Lepení brýlí

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pajas
Kontaktovat uživatele:

Lepení brýlí

#1 Příspěvek od Pajas »

Ahoj, rád bych se zeptal, co říkáte na to, že tyto prasklé brýle: http://pajasob.rajce.idnes.cz/Praskle_bryle_Force/
bych slepil Loctitem 401? Nebo existuje nějaký vteřiňák, co je lepší? Materiál je polykarbonát a v tomhle místě se brýle moc nenamáhají, stačí, aby držely na hlavě. Zlomil jsem je omylem, ale nové stojí min. nějakých 6-7 stovek, tak bych si je rád zkusil opravit. Rozměry lepeného místa jsou na délku asi 1cm a na šířku v nejužším místě 2mm. Spoj je velmi hladký a naprosto přesně lícuje, nevzniká žádná spára.
SKAY
Kontaktovat uživatele:

Re: Lepení brýlí

#2 Příspěvek od SKAY »

zkousel sem to loctitem prumyslovym uhu i jeste necim vysledek vzdy se to pozpadlo drzelobyto si myslim dvouslozkovym myslim m nebo L50jeto alkydove lepidlo pro prumysl 50g 500kc to asi nema cenu tim sem TO ALE NEZKOUSL - sem je vyhodil
chceto odmastit radne jeto nasakle mastnotou....
asi bych senato vykaslal aje vsecko nekdy doslouží...
PS jeste mozna to uhu na tvrde plasty ona ty plasty nalepta...
Naposledy upravil(a) SKAY dne pon 29.02.2016 17:53, celkem upraveno 2 x.
misamltr

#3 Příspěvek od misamltr »

Ahoj,
když jsem si já už kolikrát opravoval brýle, tak jsem tam 1mm vrtákem udělal díru a slepil to klasickým vteřiňákem a zalepil jsem tam kousek drátu 1mm a to je vše. Jestli ti to bude držet nezaručuji, ale tohle stejně asi půjde do koše :( :( :(

Michal
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pajas »

Hodně záleží na materiálu - polykarbonát je dobře slepitelný. Asi před týdnem jsem babičce lepil nějaké hodně staré brýle, prasklé ve stejném místě, evidentně slepitelný plast, protože drželo to velmi dobře. Ještě by to mohlo jít tímhle: http://www.uhu.cz/cs/p/uhu-kunsstoff-3- ... 77054.html . Ale nevím, jestli se to může rovnat kvalitě Loctite.
guchar

#5 Příspěvek od guchar »

Vteřiňák - první slepení, vydrží do té doby než je lepené místo poněkud víc namáháno. Vteřiňák a 1 nebo 2 kolíky z 1mm vrtáku vydrží
o hodně víc. U těchto brýlí bych vteřiňák doplnil o U sponku z nerez kulatiny. V místě toho průhledného kolečka. Zezadu zapuštěnou.
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kocispavel »

Ahoj,

jednou jsem lepil vteřiňákem sluneční brýle nouzově na letišti.
Ale tak mě z těch výparů štípaly oči, že jsem je vyhodil a u větví koupil nové.
Zdravím
Pavel
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pepinozbrna »

Na tvrdé plasty mám vyzkoušené lepidlo na něm je napsáno Svářecí lepidlo na tvrdý plast,
víc už z toho nevyčtu . Drží to jako čert ale má to i nevýhodu v místě lepení zůstane nevzhledný
černý spoj. Drží to i pod vodou.
Nahoru to půjde ... dolů musí.
automet

#8 Příspěvek od automet »

Firma CEYS vyrába tieto zváracie lepidlá aj na tvrdé plasty, aj na novodurové trubky odolné voči vode a vibráciám.
Obrázek
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pepinozbrna »

To je přesně to lepidlo co jsem měl na mysli :)
Nahoru to půjde ... dolů musí.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od DAF »

Průse...švih je, že to má malou kontaktní plochu a ač se to nezdá, bude tam relativně velké namáhání (vzhledem k velikosti, samozřejmě). Slepit to zřejmě půjde, ale výdrž zřejmě nic moc. Podobně jsem také lepil na dovolených a většinou do nepřežilo do konce. Jinak to zesílení nějakým vlepeným kouskem drátu může pomoct (viz příspěvek misamltr). Já jsem třeba zesílení dělal zatavením kousku drátu pájkou po slepení.
Hitec Aurora 9X
srabsrab

#11 Příspěvek od srabsrab »

Nechci kazit nadseni z modernich lepidel vytahovanim starodavneho epoxy 1200, ale uz pres 20 let drzi prasknuty flusbrok (lov 2 nebo jak se to ted jmenuje)... v miste kde dostaval pravidelne zabrat plnou silou narazu pruziny (rozpadly na 2 casti kdy pri vystrelu samozrejme cela predni cast odletela smer diabolka...) .. tedy 100% oprava mastneho prasknuteho bakelitu experimentatorem, ktery o nakem odmastovani tenkrat nemel ani paru ....
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“