Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr nového auta

#661 Příspěvek od pepinozbrna »

Co říkají zkušenější autíčkáři na tento stroj?
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/HI ... ad/687965/
Docela se mi zamlouvá chci to jen na malé poježdění na procházky když se nedá lítat :D
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Sicvok

Auto na drift s cenou kolem 1000 Kč. Poradíte?

#662 Příspěvek od Sicvok »

Ahoj,
shlédl jsem pár videí s RC modely aut na drift a moc se mi to líbilo. Byl bych rád, pokud byste mi mohli poradit jaký model by byl vhodný pro tento účel. Jsem začátečník. Dříve jsem měl RC buggy, ale nejsem technicky moc zdatný, tak když auto z nějakého důvodu přestalo jet, neopravil jsem ho a prodal.
Proto hledám něco, co nebude náročné na údržbu a užiju si s nim zábavu. Nehledám nic velkého. Myslím, že 1:14 by mohl být ideál.. Ale fakt si nechám poradit. Předem díky
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto na drift s cenou kolem 1000 Kč. Poradíte?

#663 Příspěvek od Blacksite »

Tak to asi jen nejakou hracku ne?
Taranis X9D+
Sicvok

#664 Příspěvek od Sicvok »

No, hračku... Právě, že jsem si jednu hračku za 500,- objednal a když mi dnes přišla, tak jsem zjistil, že tohle fakt ne.. Od jaké částky se tedy dá sehnat něco smysluplnějšího?
To co jsem koupil je toto:
http://www.obchodvpraze.cz/Winyea-3130- ... 0-d109.htm
DXS

#665 Příspěvek od DXS »

Sicvok píše:Ahoj,
shlédl jsem pár videí s RC modely aut na drift a moc se mi to líbilo. Byl bych rád, pokud byste mi mohli poradit jaký model by byl vhodný pro tento účel. Jsem začátečník. Dříve jsem měl RC buggy, ale nejsem technicky moc zdatný, tak když auto z nějakého důvodu přestalo jet, neopravil jsem ho a prodal.
Proto hledám něco, co nebude náročné na údržbu a užiju si s nim zábavu. Nehledám nic velkého. Myslím, že 1:14 by mohl být ideál.. Ale fakt si nechám poradit. Předem díky

V tomto případě jsou dvě možnosti - přitlačit s financemi (auta nedělám, ale hádám min. 5 tisíc) a naučit se opravit-seřídit nebo si najít jinou zábavu. Modelařina je celkem náročná na peníz a každému, kdo s tím chce začít to předem říkám.
Sicvok

#666 Příspěvek od Sicvok »

No, já hledám v podstatě něco na hraní, ale protože jsem velkej kluk, tak chci i "velký" auto. Myslel jsem, že mi ta hracka bude stačit, ale prakticky hned po rozbalení jsem zjistil, že ne. Plyn funguje ve dvou polohách: ON/OFF.
Klidně bych se odprostil od "driftu", ale chtěl bych si s tím i klouzat. Nechci auto do terénu, abych musel hledat nějakou trať a jezdit tam. Chci vylézt před barák, chvilku si zablbnout a pak se tase vrátit k práci, nebo peči o rodinu :)
Když to manželce nepřiznám, mohl bych dát i třeba 2000 Kč, ale víc už se mi moc nechce. A s tim, něco se třeba naučit, nebude problém.
Pokud by se někdo něčeho takového zbavoval, klidně bych to koupil. Nepotřebuji úplnou novotu.
jimi-m

#667 Příspěvek od jimi-m »

Tak zkus koupit tohle, cenu to splňuje a na to tvé vyblbnutí to bude zcela dostatečné
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/SILNICNI-RC-MODEL-DEATHWATCHER-4WD-1%3A10/684763/

nebo pak pohledej dále, co by ti vyhovovalo, také se tam momentálně koukám :-)
http://inzerce.modelbazar.cz/prodam/rc-model/auto/

JiMi
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra
Sicvok

#668 Příspěvek od Sicvok »

jimi-m píše:Tak zkus koupit tohle, cenu to splňuje a na to tvé vyblbnutí to bude zcela dostatečné
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/SILNICNI-RC-MODEL-DEATHWATCHER-4WD-1%3A10/684763/

nebo pak pohledej dále, co by ti vyhovovalo, také se tam momentálně koukám :-)
http://inzerce.modelbazar.cz/prodam/rc-model/auto/

JiMi

Díky za tip. Moc jsem z toho nevyčetl. Jen jsem pochopil, že výrobcem je REELLY (měl jsem buggy téhle značky), pak že je to čtyřkolka a měřítko 1:10. :)
Je něco, na co bys mi doporučil, abych si dal pozor?
Kdybych náhodou chtěl driftovat (začít se to učit), stačí si koupit jen jiné gumy, nebo mám s tímhle modelem smůlu?
jimi-m

#669 Příspěvek od jimi-m »

Má to stavitelný podvozek a vyměnitelné dily. Takže se to pro tvůj účel jistě dá upravit. Ja se v tom taky houby vyznám, ale driftovat se dá dle mne skoro se vším. Důležité je asi nízké těžiště, tuhe tlumiče a klouzave gumy.... A samozrejme nahon na zadek. Ale to nejspis taky pujde upravit. Vynda se jeden řemen nebo kardan...
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#670 Příspěvek od darth.hokro »

Sicvok píše:Díky za tip. Moc jsem z toho nevyčetl. Jen jsem pochopil, že výrobcem je REELLY (měl jsem buggy téhle značky), pak že je to čtyřkolka a měřítko 1:10. :)
Je něco, na co bys mi doporučil, abych si dal pozor?
Kdybych náhodou chtěl driftovat (začít se to učit), stačí si koupit jen jiné gumy, nebo mám s tímhle modelem smůlu?

