 1920x1080 na integrovnej grafike všetko bez problémov plynule, a dokonca bez zjavného zaťaženia procíku. Starý nejaký čipset na staršom (ale takmer rovnakom) MB v ktorom je ten istý procík, alebo aj silnejší (E8400 či 6400? nejaký, proste silnejší z rovnakej rodiny), fullHD bez sekania neprehrá - ten čipset má proste grafiku starú a slabú.
Pri i5 by to už síce nemalo platiť, ale zas neni i5 ako i5 - je tam X generácií (štyri či 5?) a sú medzi nimi rozdiely veľké.
Snazim se to prehravat primo z harddisku. Vsechny videosoubory jedou uplne v klidu, jen tyto "nove" formaty mi to delaji. A to jak pri 60fps tak i pri 25fps. A navic nevim, jestli bych to nazval "sekanim". Ono se to spise jakoby predbehne o 1 -2 sekundy a pak to skoci zpatky. Jako, ze ty 2 sekundy se prehraji strasne zrychlene. Podle mne to neni nedostatkem hrubeho vykonu. Spise mi to pripada jako problem s nejakymi kodeky.
No nic budu se s tim muset smirit. Vysledna videa, ktera z tech nahravek tvorim pak funguji perfektne. Je to proste otravne - skladuju ty nahravku na tomto laptopu a proste po stazeni z kamery se chci na ne jen tak narychlo mrknout, no a to je fakt za trest.
Mam v laptopu Intel Core2 Duo 2Ghz a grafika je tam Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family
Ten processor je presne tento:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5750 @ 2.00GHz
No nic budu se s tim muset smirit. Vysledna videa, ktera z tech nahravek tvorim pak funguji perfektne. Je to proste otravne - skladuju ty nahravku na tomto laptopu a proste po stazeni z kamery se chci na ne jen tak narychlo mrknout, no a to je fakt za trest.
Mam v laptopu Intel Core2 Duo 2Ghz a grafika je tam Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family
Ten processor je presne tento:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5750 @ 2.00GHz
Podľa mňa to môže byť nejaký kodek, veď sa pozri presne čo sa používa (napr v VLC - Tools/Kodek).
Neskúšal si napríklad vo VLC, vypnúť HW akceleráciu? Len pre tú srandu že zistiť či to nebude zmena.
Každopádne by som začal zistením detailov,aký kodek sa používa a podobne.
Možno by aj Google potom našiel aké sú dostupné verzie toho kodeku alebo čo sa dá kde nastaviť.
Niečo napríklad takéto:
Základ asi je, že keď si zobrazíš v TaskManageri výkon, uvidíš jasne či ide procík na 100% vyťažený (a ak ano tak sa netreba až tak čudovať že výsledkom je nejaký efekt v obraze..).
Ja viem že to je blbá rada ale.. dnes sa nejaký N3700 procesor v noťasi už za 300 eur (konkrétne som mal teraz v ruke Lenovo B51-30) s tými staršími, tobôž 65nm, jednoducho nedá porovnať.
Ale zároveň musím napísať, že 60fps fullHD a v nejakom MOV bohviečom, asi jednoducho nie je úplne najjednoduchšia úloha pre slabší notebok, a to možno ani nový.
Neskúšal si napríklad vo VLC, vypnúť HW akceleráciu? Len pre tú srandu že zistiť či to nebude zmena.
Každopádne by som začal zistením detailov,aký kodek sa používa a podobne.
Možno by aj Google potom našiel aké sú dostupné verzie toho kodeku alebo čo sa dá kde nastaviť.
Niečo napríklad takéto:
Cause #2:
Stuttering can happen with .mov files that contain SVQ3 video, if the file is parsed by Haali Media Splitter. Decoded frames are then sometimes displayed in the wrong order. The solution is to set LAV Splitter as the preferred splitter for .mov files. You can do this with the Codec Tweak Tool.
...
Základ asi je, že keď si zobrazíš v TaskManageri výkon, uvidíš jasne či ide procík na 100% vyťažený (a ak ano tak sa netreba až tak čudovať že výsledkom je nejaký efekt v obraze..).
Ja viem že to je blbá rada ale.. dnes sa nejaký N3700 procesor v noťasi už za 300 eur (konkrétne som mal teraz v ruke Lenovo B51-30) s tými staršími, tobôž 65nm, jednoducho nedá porovnať.
Ale zároveň musím napísať, že 60fps fullHD a v nejakom MOV bohviečom, asi jednoducho nie je úplne najjednoduchšia úloha pre slabší notebok, a to možno ani nový.
Tak tohle mi spíš zní jako problém s rychlostí čtení toho souboru... zkus to video spustit, hned ho pausnout na pár minut a pak dej teprve play.. dost možná už pojede plynule.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Jo takhle to fungovalo pred nekolika mesici jeste !!!! Jenze po neustalych aktualizacich prehravace VLC to zacalo blbnout vic a vic a uz ani ta finta nepomohla. Tak jsem presel na Gom prehravac a bylo na par tydnu zase vpohode. Ale i Gom ma furt nejaka vylepseni a aktualizace a ted to dela i on i vsechny ostatni prehravace v laptopu.
Hardware uz je to jednoznacne zastaralej v dobach core2duo sem z notasem uzil dost srandy na vsecko sem musel cekat jediny kdy to bylo rychly bylo po cisty instalaci oken.Pokud uz dlouho treba nekolik let pouzivas ty samy windows bez formatu tak se to proste zaseka balastem (doporucuju aspon zkusit vycistit pc pres ccleaner).Nezbyva nez doporucit neco s aspon I5 procesorem uz to neni nijak extra drahy a funguje to znatelne lip.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion