Turnigy TGY-i10

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
klauz
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy TGY-i10

#106 Příspěvek od klauz »

gasolin píše:Takze, sranda pokracuje, cca po 20tem pokusu sparovat zmineny prjimac, presel prijimac pri bindovani z rychleho blikani na pomale a po vysunuti bindovaciho konektoru se rozsvitil ale na vysilaci je stale obrazovka s textem, jakoby cekala na signal od bindovaneho prijimace. Pokud se ale manualne vratim (standardne preskoci obrazovka zpet, hned jak se sparuje s prijimacem) , pak nemam zadne info o prijimaci na obrazovce ale po pripojeni serva k prijimaci servo reaguje na povely vysilace. Mno, do hazedla to zkusim dat, ale do niceho jineho v tomto stavu opravdu ne.

Gasoline, jakou máš verzi firmware? Mám taky problém s napárováním iA6. Postupoval jsem podle videa, které vkládal Juraj, zkoušel jsem přepnout vysílač do režimu AFHDS 2A 1 Way, ale stále se nedaří. Napadlo mě, že zkusím rollback na starší verzi firmware. Zkoušel to někdo?
když to nedrží vteřiňákem, zkuste víc vteřiňáku!
toro 900 * q10 * Mini DLG Pro
Turnigy i10
gasolin

#107 Příspěvek od gasolin »

klauz píše:
Gasoline, jakou máš verzi firmware? Mám taky problém s napárováním iA6. Postupoval jsem podle videa, které vkládal Juraj, zkoušel jsem přepnout vysílač do režimu AFHDS 2A 1 Way, ale stále se nedaří. Napadlo mě, že zkusím rollback na starší verzi firmware. Zkoušel to někdo?

Mam 1.07
martin z

#108 Příspěvek od martin z »

Tak jsem si taky vyzkoušel že nespáruju s tím nejjednodušším iA6. V diskuzi na HK u tohodle přijímače psal nedávno někdo toto:

teo 107 points - 12/13/2015

Finally for sure if someone wants to use TGY-i6a receivers with TGY-i10 transmitter must go back to 03/19/2015 firmware. You will find it as 05/13/2015 or 04/13/2015 but really they are the same firmware. TESTED..!! They will not work with multicopter firmware. To my transmitter they want to be bind every time i reset the transmitter. This is a firmware bug but Hobbyking did not do anythink about it yet.

Vím, že multicopter firmware ve vysílači od léta mám, ale dolů nepůjdu, jen si tenhle přijímač zatím dám stranou. U přijímače iA6B je naopak párování a update přijímače bez problémů.
petrovo

#109 Příspěvek od petrovo »

B-čkové šestikanály jdou nabindovat bezproblémově. Jen jsou na Hobbyking vyprodané. Tuším že v EU warehouse dlouhodobě.

No a tak jsem se podíval u Banggood a nalezl tam TOTO. Jen je to FlySky a tak nevím, jestli bude spolupracovat s Turnigy i10. Nemáte někdo zkušenost?

EDIT:
Tak už to vím - spolupráce s Turnigy i10 je potvrzena uživateli v uživatelském hodnocení přímo na stránce produktu. Cena cca. 280Kč je dokonce nižší, než u Hobbyking-u...
Naposledy upravil(a) petrovo dne ned 27.12.2015 19:41, celkem upraveno 1 x.
petrovo

#110 Příspěvek od petrovo »

Když už jsem u tohoto telemetrického šestikanálu, je třeba zmínit že obsahuje jiný konektor pro přídavné měřící moduly. To platí jak pro Turnigy, tak i pro FlySky. Na modulech je pak nutno Molex konektor překrimpovat na klasický servokonektor. Nic podstatného - jen upozornění :wink:
klauz
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od klauz »

martin z píše:Tak jsem si taky vyzkoušel že nespáruju s tím nejjednodušším iA6. V diskuzi na HK u tohodle přijímače psal nedávno někdo toto:

Finally for sure if someone wants to use TGY-i6a receivers with TGY-i10 transmitter must go back to 03/19/2015 firmware. You will find it as 05/13/2015 or 04/13/2015 but really they are the same firmware. TESTED..!! They will not work with multicopter firmware. To my transmitter they want to be bind every time i reset the transmitter. This is a firmware bug but Hobbyking did not do anythink about it yet.

Vím, že multicopter firmware ve vysílači od léta mám, ale dolů nepůjdu, jen si tenhle přijímač zatím dám stranou. U přijímače iA6B je naopak párování a update přijímače bez problémů.

Multicoptery nepotřebuju, ale starší verzi firmware se mi nedaří najít, HK má na webu jen poslední verzi. Párování s iA10 bylo bleskově rychlé a funguje to skvěle. Tou chybou párování iA6 to zazdili.
Turnigy i10
martin z

#112 Příspěvek od martin z »

Nevím jakou verzi fw jste v rádiu měli, ale když jsem někdy po začátku tohodle roku rádio pořídil, tak tam nějaký chyby byly, pamatuju si, že jsem si na třípoloháč chtěl nastavit 3 výchylky serva a jedna poloha nastavit nešla, tuším že zrovna uprostřed. Nastavit to šlo, ale nedělalo to co bylo nastaveno. Odstranila to až jarní verze.

