Magnum Reloaded

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PEO
Kontaktovat uživatele:

Re: Magnum Reloaded

#316 Příspěvek od PEO »

Dobře že jsi to zveřejnil. Určtitě se to někomu hodí , včetně mě :wink:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
rc-letani

#317 Příspěvek od rc-letani »

miťo píše:Dovolím si zde veřejně odpovědět na otázku ze SZ uživatele rc - létání o upevnění Mobiusu na Magnuma. Viz foto. V těžišti je vyndavací uhlík. tyčka zasunutá do duralové trubky, která je vlepená do trupu. Mobius je otočený o 180st. a podložený klínkem z EPP, aby netočil trup, pod nímž je podvěšen. On Magnum stejně létá jakoby trochu nosem nahoru, tak ten sklon kamery je nutnost.

Martin

Já taky děkuji za odpověď, foto je celkem vyčerpávající odpovědí :P :lol: :lol:
Chci to vyzkoušet, :mrgreen: takže i úhel velikosti klínku z fotky je dostatečně napovídající, vidím že Ti to nedalo, a ani do garáže jsi chodit nemusel, Miťo díky :wink:
miťo

#318 Příspěvek od miťo »

Prohledal jsem archiv a našel tu fotku, tak jsem do garáže ani nemusel ;-)
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od Pekacek77 »

Kdo chce u Magnuma vidět "nožičky" a má dost těžký aku na dovážení (já létám s 1300mAh), může dát kameru za kořen křídla :wink:
Přílohy
REC_0001.MOV_snapshot_10.31_[2015.10.30_13.52.01].jpg
bv9
Kontaktovat uživatele:

#320 Příspěvek od bv9 »

A jsme připraveni k záletu :wink:

IMG_20160318_153429.jpg
IMG_20160318_153349.jpg
A jsme připraveni k záletu :wink:
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
bv9
Kontaktovat uživatele:

#321 Příspěvek od bv9 »

Konečně jsem se dostal k záletu Magnuma a jsem z něho opravdu nadšený. Sice má zasebou jenom čtyři baterky, ale už teď musím konstatovat, že je fantastické éro. Parádní letový projev, pomalu, rychle, loping, to vše zvládá opravdu bez zaváhání a tuším, že acro bude další volba :wink:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#322 Příspěvek od Hoki »

Mám takový dotaz na Magnumy:
- je rozdíl v letovém projevu u Magnuma co má křídlo vyřízlé i do profilu oproti Mahnumovi, co má křídlo z rovné desky a prohnuté? :?
Locker
Kontaktovat uživatele:

#323 Příspěvek od Locker »

bv9 píše:Konečně jsem se dostal k záletu Magnuma a jsem z něho opravdu nadšený. Sice má zasebou jenom čtyři baterky, ale už teď musím konstatovat, že je fantastické éro. Parádní letový projev, pomalu, rychle, loping, to vše zvládá opravdu bez zaváhání a tuším, že acro bude další volba :wink:

Ahoj, gratulace k záletu. Dal jsi ten motor jako já, nebo jsi šel do silnějšího?
Ať to lítá, Honza
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker
rc-letani

#324 Příspěvek od rc-letani »

Hoki píše:Mám takový dotaz na Magnumy:
- je rozdíl v letovém projevu u Magnuma co má křídlo vyřízlé i do profilu oproti Mahnumovi, co má křídlo z rovné desky a prohnuté? :?

Já si myslím že rozdíl bude. Pokud si vzpomínám na články publikované panem Lněničkem, teorie proč se používá profil křídla takový, jaký je, začínala obvykle rovnou deskou a jejími vlastnostmi. Následovalo srovnání s tvarem profilu, jak ho obvykle známe.
A protože na stejnou otázku jsem si odpověděl dříve sám, rozhodl jsem se správnost vlastní odpovědi vyzkoušet v praxi. V současné době stavím MR2, ještě zbývá uložit serva a provést barevnou úpravu, a další k dokončení. Moje Magnum2. Trochu se s tím zase mazlím, aby to nejen vypadalo, ale předčilo jedničku. Profil křídla nového MR2 na následujícím foto.
[album]5743[/album]
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#325 Příspěvek od Hoki »

rc-letani píše:Já si myslím že rozdíl bude. Pokud si vzpomínám na články publikované panem Lněničkem, teorie proč se používá profil křídla takový, jaký je, začínala obvykle rovnou deskou a jejími vlastnostmi. Následovalo srovnání s tvarem profilu, jak ho obvykle známe.

Tak jsem teda zvědav na výsledek. Jako o rovný desce vím co a jak, ale když se rovná deska ohne (pouze) do profilu, už to rovná deska není. I když nemá tvary podobné profilu, jako třeba na Tvé fotce ...
bv9
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od bv9 »

Locker píše:Ahoj, gratulace k záletu. Dal jsi ten motor jako já, nebo jsi šel do silnějšího?
Ať to lítá, Honza

Ahoj, je tam stejný a opravdu paráda. Na půl plynu krásný rovný let a při plném téměř kolmo stoupá :lol: Akorát se tento týden rozfoukalo a to se Magnumu nelíbí, tak tu teď smutně zahálí :(
jio

#327 Příspěvek od jio »

Dnes jsem byl trošku provětrat modely a přitom jsem si vzpomněl na video, kdy s Magnumem někdo létal v silném větru. A tam proč to taky nezkusit, že?
No, zkusil jsem a na vítr ten model opravdu stavěný není. Foukalo kolem 5m/s a v nárazech o dost více a při jednom takovém poryvu to Magnuma vystřelilo kolmo vzhůru jako by stál na vrtuli. Po chvilce jsem si všiml, že je křídlo nějak divně prohnuté. A on ta mrcha vítr ho normálně u trupu urval.
Takže rada zní, vítr raději ne. :-|
Přílohy
IMG_20160403_160923324.jpg
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#328 Příspěvek od Vigo »

Magnuma pořád provozuji a hlavně na rybníku je to vážně sranda. Hlavně s plováky sice ztratí schopnost viset na vrtuli, ale zase mu nevadí ani středně silný vítr. Přeci jen váha dole se projevuje pozitivně.

Plováky jsem potáhnul zespoda lepenkou, bez ní to z vody špatně startovalo. Používám ho k radosti dětí i jako lodičku :)

Křídlo mi taky po čase prdlo, dokonce za letu a to asi do poloviny tj následoval takový polo pád, nicméně bez následků. Vyztužil jsem ho vzadu zespod druhou pásnicí a pohoda. Doporučuju všem tohle udělat i preventivně
miťo

#329 Příspěvek od miťo »

Létání s Magnumem velmi brzy ráno:

https://vimeo.com/171994993
miťo

#330 Příspěvek od miťo »

Sice jsem to dával do videí nejen začátečníků, ale tohle je fórum o MR, takže umisťuji i sem:

https://vimeo.com/174688775
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“