Jenom pozor na ty vibrace, zásadně nepomůžou ani gumové návleky na podvozek. Nezažil ale slyšel jsem o dost hrozivých vibracích kdy se heli roztřepala jako ratlík. Fáze než se odlepí od země je nejkritičtější.
Jinak Próčko je suprová heli, akorát hodně živá a rychlá, tím i potenciálně nebezpečná. Snese i větší baterky než 2200mAh, já lítám 2200mAh a 2600mAh, ty jsou skoro ještě lepší. Letová doba se zvedne ze 4-5 minut na 5-7 minut podle otáček a stylu lítání, heli je stabilnější.
Dost velkou roli hraje kondice serv resp. vůle na převodech a pákách. Já nejsem zrovna typ co miluje preventivní a jiné rozborky mimo pády. Díly měním až když mají svoje za sebou. Jiná věc je kontrolovat funkčnost - tam musí jít "skrblíkovství" zcela stranou ale třeba serva jsem nechával co to šlo. Po posledním pádu loni už jsem se je i pro rozbité převody rozhodl vyměnit za SAVOXy, měly nalítáno 490 startů což je cca 40 hodin provozu ! Hned první start jsem zíral jak je to lepší.
Předtím se Próčko začínalo s rychlým poklesem na nejnižší otáčky třepat a chovat trochu nevyzpytatelně, musel jsem dát vyšší otáčky, dvě minuty byl klid ale jak kleslo opět napětí na baterce - a tím i otáčky, situace se opakovala. Zase jsem dal vyšší otáčky, dolítat a pak sednout. Dělala to vůle na převodech a pákách, jejich provázanost s otáčkama byla jasná. Jak je to všechno titěrný není tam skoro žádná rezerva a všechno se hned projeví jako lepší nebo naopak.
Obecně má Próčko krátké táhlo na vrtulku a nemá zrovna ideálně účinnou vrtulku. Při rychlejší couvačce se občas protočí čumákem vpřed. No a je malý, tedy na mne