Lion elektro

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

Re: Lion elektro

#121 Příspěvek od ZIPP »

Já jsem Liona potáhl Mikelantou :wink:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od blueangel »

REICHARD model stejně jako dost ostatních nabízejí Japan za Modelspan je pouze bílý , modelspan byl i barevný už se opravdu nevyrábí ,no postavím kus křídla a otestuji co použít zda japan či Ply span .venku je stejně stále počasí nic moc a létat mám s čím mám plně v provozu 8 modelů a nebo začnu stavět další projekt Graupner Pink 2500mm.V létě nemám čas jezdím na chatu a chodím létat a přes zimu stavím.
varok

#123 Příspěvek od varok »

Aha, v nabídce mají v e-shopu napsaný modelspan i PV model.
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od blueangel »

Ten japan je v pohodě s tím jsem kdysi také dělal ale nevýhoda je dostupný pouze bílý a mě se nechce jej barvit zkusím tem Ply span nebo počkám až kolega pojede na chatu a přiveze mě starý dobrý Modelspan již barvený to bude okolo Března ,jinak já jej mám jíž komplet hotový jenom potáhnout .ted se budu rozhodovat co si postavím dále jedno je jisté něco od Graupnera Pink ,Hi Fly nebo Amigo 2 ještě nevím který vybrat.
varok

#125 Příspěvek od varok »

Dobrý večer, pár dní jsem byl pryč na služební cestě, takže se na éro nesáhlo. Trošku jsem dumal nad tím jak trup složit, aby byl krásně souměrný, ale už vím. Poradil mi pan MISTR MODELÁŘ. :) Jak je spodní balzovýpotah, nebo jak to nazvat, tak originál je na výkresu nakreslen tak, že odpředu zhruba pod odtokovou hranu křídla je balsa nakreslena vlákny kolmo na osu trupu a zbytek až dozadu je už nakreslen normálně s vlákny rovnoběžně s osou. Není to nějaká blbost? Vždyť to nebude mít dostatečnou pevnost, ne? Nebo to tak mohu udělat, nehrozí zborcení?
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od blueangel »

Já všechny trupy stavím bočnice podélně a ostatní napříč je to vidět i na fotkách na Rajčeti ,já stále nemám hotový potah čekám zda bude starý dobrý Modelspan nebo budu muset barvit Japan což se mě vůbec nechce a létat mám s čím tak nespěchám .
http://blueangel222222.rajce.idnes.cz/Lion/
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Kamil »

A prečo nie ten vlies?
varok

#128 Příspěvek od varok »

Takže bočnice trupu mají mít vlákna balsy podélně, tedy rovnoběžně s osou, tam jsou ale zevnitř ty smrkové lišty. Ale ta spodní i horní část je tak divně nakreslena, jak jsem psal výše. Mám to tedy udělat raději celé zespodu od špice až nakonec ocasu s vlákny napříč, tedy kolmona osu trupu?
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od blueangel »

A prečo nie ten vlies?

Rád bych jej udělal tak jako jsem jej měl v mládí na jednokanál to můžu take použít Litespan či Aispan který je barevný a je to bez lakování , mám slíbený klasický Modelapan tak počkám a vlies je také pouze bílý takže opět barvení .
veka1
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od veka1 »

blueangel píše:A prečo nie ten vlies?

Rád bych jej udělal tak jako jsem jej měl v mládí na jednokanál to můžu take použít Litespan či Aispan který je barevný a je to bez lakování , mám slíbený klasický Modelapan tak počkám a vlies je také pouze bílý takže opět barvení .

... ja mam taky nasysleno kolem 50 archu klasickeho Modelspanu ,jeste z 80tych let. Ale jiz neudelam stejnou chybu jako v roce 2009, kdyz jsem jim potahl svou prvni Vosu ( volnou).

Tu mas par fotek potahu k dnesnimu dni.Trhliny tam svevolne ,bez vnejsich mechanickych vlivu naskakali v prubehu tech 5 let co model visi pod stropem.
Zrejme to bude projev pouziti prestarleho, krehkeho papiru na potah,protoze na A2 z roku 1978 Modelpan, prakticky stejne stary, furt drzi. :(

vosa  degradovany potah_001.JPG

vosa  degradovany potah_002.JPG

vosa  degradovany potah_003.JPG

vosa  degradovany potah_004.JPG

Na Vosi papir ( tlusty na kridle, tenky na ocase) se staci krive podivat a okamzite praska. Model pred casem neco malo poletal viz :

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6m3Wpl_3EHw[/youtube]

... ted vsak Vosak visi na zdi a ceka na prebaleni 8)

Proto kdyz Modelspan tak jenom tenky a na celobalsove potahy. Po teto neblahe zkusenosti si myslim , ze na zbrdlinky patri neco pruznejsiho, cerstveho. :)

veka1
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od blueangel »

Dík za radu to je dost zajímavé mám také Toma od potahem modelspan ze 70 let a stále modelspan drží a trhliny jsou od přepravy dneska je jen dekorace ale potah stale ok.ale že papír takhle stárne jsem netušil tak díky za radu .
veka1
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od veka1 »

blueangel píše:Dík za radu to je dost zajímavé mám také Toma od potahem modelspan ze 70 let a stále modelspan drží a trhliny jsou od přepravy dneska je jen dekorace ale potah stale ok.ale že papír takhle stárne jsem netušil tak díky za radu .

... jj, pred 6 lety jsem to taky netusil a delal machry ,jak perfektne vypada dobovy potah.Bohuzel jak vidis , vsechno je jinak. :(

veka1
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od Kamil »

Inak, ten vlies je dosť podobný mikelante.
veka1
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od veka1 »

Kamil píše:Inak, ten vlies je dosť podobný mikelante.

.... ano , zvoku to tak vypada , prides dovnutra a zistis ze je to netkany polyester, ci nie? :?

veka1
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od Kamil »

Jo. ;-) ;-)
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“