Nabíjení auta v polních podmínkách
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nabíjení auta v polních podmínkách
V práci najezdím dost ale svým autem spíš popojížděčky po městě.Přes zimu musím tak 3x nabíjet a to většinou když se to nejmín hodí.Nastartuju s tímhle tedy i v zimě? (renault 19)
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Na ty velke krokosvorky zapomen, to nema kontakt na to, aby to predalo starteru 100A a vic. Ja jsem odizoloval tak 10cm 6mm prurez kabelu a obmotal s tim svorky u baterie aby to melo poradny kontakt.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Oživuju téma. Dost lidí zítra nastoupí po delší pauze do pracovního procesu a s kombinací současného chladného počasí může mít problém se startem svého čtyřkolového miláčka.
Sám mám v autě od novoty (8 let) původní baterku a tak nějak pořád funguje, ale říkám si, co kdyby. Opravdu by byl problém s těmi krokosvorkami na obrázku?
Sám mám v autě od novoty (8 let) původní baterku a tak nějak pořád funguje, ale říkám si, co kdyby. Opravdu by byl problém s těmi krokosvorkami na obrázku?
Přidávám se s dotazem
když použiju TURNIGY 4s 2600 - která má při plném dobití 16,7V - a připojím na příslušné poly "handicapované" autobaterie, nedojde k nějakému poškození elektroniky auta? (Audi A4, 2008, původní aku - dosud ok)
Předpokládám že příslušným proudovým odběrem poklesne napětí hluboko pod těch 16,7V, ale k poklesu asi nedojde úplně skokově..?
díky předem za odpověď, nastává období, kdy se to asi bude občas řešit
když použiju TURNIGY 4s 2600 - která má při plném dobití 16,7V - a připojím na příslušné poly "handicapované" autobaterie, nedojde k nějakému poškození elektroniky auta? (Audi A4, 2008, původní aku - dosud ok)
Předpokládám že příslušným proudovým odběrem poklesne napětí hluboko pod těch 16,7V, ale k poklesu asi nedojde úplně skokově..?
díky předem za odpověď, nastává období, kdy se to asi bude občas řešit
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
Ja zrovna tento tyden startoval Feldu 1.3 mpi pomoci 3s 2200 a pouhym prilozenim 4mm konektoru na kontakty, pritulka startovala a naprosto bez problemu...
xGrany píše:...pomoci 3s 2200 ...
Někdo doporučuje 4s.... mě taky příjde 3s jako víc "friendly" k elektronice auta...
proto ten můj dotaz výše...
takže LiPO 3s? 4s?
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
Taky mám odzkoušené trochu přifouklé Turnigy 2200mah 3s ,bez problémů Fiat Multipla 1,9 jtd. Když jsem idiot zapoměl puštěný bufík ( Webasto ) ,který údajně má mít ochranu před vymlácením aku, ale " soudruzi z NDR,asi někde udělali chybu "
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
RimmerCZ píše:Na ty velke krokosvorky zapomen, to nema kontakt na to, aby to predalo starteru 100A a vic. Ja jsem odizoloval tak 10cm 6mm prurez kabelu a obmotal s tim svorky u baterie aby to melo poradny kontakt.
Ve většině případů není baterka zcela vytlučená, ale prostě už u benzínu nedá pořádnou jiskru, a u nafťáku točí pomalu. Na to pak stačí posílit autobaterii externím zdrojem, takže se nepředpokládá proud 100A přes svorky.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Doctor2 píše:Někdo doporučuje 4s.... mě taky příjde 3s jako víc "friendly" k elektronice auta...
proto ten můj dotaz výše...
takže LiPO 3s? 4s?
ono to bude asi jedno, jestli 3, nebo 4 sadu, moje zkušenost je taková, že LÍNÉ autobaterce v mrazu , nebo po nabijení modelu na letišti jsem modelářskou baterkou přez obyč modelářské krokodýlky k nastartování vždy pomohl, ale při totálně vybité autobaterce jsem dal zahulit i modelářské a stejně jsem nenastartoval---samovolně a náhodně mi občas spínalo vysouvání zlomené autoantény a ta jela, dokud autobaterku nevysosala do mrtě, což odhalil náhodně až soused, že mi prej v zaparkovaném autě něco hučí---zničené 3 autobaterky , modelářskou jsem si k nastartování nepomohl a stejně nenastartoval---stav, kdy se na autobaterku nerozsvítí ani palubka.
Ale tady jim to funguje https://www.youtube.com/results?search_ ... +car+start
Marek_Km píše:Ale tady jim to funguje https://www.youtube.com/results?search_ ... +car+start
tak 3čl 4000ma 65C ten proud samozřejmě určitě dodá ,ale nějaké turnigy 2200ma 25c i když jsou nové budou asi trpět a určitě bude i záležet, jaké auto se snažíš nastartovat---mě třeba když vypínalo nabijení u nabiječe hyperion po detekci, že je už autobaterka hodně vyždímaná letité osobní auto stále v pohodě nastartovalo, kámošovi jeho terénní zánovní už ne.
jde jen o to, kolik ampér potřebuje startér, což se bude lišit auto od auta a samozřejmě i podle toho, jestli je venku +20, nebo -20