FrSky Taranis - třetí pokračování
Re: FrSky Taranis - třetí pokračování
nemox píše:Asi to sem uplne nepatri, ale pravdepodobne jsem narazil na maly bug v open tx 2.17.
V mixech dam mixovat libovolny kanal, napr 10 na vystup jineho KANALU napr 1.
Vse je ok, mix bezi.
Kdyz zamknu kanal cislo 1, tak jak je mozne, ze 10 stale reaguje?
Tvari se to jako kdyby vstup mixu nebral informaci z vystupu kanalu, ale z paky.
Vybrať môžeš ovladač, alebo priamo poťak....Jedno je v hranatých zátvorkách..... Nie som pri PC......
Takže to nieje bug.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Ja jsem vybral primo vystup kanalu oznaceno jako CH1 a ten byl pouzit jako vstup dalsiho mixu.
Pletuchy
s Horusem
s Horusem
A já si říkal, že už je to všechno jasné.
Když mrknete do "Zjednodušeného funkčního a programovacího schématu OpenTx" tak zjistíte, že to není bug, ale vlastnost.
Ještě to tu potvrdil a dopřesnil mhotar, to by mě zajímalo komu jinému věřit
Když mrknete do toho schématu, tak zjistíte, že se Speciální funkce zpracovávají až ve chvíli, kdy jsou mixy spočítány. Z toho vyplývá, že zámek kanálu přes SF může ovlivnit právě jen a pouze kanál, který je u dané SF uveden, jak už jsem psal já.
Když mrknete do "Zjednodušeného funkčního a programovacího schématu OpenTx" tak zjistíte, že to není bug, ale vlastnost.
Ještě to tu potvrdil a dopřesnil mhotar, to by mě zajímalo komu jinému věřit
mhotar píše:Zámek je pouze bezpečnostní funkce, nemění logiku mixéru. Na toto téma byla sáhodlouhá debata na githubu, a bylo nakonec rozhodnuto toto chování ponechat jak je.
Když mrknete do toho schématu, tak zjistíte, že se Speciální funkce zpracovávají až ve chvíli, kdy jsou mixy spočítány. Z toho vyplývá, že zámek kanálu přes SF může ovlivnit právě jen a pouze kanál, který je u dané SF uveden, jak už jsem psal já.
mab píše:Ve Speciálních funkcích zamkneš právě a pouze definovaný kanál (CH1)
Když mrkneš do schématu, tak Vstupy se vyhodnocují dříve než Speciální Funkce.
Pokud chceš zamykat CH1 tak, aby byl zamknutý i výstup do dalších mixů, použij:
řádek v CH1
Zdroj MAX/váha -100%/Spínač SF/matematická operace Zaměnit
váhu a spínač si vyplň dle potřeby
x9d, x-lite pro a pár poletuch
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz na RC studio. Jaka je prodejni polika FrSky pro EU? Ja si myslim, ze v soucastnosti FrSky ma autorizovane prodejce a tudiz nelze volne do EU dovazet jejich vyrobky za komercnimi ucely - mam pravdu, nebo se mylim?
Ptam se proto, ze HobbyKing ma tranise jen pro Cinsky sklad bez moznosti volby z EU skladu. Da se sice najet takovym zajimavym zpusobem na EU sklad a tam jakoze taky je, ale vyprodany. Jeden diskutujici tvrdi, ze v rijnu asi 2015 koupil z EU skladu. Podle chovani Hk eskhopu jsem odhadl na chybu s tim, ze zbozi stahli kvuli ochrane znazky a povoleni distribuce jen u autorizovanych prodejcu. Stejne tak nenabizi telemetrie a dalsi veci
Ptam se proto, ze HobbyKing ma tranise jen pro Cinsky sklad bez moznosti volby z EU skladu. Da se sice najet takovym zajimavym zpusobem na EU sklad a tam jakoze taky je, ale vyprodany. Jeden diskutujici tvrdi, ze v rijnu asi 2015 koupil z EU skladu. Podle chovani Hk eskhopu jsem odhadl na chybu s tim, ze zbozi stahli kvuli ochrane znazky a povoleni distribuce jen u autorizovanych prodejcu. Stejne tak nenabizi telemetrie a dalsi veci
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html
Neviem, či si niekto všimol.....
pri výbere ovládača sa objavuje tento v hranatých zátvorkách a aj bez nich....
Ten v hranatých zátvorkách je štandartný ovládač - knipel, kde funguje expo a ďaľšie funkcie....
Ten bez zatvoriek je len hodnota analog vstupu, kde nieje funkčné expo a ďaľšie nastavenie......
pri výbere ovládača sa objavuje tento v hranatých zátvorkách a aj bez nich....