Někde jsem to tady taky už psal, že jsem pořídil z banggood 10kanál rx a náhradní aku flysky a bez problémů to s vysílačem spárovat šlo. Proto mi momentální nefunkčnost toho nejjednoduššího šestikanálu moc nevadí, objednám pár kusů béčkových flysky, nejsou o tolik větší a těžší. Na dva druhy konektorů u jinak stejných čidel jsem už taky přišel, z dostupný nabídky využívám jen čidlo napětí na pohon. aku v koptéře.
Fibik
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Fibik »

Prosím o radu, máte nějaké oblíbené stránky fanclubu o této vysílačce? Děkuji.
klauz
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od klauz »

Fibik píše:Prosím o radu, máte nějaké oblíbené stránky fanclubu o této vysílačce? Děkuji.

Nejvíc jsem o i10 zatím objevil tady: http://rcmodely.cevaro.sk/
Hodně toho je na rcgroups, až příliš, vlákno o i10 má 95 stran... což je až moc - je dost nepřehledný.
No a pak toto vlákno ;)
A jestli někdo ví víc, rád se taky podívám.
Turnigy i10
klauz
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od klauz »

martin z píše:Tak jsem si taky vyzkoušel že nespáruju s tím nejjednodušším iA6. V diskuzi na HK u tohodle přijímače psal nedávno někdo toto:

S teem jsem si dneska trochu psal a potom doma zkoušel, výsledek super:
Stáhnul jsem starší firmware - mátlo mě, že je to verze 1.07, teda stejná, jako mám ve vysílači, ale je to v pořádku, je potřeba stáhnout verzi, která není označená multicopter. Soubor je na HK ke stažení jako 713007333X365809X43.zip

Upgrade, nebo vlastně downgrade firmware proběhl v pohodě. Párování s iA6 taky. Před párováním jsem přepl režim přijímače na AFHDS 2A 1 way. Spárování bylo během vteřiny hotové, přijímač přijímá, serva se hýbou. Super!
Turnigy i10
klauz
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od klauz »

gasolin píše:Takze, sranda pokracuje, cca po 20tem pokusu sparovat zmineny prjimac, presel prijimac pri bindovani z rychleho blikani na pomale a po vysunuti bindovaciho konektoru se rozsvitil ale na vysilaci je stale obrazovka s textem, jakoby cekala na signal od bindovaneho prijimace. Pokud se ale manualne vratim (standardne preskoci obrazovka zpet, hned jak se sparuje s prijimacem) , pak nemam zadne info o prijimaci na obrazovce ale po pripojeni serva k prijimaci servo reaguje na povely vysilace. Mno, do hazedla to zkusim dat, ale do niceho jineho v tomto stavu opravdu ne.

Vracím se ke staršímu příspěvku. Pokud se binduje s přijímačem iA6, přepněte na vysílači režim komunikace AFHDS 2A 1-way. Vysílač pak neotravuje s chybovými hláškami ohledně chybějící komunikace od přijímače.
Turnigy i10
petrovo

#117 Příspěvek od petrovo »

klauz píše:

Jak, či spíše kde se na Hobbykingu hledá zmíněný soubor? Ve Files u produktu v EU warehouse jsou jen tuším 4 totožné fotky a v Global warehouse vůbec nic ....
klauz
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od klauz »

petrovo píše:Jak, či spíše kde se na Hobbykingu hledá zmíněný soubor? Ve Files u produktu v EU warehouse jsou jen tuším 4 totožné fotky a v Global warehouse vůbec nic ....

Na HK jsem ho našel pod záložkou Files, ale už nevím, u které varianty vysílačky. Hledá se to blbě a ještě je to debilně značené, takže jsem ho uploadnul na svoje stránky: http://modely.reklamnigrafik.cz/wp-cont ... 809X43.zip
Turnigy i10
petrovo

#119 Příspěvek od petrovo »

Čtyřkanálový přijímač jsem nalezl na Banggood. Jedná se o Flysky Receiver IA4B. Cena cca. 330Kč i s tracking dopravou z Číny. V popisu je jeho určení pro auta a lodě...

Jak bude spolupracovat s Turnigy i10 nevím, ale podle značení by mohl. Je to jen neověřený typ! Ani rozměry tam nemají hajdaláci. Takže jen tak pro informaci.
klauz
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od klauz »

ten čtyřkanál nevypadá moc zajímavě - takhle na první pohled se od šestikanálu moc neliší. spíš bych bral, kdyby se objevily další senzory pro telemetrii - hlavně GPS a taky vario a rychloměr.
Turnigy i10
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“