Nechci Ti brát iluze ale 2k jsou tak na nákup nabíječky a jednoho akumulátoru. Bezdůdržbový rc model neexistuje :( Pokud nechceš servisovat, kupuj hračky za pár dolarů z číny a když se pose...kazí, vyhodit. Líp poradit neumím.

PS: Reely je nejhorší výrobce pseudomodelů jaký může být, to už je lepší i to hihimoto.
Kdybys maličko slevil na nárocích, doporučil bych na domácí blbnutí micro losi 1:24 ale i ta je mimo tvůj rozpočet a minimální údržbu to taky potřebuje. Model je potřeba pravidelně celý rozebírat, doplňovat oleje v tlumičích, diferenciálech, je potřeba měnit ložiska a vůbec jízdou opotřebené případně poškozené díly. Pokud nic z toho nechceš řešit, kup si nějakou videohru :)
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Sicvok

#671 Příspěvek od Sicvok »

darth.hokro píše:
Nechci Ti brát iluze ale 2k jsou tak na nákup nabíječky a jednoho akumulátoru. Bezdůdržbový rc model neexistuje :( Pokud nechceš servisovat, kupuj hračky za pár dolarů z číny a když se pose...kazí, vyhodit. Líp poradit neumím.

PS: Reely je nejhorší výrobce pseudomodelů jaký může být, to už je lepší i to hihimoto.
Kdybys maličko slevil na nárocích, doporučil bych na domácí blbnutí micro losi 1:24 ale i ta je mimo tvůj rozpočet a minimální údržbu to taky potřebuje. Model je potřeba pravidelně celý rozebírat, doplňovat oleje v tlumičích, diferenciálech, je potřeba měnit ložiska a vůbec jízdou opotřebené případně poškozené díly. Pokud nic z toho nechceš řešit, kup si nějakou videohru :)

Děkuji za nazor, ale bohužel nerozumět jazyku Tvého kmene.. :) Co prosím znamená 2k?
Pokud to bude mít smysl a dle tvého názoru Reely smysl nemá, tak z nároků slevím. Jak moc jsem s cenovou představou mimo?
Zakladní údržbu zvládnu (když budu vědět co a jak mám udělat). Jde o to, že pokud mi auto přestane jet a nebude to vybitou baterkou, nebo odpojeným kabelem, tak nepřijdu na to, co tomu je.
Videohra bude řešením až si do pracovny koupím novou TV a přesunu PS :)
scarabeus

#672 Příspěvek od scarabeus »

Zas tak slozity auta nejsou. Pricina, ze to nejede byva v:

- regulator
- servo rizeni
- prijimac/vysilacka
- motor
- mechanicka zavada, napriklad ohoblovane spur gear
- praskly dil (rameno, c-blok, shock-tower atd.)
- a par dalsich drobnosti, ale nic laicky nepochopitelneho

Takze toho bych se nebal. Spis je to vazne o kvalite auta / trvanlivosti, vymenitelnosti dilu a trpelivosti spravovat.
Sicvok

#673 Příspěvek od Sicvok »

scarabeus píše:Zas tak slozity auta nejsou. Pricina, ze to nejede byva v:

- regulator
- servo rizeni
- prijimac/vysilacka
- motor
- mechanicka zavada, napriklad ohoblovane spur gear
- praskly dil (rameno, c-blok, shock-tower atd.)
- a par dalsich drobnosti, ale nic laicky nepochopitelneho

Takze toho bych se nebal. Spis je to vazne o kvalite auta / trvanlivosti, vymenitelnosti dilu a trpelivosti spravovat.

Nejednou jsem to auto rozebral téměř do mrti a zase zpět složil. Jelikož jsem ale neudělal žádnou opravu/změnu, tak se stav auta spíš horšil, než cokoli jiného.. :) Nejčastěji péče o auto zahrnovala pouze očištění od bahna a dolití benzinu..tím to končilo. Věřím tomu, že když se pro koupi nyní rozhodnu, že tady od vás zkušenějších, dostanu radu jak případně auto opravit. Kolik si mám tedy připravit na koupi, aby mi auto nějakou dobu vydrželo? Začínal jsem na 1000 Kč, ale chápu, že je potřeba přitlačit..fakt nerad bych šel přes 4000 Kč. Už jsem aspoň blízko? :) ..tohle jestli se dozví manželka, tak řekne, že jsem se zas zbláznil.. ;)
DXS

#674 Příspěvek od DXS »

Rozhodně blízko psychicky odrovnat pár lidí, co se ti snaží naznačit, že budeš muset obětovat půl výplaty, abys mohl slušně jezdit, tedy pokud v případě problému nechceš vejrat na stojící auto, jelikož náhradní díly taktéž něco stojí. Pokud tohle drahá neskousne, tak se do nákupu radši nepouštěj. Jinak 1k, 2k, 3k... znamená 1, 2, 3 tisíc penízů...
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#675 Příspěvek od darth.hokro »

2k = 2000kč :) Několik reely podvozků už mi prošlo rukama na servis, tak vím o čem píšu, křehké plasty, které praskají už při blbém pohledu, zemědělské vůle, kombinace měkkého hliníku a plastů atd. Na ten drif už radši hahamoto, ty jejich onroad podvozky jsou relativně použitelný. Jinak přisypat finance na Yokomo, Xray, Team losi atd. Hlavně vybírej výrobce, u kterého máš jistotu že budeš mít podporu náhradních i tuningových dílů do budoucna. Není nic blbějšího, než nejezdit kvůli ko....ně za 100kč, která nejde sehnat :)
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Auta“