Jeti Power Ion 2600 má ku*vítko ?
-
iwojima1
- Kontaktovat uživatele:
Jeti Power Ion 2600 má ku*vítko ?
Zdravím chcem sa spýtať či má tato Li-ionka tzv. ku*vítko alebo je v ňom len pomocná elektronika, pretože nemá balančný konektor a v návode píšu o nejakej ochrane proti prúdu nad 150A a napatiu nad 5V, tak som na pochybách, chcem to ako príjímačovky (cez BEC samozrejme).
http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Doplnky/Akumulatory-LiIon/
Ďakujem
http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Doplnky/Akumulatory-LiIon/
Ďakujem
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
Re: Jeti Power Ion 2600 má ku*vítko ?
Asi myslíš bezpečnostní pojistku proti vysokým proudům při zkratování. Pokud si nechtěně škrtneš a proud dosáhne tuším že 150A je nenávratně po ni! Myslím že nazvat to ku*vítkem je dost silné slovo, naopak jako bezpečnostní pojistka mi to přijde celkem vychytaný... a když si někdo škrtne, holt jeho blbost
A Li-Ion nepotřebuje balancovat po celou dobu životnosti.
A Li-Ion nepotřebuje balancovat po celou dobu životnosti.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
-
iwojima1
- Kontaktovat uživatele:
dakujem páni
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Sám je používám a žádná elektronika, pouze každý článek má tu bezpečností pojistku. A o spolehlivosti mluví to že je jeťáci dávají jako zdroje do jejich vysílačů a taky je přímo nabízejí jako přijímačové. Za mě jednoznačně lepší než nějaké lipol.
No neviem, už sa mi pár krát pri letovaní konektorov stalo, že som o seba škrtol kontakty, (raz som dokonca odcvakol oba káble naraz
)a baterke to nikdy neublížilo. S touto ochranou by už bolo po nich. Ak je to poistka, tak by sa mala dať lacno a jednoducho vymeniť, a nie že "ak si niekto škrtne jeho blbosť"
Tak podobnou pojistku by měla mít hlavně každá Li-Pol baterie.....
A pájení konektorů je vždy rizikové a nebezpečné a záleží na každém jak se zařídí....
Oni dobře vědí proč tam je a komu se to nelíbí kupovat je nemusí, nikdo nikoho nenutí pokud vím
A pájení konektorů je vždy rizikové a nebezpečné a záleží na každém jak se zařídí....
Oni dobře vědí proč tam je a komu se to nelíbí kupovat je nemusí, nikdo nikoho nenutí pokud vím
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
A jak je dělaná ta "Pojistka proti přebití"?
Lark píše:A jak je dělaná ta "Pojistka proti přebití"?
U POWER ION 2600 http://shop.jetimodel.cz/power-ion-2600-3s1p-trojuhelnik-p-66229
- Podle mne: pojistka proti nadproudu větším než 150A na článek
je spoj - tavná pojistka mezi čepičkou baterie a plus pólem článku
- Pro případy hrubého nesprávného zacházení má každý článek ještě "přetlakovou pojistku".
Jejím učelem je zabránit explozi, při nárustu tlaku uvnitř článku.
Pak je tam ještě, asi to co jsi měl na mysli:
"Overcharge protection is activated if the charging voltage is higher than 5V per cell."
http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Doplnky/Akumulatory-LiIon/@produkt/Power-Ion-RB-2600/
Tady bych jen hádal. Jedna z možností by byl vnitřní rozpojovací (vratný) kontakt řízený přetlakem.
Tohle řešení používala Varta HR6/AA 2300mAh 15min nabíjecí baterie Ni-MH (IC3 Platinum)
http://www.czc.cz/varta-4pack-hr6-aa-2300mah-15min-nabijeci-baterie-ni-mh-ic3-platinum/36634/produkt
Je lépe je nabíjet 15 min nabíječkou od Varty.
Normální nabíječky nabíjí dokud nenastane rozepnutí kontaktu. To vyhodnotí jako vyjmutí článku.
