Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Myslis jako ze mas samostatnou FMU desku ( https://pixhawk.org/modules/px4fmu) ?
pise ti neco do logu a pripojis se na to z MP ?
pise ti neco do logu a pripojis se na to z MP ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ne ne mam primo pixhawk cetl jsem jen oznaceni primo na tiskaku o jakou verzi se jedna.
Pripojit se neslo, protoze system vubec nenabootoval. Asi po 5ti hodinach nahravani ruznych verzi FW jsem zjistil, ze to bylo vadou SDkartou mela necitelnou tabulku oddilu a tvarila se ze ma jen 8MB.
Akorat je mi zahada ze adrurover a adrupilot s tou vadou sdkartou nabehl a adrucopter se zaseknul na bootovani...
Pripojit se neslo, protoze system vubec nenabootoval. Asi po 5ti hodinach nahravani ruznych verzi FW jsem zjistil, ze to bylo vadou SDkartou mela necitelnou tabulku oddilu a tvarila se ze ma jen 8MB.
Akorat je mi zahada ze adrurover a adrupilot s tou vadou sdkartou nabehl a adrucopter se zaseknul na bootovani...
jo, SDcko je docela mrcha. Pokud je problem tak je lepsi ho kontrolovat preventivne.
Proc to plane/rover nevadi fakt netusim, mozna ma nekde v EEPROM napsano ze SD neni (protoze nevi ze byla) kdezto copter uz tam mel napsano ze SD je a tudiz ji chtel
Proc to plane/rover nevadi fakt netusim, mozna ma nekde v EEPROM napsano ze SD neni (protoze nevi ze byla) kdezto copter uz tam mel napsano ze SD je a tudiz ji chtel
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper: pěkná přednáška - Plzeňský Barcamp 2016 
Dik 
tak jsem se prave vratil z pole a overil jsem (nechtene) to ze Y6 s Pixhawkem a ok vykonem ustoji vypadek jednoho ze zadnich motoru.
Z nejakeho duvodu to vypada ze vypadl signal nebo se kouslo ESC nebo tak neco. Proste za letu se motor zastavil. Copter se zahoupal a zustal (letel jsem v Loiteru). Pouze pri rotaci bylo videt ze je to "divne" ale nic co by se nedalo ridit.
Po pristani Afro pipalo jako kdyby na ztratu signal ale po restartu aku to slapalo v poradku. Takze Pixhawk na jednicku ale nejak nevim co s esc. Asi vsechny zkusim vysunout/zasunout
tak jsem se prave vratil z pole a overil jsem (nechtene) to ze Y6 s Pixhawkem a ok vykonem ustoji vypadek jednoho ze zadnich motoru.
Z nejakeho duvodu to vypada ze vypadl signal nebo se kouslo ESC nebo tak neco. Proste za letu se motor zastavil. Copter se zahoupal a zustal (letel jsem v Loiteru). Pouze pri rotaci bylo videt ze je to "divne" ale nic co by se nedalo ridit.
Po pristani Afro pipalo jako kdyby na ztratu signal ale po restartu aku to slapalo v poradku. Takze Pixhawk na jednicku ale nejak nevim co s esc. Asi vsechny zkusim vysunout/zasunout
Amper píše:Dik
Je poznat pak na logu, že vypadl motor a změna chování jednotky ?
http://www.banggood.com/Pixhawk-PX4-2_4 ... 40416.html
Mate nekdo tendle klon ? Podle fotek to vypada skoro az neuveritelne dobre vzhledem k te cene
Mate nekdo tendle klon ? Podle fotek to vypada skoro az neuveritelne dobre vzhledem k te cene
Ta cena je úžasná. Verze 2.4.8 by měla mít už opravený procesor s 2 MB paměti.
Ano, podle fotek to ma. Asi jeden vemu, chleba to nezere 
hele jak se vam toci copter v loiter ? Me ta velka Y6 pri yaw (a ted nevim zda i ve stabilize) dela takovy docela jakoby kolecka. Proste rozhodne se netoci kolem osy.
Premejslim zda to muze byt nejakym nastavenim nebo je to proste vlastnost konfigurace. Je teda fakt ze copter neni uplne dokonale vyvazeny na stred jednotky a ramena nejsou stejne dlouhe od stredu jednotky.
Premejslim zda to muze byt nejakym nastavenim nebo je to proste vlastnost konfigurace. Je teda fakt ze copter neni uplne dokonale vyvazeny na stred jednotky a ramena nejsou stejne dlouhe od stredu jednotky.
Výměnou APM za tuhle bych si pomoci mohl co? líbí se mi ta cena. Jen mám všechno na APM2.8, mají na banggoodu i konektory abych to mohl přepinovat?
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
Pomohl by jsi si v nasledujicich oblastech :
- podpora novych verzi softu (I kdyz funkce geofencingu na 3.3.3 je spis k nasrani
)
- lepsi napajeni (zalohovane) i kdyz nekdo v review psal ze tadle verze nema tzv. idealni diodu takze todle bude chtit ověřit
- vic dostupných sériových portu takze méně problemu s telemetrii, OSD atd....
- moznost pripojeni dalších periferii
a hlavne :
- lepsi a zdvojena IMU
- vyrazne vetsi vetsi vykon procaku takze lepsi stabilizace
Takze to poleti vlastne stejne ale presto vyrazne lepe
- podpora novych verzi softu (I kdyz funkce geofencingu na 3.3.3 je spis k nasrani
- lepsi napajeni (zalohovane) i kdyz nekdo v review psal ze tadle verze nema tzv. idealni diodu takze todle bude chtit ověřit
- vic dostupných sériových portu takze méně problemu s telemetrii, OSD atd....
- moznost pripojeni dalších periferii
a hlavne :
- lepsi a zdvojena IMU
- vyrazne vetsi vetsi vykon procaku takze lepsi stabilizace
Takze to poleti vlastne stejne ale presto vyrazne lepe
Ojednáno. Prosímtě dokázal bys poradit s těma konektorama? mám teď bluetooth, GPS s kompasem a měřič proudu. Jak to přepinovat a kde koupit koenktory?
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
Nejsem si uplne jisty zda tam budou DF13 nebo Picoblade. Sice se to da pouzit i prehozene ale neni to samozrejme korektni. Na APM uz nejake konektory mas takze to mozna bude stacit prepichat. Jinak se daj na ebayi koupit sady kabelu s konektorem uz nakrimpovany.
jo a jedna vec - pokud u APM nepouzivas SBUS/CPPM prijimac tak musis mit PPM Encoder. Pixhawk uz nema vstupy pro jednotlive kanaly
jo a jedna vec - pokud u APM nepouzivas SBUS/CPPM prijimac tak musis mit PPM Encoder. Pixhawk uz nema vstupy pro jednotlive kanaly
Jinak ja pouzivam takovydle set http://www.ebay.com/itm/8Pcs-APM-2-6-2- ... SwT6pVwe0p
Vypada to ze HKPilot ma stejne DF13 konektory jako todle tak snad to bude ok
Vypada to ze HKPilot ma stejne DF13 konektory jako todle tak snad to bude ok