DJI Phantom 4

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
raging

Re: DJI Phantom 4

#211 Příspěvek od raging »

Ten zvuk,co máš na mysli takové"zavrzání" je v pořádku :wink:
iCamot

#212 Příspěvek od iCamot »

Tak jak jsem tu před pár týdny psal o mém porouchaném P4, tak zde máte pro představu na kolik vyjde oprava v autorizovaném servisu v Německu.

Mám naceněné 2 verze, druhá obsahuje vše stejné co první + je k ní navíc připočítána výměna horní plastové části trupu P4.

1) varianta:::
Zjištěné vady: Nutná oprava / výměna poškozených dílů: Phantom 4 Pitch motor, Phantom 4 gimbal FPC flat cable, Phantom 4 Yaw motor, Phantom 4 Yaw-shaft motor cover, Phantom 4 camera main board cover&fan component (CN, JP, KR, TW), Phantom 4 gimbal vibration damping ball, Repair services(Hour) and Shipping.
CENA: 11 300Kč

2) varianta:::
Nutná oprava / výměna poškozených dílů: Phantom 4 Pitch motor, Phantom 4 gimbal FPC flat cable, Phantom 4 Yaw motor, Phantom 4 Yaw-shaft motor cover, Phantom 4 camera main board cover&fan component (CN, JP, KR, TW), Phantom 4 gimbal vibration damping ball, Repair services(Hour) and Shipping Phantom4 top cover, Phantom4 central cover component, Phantom4 light cover, 2x Repair services(Hour)
CENA: 16 600Kč

Nakonec jsem zvolil 2 variantu ;-)
Kyzba

#213 Příspěvek od Kyzba »

Tak o vikenku prvni poletani s Phantomem 4 a musim rict ze neskutecnej stroj krasne stabilni Respekt Dji:)
Phantom 4
payinez

#214 Příspěvek od payinez »

gardenroute píše:Nevím, jaký zvuk máš na mysli, slyším tam při bootu P4ky zašumění systémového větráku, poté si gimbal zkouší mezní hodnoty - dorazy, opět větrák atd., žádné závadné zvuky (vady ?) tam ale neslyším... Ve kterém čase toho záznamu? Asi nemáš žádné předchozí zkušenosti s gimbaly a jejich zvukovými projevy (brushless motory), že?

Nemáš na mysli ten větrák uvnitř - cooler ?

DJI-Phantom4-Teardown-30-camera-module-controller.jpg

Mezi 8s a 9s když se kamera narovnává.
Zoolx

#215 Příspěvek od Zoolx »

Pozdrav všem!

Měl bych dotaz, zda by někdo věděl, proč se při klopení kamery "třepí" obraz.
Děkuji za postřehy a rady.

Z.
Naposledy upravil(a) Zoolx dne sob 11.06.2016 8:26, celkem upraveno 1 x.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
gardenroute

#216 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:...Měl bych dotaz, zda by někdo věděl, proč se při klopení kamery "třepí" obraz. V níže uvedeném videu jsou dva záběry, napřed normálně, poté zpomaleně... Je to tam poměrně dobře vidět....
Zdravím Zdeňku, dělá to i na originálním záznamu při přímém prohlížení dejme tomu na PC ? Nebo jsi bez jakýchkoliv úprav uploadoval na Y.T. a je to vidět jen na YT? Pokud to je jen na YT, uprav video před uploadem dle požadavků YT.
Připadá mě totiž, že to asi není mechanického původu (tzn. gimbal), ale možná nějaký problém v obraze, resp. jeho formátu...
Nebo ještě, upravoval jsi nějak tovární hodnoty pro "Expa" páček na na kontroleru, která hýbají s gimbalem ? Zkus je resetovat do továrních hodnot. Ale opravdu mě to připadá jako obrazový problém...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Zoolx

#217 Příspěvek od Zoolx »

Ahoj Petře,

děkuji moc, máš pravdu, to mne nenapadlo. Zkusím reset do původních hodnot. Dám vědět i pro ostatní, zda to pomohlo. Úpravy jsou čistě pouze v iMovie na Macu... Nic víc. :-) Poté upload projektu na YT.

Hezký večer,

Z.
iCamot

#218 Příspěvek od iCamot »

Když jsem si koupil P4, tak mi toto 'šumění' v obraze při pohybu gimbalem dělalo také. Někde na netu jsem se dočetl, že je to výrobní vada(tuším že prvních kousků) a že se to dá reklamovat. Já jsem svého chtěl reklamovat, ale nějak jsem se na to nedostal a potom jsem měl havárii, takže ted je aktuálně na placené opravě. Uvidím až mi dorazí zpět, jestli to bude dělat stále.
Jinak aspon u mě to bylo vidět na záznamu na pamětovce(4K 30fps), při létání přes lightbridge jsem to nepostřehnul nebo si to ted nevybavuji ;-)
Zoolx

#219 Příspěvek od Zoolx »

Děkuji za info. Dost mne to štve a zítra se obrátím na prodejce. Ještě předtím udělám nějaké testy, abych nebušil na dveře s holí zbytečně :-)

Z.
Zoolx

#220 Příspěvek od Zoolx »

Tak jsem ještě dělal další test, ale i přes reset všeho, včetně gimbalu, problém stále přetrvává. Navíc jsem si všiml dost tristní ostrosti při FHD na 120fps.

Kupoval jsem to přímo u Pelikána a než pojedu do Pardubic (o poslání poštou nemůže být ani řeč), tak chci mít srovnání.

edit: gimbal auto calibration se sekne na 72% a oznámí fail.. :-(

Díky za pomoc,

Z.
Naposledy upravil(a) Zoolx dne sob 11.06.2016 8:27, celkem upraveno 1 x.
Zoolx

#221 Příspěvek od Zoolx »

Tak už je to jasné. Viz. srovnání P3P a P4. Zítra to vezu na servis :-(
Naposledy upravil(a) Zoolx dne sob 11.06.2016 8:28, celkem upraveno 1 x.
texmur

#222 Příspěvek od texmur »

payinez píše:Chci se zeptat jestli máte stejné zkušenosti s gimbalem při startu, že jakoby zavrže.

Je to vada či normální?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5pUJmKvJu78[/youtube]

taky mi vrže ale ničemu to asi nevadí
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
raging

#223 Příspěvek od raging »

Nevím,jestli je to normální,my máme v Olomouci P4 dva a oba stejně vždycky ke konci inicializace gimbalu takhle vrznou.
Oldass

#224 Příspěvek od Oldass »

Zoolx: Kamera má jen malý datový tok a při tom posunu obrazu zkrátka nestačí komprese uložit veškeré detaily.
Zoolx

#225 Příspěvek od Zoolx »

Oldass: To jsem si také myslel, a u tak složité scény jako je trávník je pochopitelně ještě větší nárok než u asfaltu, např., ale jednak jsem to zkoušel i u jednolitých ploch, jednak to kamera z P3P nedělá...

Každopádně uvidíme, dnes jedu k Pelikánovi.

Z.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“