A tudíž může být problém - zpětný návrat kontaktu (pokles tlaku) v tomto případě trvá dlouho.
Nabíjecí manažér nabíječky Varta situaci asi hodnotí řív než znikne a nabíjení, bez přestávky dokončí.
Tohle je dnešní provední nabíječky Varta "15 min". Mám (znám) a používám starší provední.
http://www.firebox.com/product/933/Varta-Charge-and-Go
- Uvedení hranice 5V, pro aktivaci ochrany, naznačuje spíš nějaký jiný princip.
((Až mi mých Power Ionů nebude líto, zkusím je přebíjet až do těch 5 V.))
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Má pojistku ale není to tak hrozné.už jsem baterky škrtnul konektorama že vylítla jiskra a nic se jim nestalo.
Je to ochrana proti dlouhodobému zkratu. Třeba když spojíš konektory na baterii atd.
Je to ochrana proti dlouhodobému zkratu. Třeba když spojíš konektory na baterii atd.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Ta nadproudová ochrana je mi jasná, jen mi nějak nedává smysl ta přepěťová, a proto jsem se zeptal. Pokud bych do článku pral napětí 5V, tak přece při limitaci proudu to napětí na článku nemůže té hodnoty dosáhnout. Jedině při douhodobém přebíjení, a to by ta baterka byla stejně na vyhození. Pokud by to nabíjení probíhalo ze zdroje který je schopný to napětí 5V udržet, tek by do ní asi tak velký proud, že by vypnula nadproudová ochrana. Proto mi ten údaj připadá nesmyslný.
Turnigy píše:No neviem, už sa mi pár krát pri letovaní konektorov stalo, že som o seba škrtol kontakty, (raz som dokonca odcvakol oba káble naraz)a baterke to nikdy neublížilo. S touto ochranou by už bolo po nich. Ak je to poistka, tak by sa mala dať lacno a jednoducho vymeniť, a nie že "ak si niekto škrtne jeho blbosť"
Ne neměla by se dať lacno a jednoducho vyměniť, aby si expeti jako ty dávali příště bacha.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Prosím, když už jsme u těch Power Ion baterií.Jak dlouho je létáte a co pokles kapacity.Souhlasí Jeti propagace? Já je mám půl roku, a zatím jsem z nich nadšený.Pevný obal, takže drží tvar- a 6s2p jsou dokonce lehčí než LiPol Zippy 5s 5000mAh.A dokázal jsem z nich odebrat 4600mAh (z 5200)při poklesu napětí 2,8V na čl.Moc se mi líbí!
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Já používám tříčlánky a taky veliká spokojenost. Mám ty 3s2100mAh a vychází o 45g lehčí než 3s lipolka 2200mAh. Nové lipol 2,2 už nekupuji. Jediný problém zatím vidím v jejich rozměru lipolka je kompaktnější ale mě naštěstí vlezou power ion všude. Ještě by to chtělo nějaké menší kapacity ale i s menším rozměrem a hmotností.
JB píše:... 6s2p jsou dokonce lehčí než LiPol Zippy 5s 5000mAh.A dokázal jsem z nich odebrat 4600mAh (z 5200)při poklesu napětí 2,8V na čl.Moc se mi líbí!
Můžeš prozradit při jakém proudu jsi je vybíjel? A jaké bylo při tom napětí?
Podle těch JETI grafů mají při 20A takový pokles napětí že pro moje účely bych musel Turnigy 6s 5000mAh nahradit sestavou 7s3p Power-Ionů a to se už hmotnostně nehodí, o ceně ani nemluvě...
(beru jejich maximální povolený proud 20A na článek, oproti tomu 60A je pro 5000mAh "pouhých" 12C ...)
Jinak řečeno jejich vnitřní odpor nedovoluje odebírat více než nějakých 10C (při velkém poklesu napětí) kdežto i levné LiPolky jsou při 10C velmi spokojené a s malým poklesem...
jyrry.webnode.cz