Turnigy TGY i10 problém se zvukem..

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
wladia

Turnigy TGY i10 problém se zvukem..

#1 Příspěvek od wladia »

Zdravím ,koupil jsem před časem z druhé ruky údajně nové rádio Turnigy i10, po zhruba dvaceti spuštěních je rádio bez zvuku ,v nastavení -sound - zvuk potvrzen přesto to nefunguje. Zkoušel jsem rádio restartovat ,ani to nepomohlo.Jinak rádio funguje ,bohužel bez zvuku. Nemá s tímto problémem někdo zkušenost? zdá se ,že je to asi na servis. Koupeno v HK.Děkuji za každou radu.Vladimír
rob951

Re: Turnigy TGY i10 problém se zvukem..

#2 Příspěvek od rob951 »

Dobrý den,
reset do továrního nastavení nezabral ? Rádio má originální firmware nebo je již flashnuté ? Měl jste rádio rozebrané ?
Občas kolísá kvalita pájení a osazení součástek při výrobě. Mrkl bych se také na kvalitu pájení okolo zvukového modulu (poškozené vodiče, studené spoje atd...)
Několik jsem již takhle spravoval, počínaje klasikou: uvolněným displayem, nefunkční přepínače a konče výměnou některých desek.
Pokud se Vám podaří radio rozebrat, zkuste pořídit pár fotografií a přidat je sem.
PS
Je tu vlákno přímo věnující se této RC soupravě.
automet

#3 Příspěvek od automet »

Dávam odkaz na pár fotografií môjho rádia, fotil to kolega keď sme prahadzovali mód2 na mód1.
Treba to zrolovať až dole, je tam viac fotiek.
viewtopic.php?f=38&t=69936&start=165#p1287330
wladia

#4 Příspěvek od wladia »

Myslím ,že jsem schopen rádio rozdělat, ale jestli bych odstranil závadu, to si nejsem jistý,jinak rádio je v původním stavu ,bez nějakých zásahů
a funguje vše jak má až na to ,že odešel zvuk....no, možná že se o to pokusím...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“