Woita píše:Nevíte někdo, co znamená akustická signalizace TY-TY-TY-TÁÁ ? Kámošovi takto občas pípá hexa s APM 2.5. Zdá se mi (experimentálně zjištěno) že by to mohlo být "není fix GPS"? Nikde jsem ty akustické kódy nenašel vypsané.
me to zacalo taky,a k tomu mi to hlásí ! BAD DCM HEADING !
Všechno funguje jak má kopter lítá.(rtl OK). Kopter : rám tarot 650 ,ESC Qbrain4x25A, Mystery 400kV ,15" vrtule.APM2.6,neo7,GR24HoTT,air,gps.2250 g s baterkou a čelovkou s3ma tužkovejma místo kamery. 10 vylítanejch baterií,spotřeba a napětí je podobný s HOTT telemetrií i s nabíječkou.Doba letu s 4S 5000AH 18 min.(4200mAh nabíjím) Uraz 1. Kopter zapnut,gps OK i graupner,3x a 5min zapnut nez se graupner najde.... ARM,NTB hlásí ARMED.přidávám plyn,nic se neděje. DISARM,NTB DISARM. Znovu ARM,NTB ARMED. Přidávám,plyn,nic.koukám na NTB,armed zmizlo. Kopter bere dráhu co mu to de,řídím s prohozenejma kniplama???. přistávám, DISARM,ve chvíli kdy jsou oba kniply dole kopter bere dráhu.kniply jsou prohozený zpátky,a plyn je obráceně.cca v 15m se to vypíná a padá. Opraveno,se zdá. Co se stalo nevím. Vše se zdá funguje jak má,ale kopter nelítá,stable OK,altitude OK, ale land nebo pos.hold začne někam padat,zpátky na ALT hold to zastaví. URAZ 2: ladim.2. let copter visi v alt hold,bere dráhu a vypína levej přední motor,padá. nic se nestalo,kontrola,ESC jsou rozkalibrovaný.Kalibrace ESC,posílám do vzduchu,visí alt hold,vypíná pravý přední a padá.BUUUUM BUUU.. Opraveno.....?
URAZ 3 Posílám k do vzduchu,vysí v ALT hold a tytátuje.přistávám,kontrola.ARM,přidávám plyn a kopter se převrací doprava.pořád. POkud ho vemu do ruky,stabilizuje v náklonu 20stupnu podle sveho horizontu..?. Kalibrace,stejné.Kalibrace s náklonem,drží těch svejch 20 odchylku doprava od sveho horizontu.Prostě stabilizuje v tomhle falešném horizontu.Reset,znovu firmware ,reset, stejné.S firmware 2.9 nejde kalibrovat,znovu 3.2,jde do vzduchu. Lítá jak předtim,po přepnutí do pos nebo land zdrhá,alt hold to zastaví. Tytátuje a hlásí bad DCM .předělávám elektriku a znovu compas mount.OK. Posílám do vzduchu,po přepnutí zdrhá stejně a tytátuje.LOG se nedá zkontrolovat,pořád tam běhaj různý znaky a nabídka logů není.... URAZ 4 Posílám do vzduchu tytátuje klepe se.Je rozkalibrovanej ESC.Kalibruju OK. ARMUJU.GPS 3dFix mám polohu taky,ale 0 satelitů..? kontrola.. do vzduchu. po 5 min althold 2 m od sebe vypnutí pravý zadní.. ESC se vyřazuje z provozu. Po příchodu domu a zapnutí pro kontrolu, se začoudilo s power modulu. a ta jiskra na konektoru nebyla o moc větší než normálně. díly jsou na cestě...
To jiskření při zapínání mne znervoznuje. Řešíte to nějak? Vcera jsem při 3.baterce nastavil v modech misto land position hold,a land dal na kanal 8.Od ty doby visí rtl. Zvedne se na 15m,přiletí v 15m,ale už se neotočí na start polohu a nepřistává.při 4.bat jsem to vrátil zpět a stejné.Nápad co stím? Pokud ho uvedu do prudkého sestupu tak ho ve stabilize nedokážu zastavit.i s plnym plynem klesá,a klesá.Ubrzdim ho na cca rychlost nastavenou na land.Zachránim ho přepnutím na alt hold,a pokud mám plnej plyn,tak vystřelí nahoru,jako při startu.pokud dám při přepnutí střed plynu, tak na fleku zabrzdí. Pilot vertical mám 800,což MP hlásí out range,max500., Thortle 100. kde by to mohlo být utajené ?
Ohledne ruznych chyb - v zime jsou vetsi problemy s gyrama (nevim proc ale vetsinou to vypada ze jsou citlivejsi na napajeni) a taky je problem ze ztuhnou kabely a jsou mene pruzne a tudiz vic nesou vibrace. To same s ruznyma podlozkama proti vibraci.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ohledne ruznych chyb - v zime jsou vetsi problemy s gyrama (nevim proc ale vetsinou to vypada ze jsou citlivejsi na napajeni) a taky je problem ze ztuhnou kabely a jsou mene pruzne a tudiz vic nesou vibrace. To same s ruznyma podlozkama proti vibraci.
Ohledně rúzných chyb.....mám v poletuše Nazu a lítám bez problémů i v minus 5 stupních. Je zajímavé číst co problémů s těmi APM a pod jednotkama máte. Tak mi napadá...asi to musí člověka bavit...mořit se furt s něčím co evidentně není dotažené. Ale třeba se pletu.