Nabíjení auta v polních podmínkách

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
dagx
Kontaktovat uživatele:

Re: Nabíjení auta v polních podmínkách

#31 Příspěvek od dagx »

V práci najezdím dost ale svým autem spíš popojížděčky po městě.Přes zimu musím tak 3x nabíjet a to většinou když se to nejmín hodí.Nastartuju s tímhle tedy i v zimě? (renault 19)
Přílohy
Foto2098.jpg
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od RimmerCZ »

Na ty velke krokosvorky zapomen, to nema kontakt na to, aby to predalo starteru 100A a vic. Ja jsem odizoloval tak 10cm 6mm prurez kabelu a obmotal s tim svorky u baterie aby to melo poradny kontakt.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Marek_Km

#33 Příspěvek od Marek_Km »

Oživuju téma. Dost lidí zítra nastoupí po delší pauze do pracovního procesu a s kombinací současného chladného počasí může mít problém se startem svého čtyřkolového miláčka.
Sám mám v autě od novoty (8 let) původní baterku a tak nějak pořád funguje, ale říkám si, co kdyby. Opravdu by byl problém s těmi krokosvorkami na obrázku?
Doctor2

#34 Příspěvek od Doctor2 »

Přidávám se s dotazem
když použiju TURNIGY 4s 2600 - která má při plném dobití 16,7V - a připojím na příslušné poly "handicapované" autobaterie, nedojde k nějakému poškození elektroniky auta? (Audi A4, 2008, původní aku - dosud ok)
Předpokládám že příslušným proudovým odběrem poklesne napětí hluboko pod těch 16,7V, ale k poklesu asi nedojde úplně skokově..?

díky předem za odpověď, nastává období, kdy se to asi bude občas řešit
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
xGrany

#35 Příspěvek od xGrany »

Ja zrovna tento tyden startoval Feldu 1.3 mpi pomoci 3s 2200 a pouhym prilozenim 4mm konektoru na kontakty, pritulka startovala a naprosto bez problemu...
Doctor2

#36 Příspěvek od Doctor2 »

xGrany píše:...pomoci 3s 2200 ...

Někdo doporučuje 4s.... mě taky příjde 3s jako víc "friendly" k elektronice auta...
proto ten můj dotaz výše...

takže LiPO 3s? 4s?
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
kajman111

#37 Příspěvek od kajman111 »

Taky mám odzkoušené trochu přifouklé Turnigy 2200mah 3s ,bez problémů Fiat Multipla 1,9 jtd. Když jsem idiot zapoměl puštěný bufík ( Webasto ) ,který údajně má mít ochranu před vymlácením aku, ale " soudruzi z NDR,asi někde udělali chybu "
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
BoŠ

#38 Příspěvek od BoŠ »

RimmerCZ píše:Na ty velke krokosvorky zapomen, to nema kontakt na to, aby to predalo starteru 100A a vic. Ja jsem odizoloval tak 10cm 6mm prurez kabelu a obmotal s tim svorky u baterie aby to melo poradny kontakt.

Ve většině případů není baterka zcela vytlučená, ale prostě už u benzínu nedá pořádnou jiskru, a u nafťáku točí pomalu. Na to pak stačí posílit autobaterii externím zdrojem, takže se nepředpokládá proud 100A přes svorky.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
pepin

#39 Příspěvek od pepin »

Doctor2 píše:Někdo doporučuje 4s.... mě taky příjde 3s jako víc "friendly" k elektronice auta...
proto ten můj dotaz výše...

takže LiPO 3s? 4s?

ono to bude asi jedno, jestli 3, nebo 4 sadu, moje zkušenost je taková, že LÍNÉ autobaterce v mrazu , nebo po nabijení modelu na letišti jsem modelářskou baterkou přez obyč modelářské krokodýlky k nastartování vždy pomohl, ale při totálně vybité autobaterce jsem dal zahulit i modelářské a stejně jsem nenastartoval---samovolně a náhodně mi občas spínalo vysouvání zlomené autoantény a ta jela, dokud autobaterku nevysosala do mrtě, což odhalil náhodně až soused, že mi prej v zaparkovaném autě něco hučí---zničené 3 autobaterky , modelářskou jsem si k nastartování nepomohl a stejně nenastartoval---stav, kdy se na autobaterku nerozsvítí ani palubka.
Marek_Km

#40 Příspěvek od Marek_Km »

pepin

#41 Příspěvek od pepin »

Marek_Km píše:Ale tady jim to funguje https://www.youtube.com/results?search_ ... +car+start

tak 3čl 4000ma 65C ten proud samozřejmě určitě dodá ,ale nějaké turnigy 2200ma 25c i když jsou nové budou asi trpět a určitě bude i záležet, jaké auto se snažíš nastartovat---mě třeba když vypínalo nabijení u nabiječe hyperion po detekci, že je už autobaterka hodně vyždímaná letité osobní auto stále v pohodě nastartovalo, kámošovi jeho terénní zánovní už ne.

jde jen o to, kolik ampér potřebuje startér, což se bude lišit auto od auta a samozřejmě i podle toho, jestli je venku +20, nebo -20
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“