Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
qeex

Re: Video brýle na FPV

#841 Příspěvek od qeex »

Marek_Km

#842 Příspěvek od Marek_Km »

To je sice pěkné, ale pořád to jsou "ecogoggles" a to se mi moc nelíbí. Radši nějaké ty brýle...
qx2

#843 Příspěvek od qx2 »

Marek_Km píše:To je sice pěkné, ale pořád to jsou "ecogoggles" a to se mi moc nelíbí. Radši nějaké ty brýle...

Origo headplay vlastním už nějaký čas a mohu konstatovat,že se jim žádné brýle co do velikosti a kvality obrazu nemohou rovnat,vyzkoušel jsem je osobně tak,že vím o čem mluvím,jen snad jejich velikost trochu vadí.
tomashr

#844 Příspěvek od tomashr »

Marek_Km píše:To je sice pěkné, ale pořád to jsou "ecogoggles" a to se mi moc nelíbí. Radši nějaké ty brýle...

Problém "ecogoggles" je jen ve velikosti, to mi docela hodně vadilo. Jinak ale není úplně fér to brát jako náhražku, při určitých zrakových vlastnostech dokonce funguje podstatně lépe než klasika (záměrně neříkám "zrakových vadách", u brýlí často hrají roli věci jako dominance oka atd., což se normálně téměř neřeší). Přirozeně při jiné shodě okolností to vyjde opačně.
Takže bych to úplně neodsuzoval, pokud bys měl možnost to u někoho zkusit, tak neváhej, můžeš být docela překvapen (na obě strany).
Marek_Km

#845 Příspěvek od Marek_Km »

Jako pravda je, že brýle jsem na ksichtu ještě neměl. Kamarádi používají samodomo ecogoggles a jedny náhradní mi byly zapůjčeny. Jako dá se s tím fungovat, přestože monitor v nich měl horší rozlišení. Co mi spíš trochu vadilo, je ta "hmota" na obličeji. Takže skladnost, kompaktnost a malá hmotnost hraje pro brýle. Mínus je pochopitelně pro brýle ta cena, že.
qx2

#846 Příspěvek od qx2 »

Je sice pravda,že současné rozlišení u headplay už nestačí pro inspire1 nebo phantom4.Chci osadit headplay 8"displejem alespoň v rozlišení 2800x1900.Je to znatelný rozdíl když to pustím přes tablet Sony experta z4,žádné zpoždění což u headplay je znatelné.Mé rozhodnutí pro headplay bylo co jsem vyzkoušel pomalu všechny typy brýlí (pak jsem je vracel nebo prodal) chtěl jsem kvalitu a velikost obrazu.Ale určitě brýle mají své místo už jen pro jejich velikost,a vývoj jde rychle tak se určitě dočkáme super kvalitního zobrazení jen snad cena bude rozhodovat.
j.s

#847 Příspěvek od j.s »

a tyhle heaplaye by nestačily? Cena je krásná...
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Marek_Km

#848 Příspěvek od Marek_Km »

Po těch jsem se díval dávno. Mám pocit, že tu někdo psal o poštovném kolem 30$, k tomu si připočti DPH a výpalné, pak ještě potřebuješ přijímač...
Kdybych měl možnost, aby mi to někdo dovezl, tak bych do toho asi šel, jinak pořád přemýšlím nad Attitude V3.
sobi

#849 Příspěvek od sobi »

Externý mini nahrávač videa pre FS Dominator 1 nalepený na baterku obojstrannou páskou. Po drobnej úprave FS napájaný cez AV OUT jack. Funguje.
Přílohy
mini dvd recorder.jpg
zskal
Kontaktovat uživatele:

#850 Příspěvek od zskal »

sobi píše:Externý mini nahrávač videa pre FS Dominator 1 nalepený na baterku obojstrannou páskou. Po drobnej úprave FS napájaný cez AV OUT jack. Funguje.

To je super! Kde jsi to sehnal?
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
sobi

#851 Příspěvek od sobi »

Fifa

#852 Příspěvek od Fifa »

Omlouvam se mozna za lamovsky dotaz, ale jsem ve fazi vyberu sveho prvniho FPV. Monitor s ruznymi stinitky jsem zavrhl a chtel bych bryle. Ted k otazkam
1) co je lepsi, klasicke bryle s monitory treba FatShark, nebo eco googles ?
2)Eco googles pouzivaji jako zobrazovac telefon/tablet ? - Paklize ano, jak se do nej obraz dostane ? Pres USB a nejakou appku ? Jakou ?
Naposledy upravil(a) Fifa dne stř 11.05.2016 11:08, celkem upraveno 1 x.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#853 Příspěvek od jamesgsf »

Eco používají jako zobrazovac display monitoru nebo monitor většinou kolem 5 salát. Volba je spíše otázka peněz.

Odesláno z mého D5503 a podpis odstraním
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Fifa

#854 Příspěvek od Fifa »

Cenove asi neni co resit, ale kvalita zobrazeni - resp celkovy vjem (ostrost, zorny uhel, atd) ?
romanCM

#855 Příspěvek od romanCM »

Fifa píše:2)Eco googles pouzivaji jako zobrazovac telefon/tablet ? - Paklize ano, jak se do nej obraz dostane ? Pres USB a nejakou appku ? Jakou ?

Můžeš použít telefon a třeba některé z "VR" brýlí, stačí propojit přes EasyCap. Ten převede analog na digitál a na Androidu je k tomu aplikace. Mrkni např. tady na video: https://www.youtube.com/watch?v=NgLFhU5Mbh4
Nějakou dobu jsem to používal, bez problémů.
Brýle např. tady http://www.aliexpress.com/item/The-Seco ... c17a7bfb5c
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“