Canary klapky
Canary klapky
Premyslim, zda by sly vytvorit klapky. To znamena pouziti dvou serv a ted babo rad jaka?? Nezkousel jste to nekdo? Nemam stavebnici jeste doma, takze nevim, kolik je tam mista.
Myslíš jako každé křidélko ovládané jením servem a tím pak mít i možnost mixu křidélek jako klapky?
Tak to mám...koupil jsem to tak už udělané, ale ještě jsem to nepoužil.
Zkusím hodit fotku...
Edit:
foto
ještě zkusím vyfotit detail....
Tak to mám...koupil jsem to tak už udělané, ale ještě jsem to nepoužil.
Zkusím hodit fotku...
Edit:
foto
ještě zkusím vyfotit detail....
Naposledy upravil(a) Dawie dne úte 22.04.2008 19:13, celkem upraveno 3 x.
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
U takhle malých (úzkých) křidélek nemá cenu se o klapky pokoušet - navíc při použití klapek pro přistání se obvykle zhorší pádové vlastnosti - vrchol poláry je ostřejší, takže při pomalém zvyšování úhlu náběhu křídlo nosí víc a víc - a najednou skoro vůbec. Při přistání to znamená minimálně zničení podvozku.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Zdar,
jako flaperony je mám pokusně udělané na něčem podobném - na Excelovi 2000.
Celkem to funguje, ale je potřeba nepoužívat moc velké výchylky, jinak v podstatě přestávají fungovat jako křidélka. Že by měl Excel tendenci padat při hodně pomalém letu s flaperony jsem si nevšim.
Jo, a určitě je dobré si namixovat klapky do výškovky (F --> E).
jako flaperony je mám pokusně udělané na něčem podobném - na Excelovi 2000.
Celkem to funguje, ale je potřeba nepoužívat moc velké výchylky, jinak v podstatě přestávají fungovat jako křidélka. Že by měl Excel tendenci padat při hodně pomalém letu s flaperony jsem si nevšim.
Jo, a určitě je dobré si namixovat klapky do výškovky (F --> E).
V provozu - Future II, Travel Air 8ccm, Easy Glider Elektro, Toro 900 III.
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Viděl jsi jak se dělá "diferenciační páka" na halových akrobatech? Nebo prostě posunout buď páky křidélek (nevím jestli to jde) nebo hodit náhony křidélek místo dvouramenné páky serva na takový ten kroužek.Dawie píše:Tak to si nějak nedovedu představit...ale rád se nechám poučit a třeba zas budu o něco moudřejšíworo píše:Smysl to má - a uděláš to i mechanicky s jedním servem
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
-
hubon
- Kontaktovat uživatele:
woro píše:Viděl jsi jak se dělá "diferenciační páka" na halových akrobatech? Nebo prostě posunout buď páky křidélek (nevím jestli to jde) nebo hodit náhony křidélek místo dvouramenné páky serva na takový ten kroužek.Dawie píše:Tak to si nějak nedovedu představit...ale rád se nechám poučit a třeba zas budu o něco moudřejšíworo píše:Smysl to má - a uděláš to i mechanicky s jedním servem
Myslíš asi tohle: http://hubon.rajce.idnes.cz/Ostatni/images/DSC05615.JPG