DXF/STL atd...
do ESTLCAM http://www.estlcam.com/ ktery se da nastavit rozumne (ma neco preddefinovane pro Marlin ale musel jsem par veci upravit, napr. vreteno mam spinane servosignalem takze rovnou z gcode)
do arduina staci pak vysledek nejak poslat - pouzivam ted repetier host (jen das load gcode, on ti ho ukaze a das print a je to) a pocitam s OctoPrintem. SD nepouzivam ale nevidim nejaky zasadni problem
u CNC je pak 2560 s Marlinem a RAMPS 1.4 s DRV8825 steperama
U hw rampsu jsem delal upravy abych mohl hnat krokace pomoci 36V (ale video je natacene na 12V protoze 36V zdroj jsem vcera spalil). Pokud bych to delal znova tak bych se na to vybodnul a zustal u 12V.
U sw marlin jsem delal uprav vic. Vetsina stacila jen v konfiguraci tj. ignorace teploty, pouzivani endstopu na vsech osach (u CNC dost casto jedes od mista kam rucne nastavis hlavu frezy) v obou smerech, pouzivani serva.
Je tam jedna zasadni otazka kterou si je potreba rozhodnout - ja pouzil silnejsi krokace (rozdil v cene relativne malej a clovek nikdy nevi) ktere honit dva na jeden driver uz je problem (na tech 36V, na 12 nevim) takze jsem delal upravu RAMPSu tak aby bral E1 a E2 patice stepperu jako druhy krokac pro "X" a "Y". Y uz je podporovane rovnou ale Xko neni takze jsem ho na par mistech musel doplnit (Xko podporuje dva vozejky pro dva extrudery a ruzne to scita coz jsem nechtel takze jsem udelal radsi jeden ifdef navic a zmenil kod na par mistech)
Pokud ti budou stacit mensi krokace nebo by jsi pripadne udelal rozdvojku ktera veme signal z "X" na dva drivery hardwarove tak by ti tydle zmeny v kodu odpadli.
Zatim jsem narazil na jediny problem - Marlin by mel podporovat kruznice ale ten CAM je asi generuje blbe nebo co. Proste nejdou. Ale nastesti ma CAM v sobe jeden checkbox, ten zaskrtnes a vsechny kruznice rovnou prevede na ciste usecky (co jsem zkousel tak s dostatecnou jemnosti)
Kdyz to zhrnu - kdybych neblbnul se silnejsima krokacema a vyssim napetim tak by stacilo motory zapojit paralelne, vzit 8825 a pulka mejch starosti ti odpadne