Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sicvok

Re: Výběr nového auta

#691 Příspěvek od Sicvok »

Předně bych chtěl říct, že jsem se snažil (!!!) všechny vaše rady vstřebat a už už jsem chtěl koupit zmiňované Losi. Nicméně jsem ještě narazil na tohle http://www.amazon.com/gp/product/B00V1J ... =166588011. Chápu, že to má stejnosměrný motor a značka asi nebude z nejznámnějších a nejrozšířenějších. Nicméně pozitiva (aspoň si myslím) pro koupi tohoto by mohla být: vysílač 2.4 GHz - nemělo by tedy docházet k rušení, Li-Po baterie, prodává to i mistní RC obchod (za 2490,-) a chlapík říkal, že náhradní díly má skladem. Je z vašeho pohledu koupě tohoto modelu blbost, nebo se to dá ospravedlnit?
scarabeus

#692 Příspěvek od scarabeus »

Bylo by urcite dobre zjistit, jestli stavajici mechanicke soucasti vydrzi pripadne predelani na stridak. Jakmile jednou stridak okusis, uz nikdy do stejnosmeru nepujdes. Leda by to byl spesl ucel typu crawleni.

Kdysi jsem mel Mini Inferno od Kyosha. Moje prvni auto. Stejnosmer, strasna sranda, vse ok. Pak jsem presel na stridak a vymenil vsechny pohonny soucasti - diferaky, kosti, kardany, novy stredovy diff atd. No nestalo to malo.
Lybek

Prosím o radu při výběru nového auta a zodpovězení dotazů

#693 Příspěvek od Lybek »

Potřeboval bych tu od Vás poradit. Mám v plánu koupit rc auto a mám pár dotazů, které bych potřeboval zodpovědět.
Motor
... co jsem tak četl, tak jednosměrný se oproti střídavému dříve opotřebuje, a také má prý menší výkon ... takže bych asi volil střídavý.
Baterie
... nevím, zda NiMH či LiPo ... NiMH prý dost ztrácí kapacitu ... LiPo prý drží dobře
... také by mne zajímalo, jak dlouho vydrží auto jezdit ... jasně, záleží na zátěži ... ale nemám vubec představu, jak dlouho by auto mohlo jezdit na 2000mAh LiPo baterii

Finančně jsem ochoten investovat tak 7000 kč + alespoň 1 náhradní baterii

Co jsem tak koukal, tak by připadalo v úvahu toto

Strada MT EVO Brushless Monster Truck RTR s 2,4GHz RC soupravou, kar. červená

HiMoto ZENIT MT Brushless RTR s 2,4GHz soupravou, kar. červená

HSP Bowie 2,4 GHz 60-70km/h - na dálkové ovládání

Rád si nechám poradit ... jsem sice začátečník (34let :-) ale chtěl bych koupit rovnou neco, co už trošku i vydrží a zvládne i těžší terén.

Mě osobně se dost zamlouvá ten zenit a nebo bowie
Díky za rady a postřehy ;-)

Jo a taky bych rád, aby rc souprava dávala možnost nastavení výkonu ... myslim jako tréninkový mód ...

Nebo myslíte, že je to zbytečné a stačilo by neco jako toto ?

HiMoto ZENIT MT RTR s 2,4GHz soupravou, kar. modrá
Naposledy upravil(a) Lybek dne pon 29.02.2016 18:56, celkem upraveno 2 x.
SKAY
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu při výběru nového auta a zodpovězení dotaz

#694 Příspěvek od SKAY »

nejdou mi odkazy
chceš jezdit sam tak stim seknes nebude te to bavit
1/10 maji s travou problem
jsou na tydle auta dily - jsou to ford fiat a fsichni francouzi za dva roky nato nic nekoupis nebo seto drive rozpadne samo vyhozene penize

-**taky jsem chtel auto jen tak na blbnuti na letiste a dospel jsem k savage flux od HPI/jdeto prodat/ dily servis kvalita jestli stim chces sam blbnout tak monstr1/8 ten vali** muj nazor**

nasetri 3x ,,,,5 tolik / 4ks baterky oleje gumy/stoji jak na fobii/ nejaky servis
najdi si nejaky rc klub trat /tam ti toho reknou/ a zacni jezdit....Ano asi to beru moc maximalisticky.

jak dlouho porad plati fyka U I A
lipo/ vaha kapacita/ a plechac na seznameni staci ale dle me jeto pro blbnuti utopie rovnou stridak vykon

nabijecku sroubovaky maš ??? neni to tak ze stim pak prasknes do kouta po ježdeni...

aneco z bazaru
hpi -savage
traxxas - summit /ma prevodovku na pliženi/ , e max ,rewo
traxxas tedka udelal mega monstr na chajdu X max
team losi
pepavich

#695 Příspěvek od pepavich »

Maverick / Himoto / Zenit / HSP v měřítku 1/10 nejsou auta na pohon střídavým motorem. Jsou to auta sice pro tebe jako začátečníka, ale ne pro stříďák.

Předpokládám, že chceš univerzální auto na jízdu všude, tedy jak v terénu, tak na silnici.
Bohužel se značkovým střídavým modelem a baterkou navíc se do 7k nevejdeš.

Jde o to, zda potřebuješ na rozjezd stříďák? Ano, je to rychlejší, ale ... budeš trhat rekordy na asfaltu nebo si chceš zajezdit, užít legraci, naučit se jezdit?

