Turnigy 9XR PRO

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sir.Ignor

Re: Turnigy 9XR PRO

#136 Příspěvek od Sir.Ignor »

Dekuji. Lada
CESSNA 182 SKYLANE, DG 300 Elan, EXTRA 330L, F6F HELLCAT
TURNIGY 9XR Pro a XJT, TARANIS X9D+
qeex

#137 Příspěvek od qeex »

Pokud ještě někdo nedostal do mejlu, HK má aktuálně TGY 9XR PRO v akci za 55$ v mezinárodním skladu.
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=51442
Makey

Re: Turnigy 9XR PRO a COMPANION

#138 Příspěvek od Makey »

Letu zdar,
hledám nějakou kuchařku k programu COMPANION- prosím poraďte mi.
Mám 9XR Pro a potřebuji si ji nastavit od prvních kroků. Vůbec tomu nerozumím.
Děkuji
miror

#139 Příspěvek od miror »

Zdravim, neviete niekto poradit ci by pri kominacii tohto radio+ open tx + frsky xjt modul fungovala telemetria ?
Sir.Ignor

#140 Příspěvek od Sir.Ignor »

Ahoj. No mám úplně stejnou sestavu a to 9XR Pro + XJT. Používám s nimi 3 přijímače X8R. Mám nainstalovaný OPEN TX 2.1.6 (to je důležité) a telemetrie funguje úplně suprově. Stačí si jen nastavit automatické rozpoznávání sensoru. Pak se jestě musí sensory nastavit na obrazovky telemetrie (jsou 4). A pokud používáš 9XR Pro a ne 9XR, tak nemusíš mít propojovací kabel. Ja jsem ho kupoval, a teď ho mám předělaný na učitel/žák. Kdyby jsi chtěl, pošli do SZ bin soubor a ja ti tam tu telemetrii nastavím. Ahoj
miror

#141 Příspěvek od miror »

Dik, za info ja ten modul zatial nemam preto sa pytam aby som ho nekupoval zbytocne,ale to az na jar teraz zbieram len info este raz dik
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od JASSoft »

Provozuji k plné spokojenosti TGY 9XR, když zlevnila verze PRO, tak jsem neváhal a teď řeším dilema – co s telemetrií? V sezoně mám aktivních 4-5 modelů (někdy méně pokud mám nešikovné ruce a je velká marodka). – 2 kuzáky (~2m), 3 motoráky {1, 1,4 a 1,8m] vše elektro. Koupit do všeho výbavu FrSky – tak to moje důchodcovské hospodářství neunese - stěhovat přijímač po modelech - také nevidím jako rozumnou cestu. Na telemetrii mám minimální nároky (teplota ESC, proud x čas – když nebude tak napětí). Tak jsem koukal co jiného je k dispozici a narazil na http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__61213__OrangeRX_2_4Ghz_Telemetry_Module_For_Turnigy_9XR_Pro_DSMX_DSM2_Walkera_Compatible_.html
Určitým nedostatkem je, že nemá podporu v OpenTx – s eePskye se asi smířím, horší je co jsem našel v manuálu pro přijímače – sice se uvádí „Full Range“ ale v parametrech pak dosah
příjmu přijímače menší jak 1000m a dosah telemetrie menši jak 100m – např http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__73008__OrangeRx_R820X_8Ch_2_4GHz_DSM2_DSMX_CompFullRangeReceiver_w_SatDivAnt_F_S_CPPM.html . Má někdo radostnější informace neb rady – předem děkuji.
qeex

#143 Příspěvek od qeex »

Na banggood jsou telemetricke diy prijimace pro frsky protokol, jmenuji se f801 a f802, jsou levnejsi(pro telemetrii je potreba flashnout novejsi firmware). Popr se daji vyrobit za cenu pod 10$.
Pro senzory se da pouzit openXSensor, opet vyrabene senzory.
Penezence se temito kousky da celkem prijemne ulehcit.
Sir.Ignor

#144 Příspěvek od Sir.Ignor »