Ten v hranatých zátvorkách je štandartný ovládač - knipel, kde funguje expo a ďaľšie funkcie....
Ten bez zatvoriek je len hodnota analog vstupu, kde nieje funkčné expo a ďaľšie nastavenie......
http://lubo111.rajce.idnes.cz
master_raa píše:Dotaz na RC studio. Jaka je prodejni polika FrSky pro EU? Ja si myslim, ze v soucastnosti FrSky ma autorizovane prodejce a tudiz nelze volne do EU dovazet jejich vyrobky za komercnimi ucely - mam pravdu, nebo se mylim?
HK je jejich dlouhlety partner, takze toto bude jen vypadek v dodavce. Oni posilaji lodi nebo vlakem takze to trva a v kombinaci toho ze nedostavaji dost zbozi pak neumi rict kdy to bude.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
Dik za info, takze maji asi jen divne nastaveny eshop.
Taranis X9D Plus
Prečo divne? Vysielače pre EU su vybavené odlišným FW pre vysielaci modul, ktorý vyhovuje novým predpisom platným pre vysielacie zariadenia v EU. Preto vysielač pre EU môžeš objednať len prechodom na EU sklad.
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
macil píše:Prečo divne? Vysielače pre EU su vybavené odlišným FW pre vysielaci modul, ktorý vyhovuje novým predpisom platným pre vysielacie zariadenia v EU. Preto vysielač pre EU môžeš objednať len prechodom na EU sklad.
Protoze u nekterych polozek maji jen centralni, u nektreych centralni + treba EU, US atd. Akorat tyhle polozky maji jakoze jen EU sklad. Prijimace tranis v centralnim skladu prodavaji jak EU tak non-EU, porc by tedy vyradili z centralniho skladu taranis radio EU verzi a zacali ji prodavat jen v EU bez mozosti si ji objednat z centralniho skladu? To mi prijde divne.
Taranis X9D Plus
Pretože jednak, s EU FW vysielače v centrálnom sklade zrejme nedržia a kvoli prepravným a colným poplatkom to objednávať z centrálneho skladu nemá zmysel a takto je to aj prehľadnejšie.
To všetko však nemení nič na tom, že z hľadiska servisu a podpory je jednoznačne najvýhodnejšie objednať Taranisa od domáceho predajcu.
To všetko však nemení nič na tom, že z hľadiska servisu a podpory je jednoznačne najvýhodnejšie objednať Taranisa od domáceho predajcu.
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych ho mam sice z druhe ruky ale tady z Brna a stejne bych kupoval i novy. Ale na vedlejsi vlaknu je diskuze ze ho maji v EU skladu akorat ne skladem. Proto byl i ten dotaz na obchodni politiku. Muj dojem z celeho toho byl ze dovezli a po vyprodani vyradili. Kdyz se clovek podiva, tak HK tady v EU bezne FrSky neprodava - bud sortiment neni vubec, nebo dlouhodobe nedostupny. A jeden muj oblibenec se do me hned navezl ze v EU skladu je, akorat neni skladem. Nema smysl to dal resit.
Taranis X9D Plus
Krom toho se nove radia zamikaji proti fleshi FW odpovednych za vysilani, tzn nejde je bezne flesovat jak jsme zvylkli.
Je to reakce na EU normu ETSI 1.9.1 ktera to vyzaduje od leta 2016.
Je to reakce na EU normu ETSI 1.9.1 ktera to vyzaduje od leta 2016.
Jan Janekx Urbanek
Ahoj. mohl by jsi tedy jakožto zasvěcený a obchodní zástupce nastínit co tyto změny přinesou pro běžné uživatele Taranise s verzi 2.1.7 ,lbt a D přijímací a telemetrii ? Samozřejmě jsem se za řádku let postupně vcelku pěkné vybavil D přijímači a senzory a zatím dík možnostem se vyhýbal jejich vyřazení s provozu. Samozřejmě nové projekty chci vybavit již X řadou.ale starší bych rád stále provozoval na D.p také se mi tento systém zamlouvá přívětivou změnou a vývojem.který tedy asi skončil. co jsem pochopil s tvých slov.
V podstate se nejedna o zadnou zmenu ve FW ale jen o to, ze nejde flesovat vysilaci modul. Je tam proste nahran LBT a hotovo.
OpenTX se da nahravat bez omezeni.
Zatim nevim jak to maji osetrene, ale dle pozadavku EU to proste zakaznik nema mit moznozt udelat.
Budou to moci delat jen premiovi dealeri a servisni strediska.
OpenTX se da nahravat bez omezeni.
Zatim nevim jak to maji osetrene, ale dle pozadavku EU to proste zakaznik nema mit moznozt udelat.
Budou to moci delat jen premiovi dealeri a servisni strediska.
Jan Janekx Urbanek