Já bych šel cestou např. http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=78684
Je to 1/10, komplet RTR vč. aku. Bude to jezdit 10-15 minut a vyblbneš se. Je to zadokolka, takže se dá driftovat atd. a je to velice jednoduché na údržbu. Na e-shopech je to za 6.400,- Kč

Můžeš koupit za pár stovek NiMH baterii navíc (dalších 10-15 minut) a když budeš chtít rychlost, dokoupíš časem LiPo, který toto auto také zvládne. K LiPo pak budeš potřebovat nabíječku atd. a investice narůstají.

Za mě je stříďák na začátek blbost ... ale to je jen můj názor.
maliborec2002
Kontaktovat uživatele:

#696 Příspěvek od maliborec2002 »

Já bych uplně neřek že je stříďák na začátek blbost, přece jenom když už za těch 7000 stří´dák můžu mít tak proč ne, ale co třeba Traxxas, Lrp, nebo Hpi, Himoto atd. co si vypsal bych uplně nebral
Edit: Mám auto 1/10 a myslím že to na terén bohatě stačí, v lese atd. to jede suprově
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
SKAY
Kontaktovat uživatele:

#697 Příspěvek od SKAY »

2wd je vetší sranda a naucis se ridit... neni to jak se ctyrkolkou vse resim plynem
v dnesni dobe stridak jo ,ale na uplny zacatek do auta neni snad treba a pak muže tunit nebo to da do kuta.
Hjub

#698 Příspěvek od Hjub »

Zdravím,

nemám teď moc času studovat tento pro mě úplně nový koníček, tak se rovnou zkusím zeptat. Chtěl bych si koupit rc rally auto, co jsem si díval tak na jakékoliv závody je potřeba 1:10. Jak jsem psal výše jsem v tomto úplný lajk, ale nechci si kupovat nějaké(obyč,neutrální) auto, když se mi nejvíce libí rally a rád bych se tomu věnoval. Takže co koupit? Nejlépe asi nějaký komplet - po inzerci jsem nic moc nenašel a nerad bych koupil jako začátečník nějaký šmejd. Počítám s investicí cca 10-12 tisíc. Předem díky za rady

Případně kdyby se našel někdo z Brna, kdo mi ukázal třeba svoje auto atd.

Co třeba něco takového?

http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... e-x-2-4ghz
scarabeus

#699 Příspěvek od scarabeus »

Ahoj laiku, pokud nemas moc casu, tak se do toho vubec nepoustej. A studovat budes muset, je toho hodne a prosli jsme si tim vsichni. Protoze tim jsme se nejvic naucili.

Pokud si myslis, ze si koupis auto a budes jezdit, tak jsi na omylu. Musis se nejdriv naucit jak o auto pecovat a opravit ho.

Promin, ale tohleto, ze nemam cas, tak se rovnou zeptam, to je u me jako lit olej do ohne. Rally je specificka kategorie a existuji tu i ceske kluby, ktere se tim zaobiraji.
Hjub

#700 Příspěvek od Hjub »

Jo, mas pravdu. Blbe jsem to napsal. Cas mam, jen tento mesic je to trosku horsi - stal jsem se otcem. Nejsem blahovej a nemyslim si, ze vsechno jde samo. Mam spoustu konicku u kterych jsem si na spoustu veci musel prijit sam - chov hadu, rybarina, myslivost... Chtel jsem to ale pojmout tak, ze prvne si koupim auto a pak budu resit zbytek.
Pajik_CZ

#701 Příspěvek od Pajik_CZ »

v tom případě jsi na nejlepší cestě k velké finanční investici s mizerným výsledkem... Lepší obráceně - naučit se a pořešit, a pak koupit
zase jen na zemi...
Ciboc

#702 Příspěvek od Ciboc »

Zdravím vás modeláři,
Jsem začátečník a chtěl bych poradit s výběrem auta. Kdysi jsem vlastnil model silnice od tamiye, ale to už pár let nazpatky. Hodně se toho změnilo. Teď bych chtěl nějakou trugy nebo buggy.
Hodně jsem toho přečetl a líbí se mi tohle :

http://www.rcpark.cz/elektro/79125-ecx- ... 3017i.html

Co si o tom myslíte? Nebo je i jiná, třeba lepší nebo přijatelnější model v teto cenové kategorii?
Určitě chci 4wd. Časem dokoupit Lipo a nabíječku. Je mi 33. Nebo našel bych někoho v Praze, s kym bych to mohl probrat a třeba by i ukázal o čem to všechno vlastně je?

Díky za odpověď.
kocab

#703 Příspěvek od kocab »

Zdravim vsechny,
prosim o nazory pri vyberu RC modelu:
1) http://www.pvmodel.cz/produkt/traxxas-s ... rtr-u54562
2)http://www.pvmodel.cz/produkt/traxxas-slash-110-tq-rtr-onboard-audio-u54561
3)http://www.pvmodel.cz/produkt/losi-xxx-sct-bl-110-2wd-avc-rtr-u43096
Dekuji za podrobne informace,plusy-minusy,jine navrhy modelu.
Model by byl vyuzivan k rekreacnimu blbnuti.
Roman
Wormsnake

#704 Příspěvek od Wormsnake »

Jestli s tim ches crawlerovat (jedit pomalu v tezkem terenu a vode) tak dobry, jinak na rychlejsi jizdu jen v mirnem terenu to chce neco se tridakem...
Napis kde a jak s tim chces jezdit od toho se vse odviji!
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
kocab

#705 Příspěvek od kocab »

Ahoj,jsem starsi chlapik 48 a tak nejak se vracim ke klukovskym snum-Za nas takove hracky nebyly.No nemam zadne specificke mista,ale tak nejak bych s tim jezdil vsude-bral bych si ho na cesty at utika vikand-ridic MKD,a doma tak nejaka polnacka lesik potok :D
Odpovědět

Zpět na „Auta“