Ahoj. No když jsem pořizoval 9XR Pro, také mi doporučovaly ten modul, ale abych řekl, vadilo mi umístění antény a tak proto jsem šel do FrSky. Chápu, že to není zrovna levné, ale skládám to také postupně. Prostě našetřím a pak koupím jeden kousek,. (teď to vypadá, že říkám, že není nic lepšího ale mě to tak vyšlo).No ale to orange není zase úplně špatné, hlavně pokud si uvědomím, že když už nejsem nejmladší a také hůře vidím, tak na sto metru poznat, jak model je a kam letí, to není úplně jednoduché. Myslím, že 150 až 200 m je docela dost daleko ale pak se zase hodí hláška z telemetrie RSSI o síle signálu a FrSky přijímače mají bez senzorů v základu RSSI (síla signálu), RXBat (napětí na přijímači t.j. za BEC) a jestě jeden kanál, (nepoužívám ho a teď si nevzpomenu). Já tam mám ještě Vario, je to na SMART-Portu a funguje tu pěkně. Poznáš okamžitě, že jsi v termice. A ještě se vrátím k tomu eePskye. Teď se to asi hodně lidem nebude líbit, ale já jsem v něm telemetrii nerozchodil s modulem XJT. Musel jsem přejít na OpenTX a to na 2.1.3 a vyšší, jinak jsem to prostě nedal. Pokoušel jsem se to tady řešit na jiném vláknu, (http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=128&t=69969) ale prostě to nešlo, dělal jsem tam někde nějakou chybu a nevyřešil jsem to a proto si dovolím upozornit, že se ti to také muže přihodit, ale třeba ne, třeba to půjde a snad se potom podělíš o zkušenosti. No tak jsem napsal asi nějaká pro a proti. Jinak koukni na RCStudio, ti dodávaji FrSky a jsou i servisem a nebo na RC Levněji a tak je řada věcí z hobbykingu a myslím, že tam mají i rozumné ceny. A hlavně můžeš řešit problémy telefonem. Mě hooooooodně pomohli. :-)
Lada
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od JASSoft »

Děkuji za reakce – pomohli jste mne překlopit do strany ověřeného systému FrSky – při použití menších přijímačů „to qeex“ to unesu – on ten Orange není také zadarmo a tak nebudu riskovat.
Makey

#146 Příspěvek od Makey »

Zravím lidičkové.
prosím o radu, kde sehnat plánek na pultík pro 9XR-PRO
NEMÁTE JEJ NĚKDO PROSÍÍÍÍM?
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od JASSoft »

Dostala se mi do ruky vadná 9XR PRO (je mimo záruku) - je v ní nějaký studený spoj (asi) - rozsvítí se display (někdy) - obraz je nestabilní a po čase zmizí úplně (podsvícení funguje), někdy display nenaběhne vůbec. Není zde někdo, kdo by si troufl se v ní povrtat - nebo nemáte typ na servis (ideálně střední Čechy).
Makey

#148 Příspěvek od Makey »

JASSoft píše:Dostala se mi do ruky vadná 9XR PRO... Není zde někdo, kdo by si troufl se v ní povrtat - nebo nemáte typ na servis (ideálně střední Čechy).

Já osobně bych zkusil pana Hadače- je velice ochotný:
http://www.rc-levneji.cz
honza@turnigy.in
Naposledy upravil(a) Makey dne čtv 28.01.2016 15:21, celkem upraveno 1 x.
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od JASSoft »

Prokousávám se taji 9XR Pro a narazil jsem na problém – firmware jsem aktualizoval na OpenTx v. 2.1.7 a chtěl jsem provést i aktualizaci zaváděcího programu. Manipulace –trim Rud a Ail stisknout na venkovní stranu a zapnou TX – nezpůsobila přechod do režimu „údržby“ – TX se normálně zapnul (nebo také zůstal jen modrý display) – napadá někoho řešení jak ten leader zaktualizovat?
mhotar

#150 Příspěvek od mhotar »

Opentx režim údržby nemá. V prohlížeči SD v menu rádia vyber soubor s firmwarem a zvol aktualizaci bootloaderu. Pozor na příliš velkou délku názvu souboru.
www.opentx.cz
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“