Lion elektro

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
varok

Re: Lion elektro

#181 Příspěvek od varok »

Dobře, děkuji za rady.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od jyrry »

Při borušení často pomáhá vhodně umístěné bodové světlo - řídím se rozhraním světla a stínu, to dost napoví...
jyrry.webnode.cz
varok

#183 Příspěvek od varok »

No s broušením mám zkušenosti spíše karosařinu, modely vůbec. Ano, nezdá se to, ale světlo dělá hodně.
varok

#184 Příspěvek od varok »

Dobrý den, stojím před problémem lanovody. Když koupím tohle: http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... lka-1-metr bude to stačit? Je to klasický drátový. Koukám se, že už se dělají i nějaké trubičky, které jezdí ve větší trubičce. Bude mi na toho Liona stačit i to klasické drátové provedení? A jak to zakomponovat do směrovky? Tak jak to má na obrázcích myslím pan Laco? Tedy že udělá do té kýlovky drážku, tím to natáhne a po potažení nebude nic znát? Jaký je prosím průměr toho obyčejného bovdenu?
varok

#185 Příspěvek od varok »

A jaký by mi prosím doporučili odborníci regulátor na elektromotorek E-max CF 2822? Odběr proudu prý je při 3S akumulátoru 11A při nejvyšší účinnosti, ve špičce na max. 60s až 16A. Já to budu ale provozovat na 2S akumulátor, tedy asi i nižší odebíraný proud, ne? Ale když koupím regulátor 20A, tak bude alespoň rezerva, ne? Ale jde mi spíše jakou značku? Chtěl bych opět něco levného. Koukal jsem u Pecky a mají tam více značek za rozumný peníz pro mě. Buď přímo E-max, ale na ty moc chvály nečtu. http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... -serie-20a
Potom tam mají Ray. To nevím, ale akumulátory docela lidé chválí. http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... -30a-s-bec ten mají ale nejmenší 30A, to je pro mě zbytečně moc
Potom tam mají nějaké neznačkové X-Uav, to bych raději neriskoval. Původně jsem chtěl od JETI model, ale ceny zatím nejsou pro mě.
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od blueangel »

Levný regl a spolehlivý je TURNIGY Plush 18A Speed Controller bohatě ti stačí koupíš jej zde
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... Controller.

A co se týče bowdenu potřebuješ 2 ks .
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... lka-1-metr
A směrovku jsem dělal takto ,balsa 1mm výstuhy 3mm zadlabání bowdenu a přilepení 1mm balsy ,lehké a pevné.
Přílohy
směrovka lion.jpg
varok

#187 Příspěvek od varok »

Ten bovden je tak tenký? No v podstatě to je asi podobné řešení jako dělal myslím pan laco. Ten ale měl tu kýlovku plnou a v ni drážku na bovden. Jasně, koupím tedy dva ty bovdeny, chtěl jsem jen vědět typ.

Ten regulátor pěknácena. V obchodech typu pecka, reichard jsem18A verzi neviděl, jen 12A, to je ale asi na hraně, ne? A potom až 20A.
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od blueangel »

Bowdwm má 2mm a ocelová struna 0,8 mm , a regl 12A mají většinou slabý Bec 1A ,lepší je 2A Bec.
varok

#189 Příspěvek od varok »

Jen tak mimo soutěž jsem se chtěl prosím zeptat. Koukám na e-shopy a nestačím se divit. V některých prodávají regulátory od fy JETI model pod značkou Ray nebo je tam značka Pelikan. Co to má znamenat? Jako že JETI prodává regulátory firmě Pelikan a ti to s přirážkou prodávají dále?
A regulátory Ray jsou taky od fy Pelikan? Když bych si chtěl koupit třeba nějaký ten Ray regulátor, je to dobrá značka?
Shorty

#190 Příspěvek od Shorty »

varok píše: Když bych si chtěl koupit třeba nějaký ten Ray regulátor, je to dobrá značka?

Reye mám různý do 40 A a problémy s nima nemám. Do toho Liona si myslím bohatě stačí. Není to zas tak drahý éro, abys tam musel cpát něco drahýho.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
varok

#191 Příspěvek od varok »

No já chtěl původně něco od JETI model, ale ty ceny jsou trošku mimo můj rozpočet. V e-shopech třeba PV Model, Pecka apod. jsem našel docela levně právě ty Ray. Vyjdou zhruba stejně cenově jako ty Turnigy apod. Právě že ten můj Lion je moje první éro na naučení, tak do toho nechci cpát spousty peněz a za druhé na to zatím nemám. Třeba tohle: http://pvmodel.cz/product.php?id_product=6462 by bylo v pořádku? Pěkná cena, kvalitou nevím. Ale když píšete že to stačí, zkusím to vzít.
Shorty

#192 Příspěvek od Shorty »

Mě zatím nevypekly. Cenu jsem zatím neporovnával. U nás je to + - v shopech za stejnej peníz a z venku možnost nebyla. Určitě se vzrůstající cenou éra to chce i lepší regly.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
varok

#193 Příspěvek od varok »

No, jestli se mi podaří nějak zprovoznit a zalétat tohle éro, tak bych chtěl pokračovat. Chvíli létat s tím Lionem a potom dělat další. Mým snem je dostat se na spalováky, ale to je ale běh na hoodně dlouhou trať.
Po Lionovi bych chtěl udělat asi toho Peruna co jsem tady nedávno dával fotky, nebo něco podobného.
Tam bych už samozřejmě dal něco kvalitnějšího. V práci mi mají za nedlouho přidat na platu, tak uvidím jak se mi bude dařit.
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od blueangel »

Regl kup hlavně s Bec 2A at máš jistotu s napájením.
varok

#195 Příspěvek od varok »

Ano, ten co jsem dal má napsáno, že BEC systém dá až 2A. Tak já ho tedy asi koupím. Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“