LOCKHEED P-38 LIGHTNING 1:20
Re: LOCKHEED P-38 LIGHTNING 1:20
Našiel som ešte jeden plán. Na tomto sú konštrukčné VOP a SOP a chladiče čo sa mi páči a aj tak som to chcel robitť. Čo poviete podľa ktorého to mám robiť?
- Přílohy
-
- P-38_comet.pdf
- (966.88 KiB) Staženo 156 x
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Stavěl jsem tak upravený gumičkový model Beercat od Dumase. http://www.amazon.com/F-8F2-Bearcat-Woo ... B000BQ1QUG
Ale nějak se to zaseklo na hoblování náběžky
Nicméně stavebnici mohu doporučit...
Ale nějak se to zaseklo na hoblování náběžky
Ako tak pozerám sa mi viac pozdáva ten druhý plán - P-38_comet. Ešte ohľadom krídel, krídelká mám spraviť na tom mieste a veľkosti ako je naznačené na pláne ako to má aj originál, alebo ich mám predľžiť až ku motorom?
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Záleží jakou chceš obratnost a jak máš vymyšlenou mechaniku náhonu. Ale u malého modelu by dal klidně větší.
PeePoTN píše:Určite zvládnu 2S Lipo? lebo píšu, že 4.8~6.0 V.
Ano, používáme je tak v halových akrobatech. Odhadem 100+ startů na nich určitě mám (2x 1290P, 1x HS 5035). Důležitý ale je, aby ti chodily volně náhony, a to servo nebylo v nějakém konstantním zatížení/přetížení.
U takhle malé konstrukční P38 bych zvážil náhony křidélek lankem, které by na druhou stranu bylo přetahované pružinkou - jako se používá na ocasních plochách F3K. To v pohodě nacpeš do křídla, bude to lehké, bez vůlí, ...
Jyrry: Jirko já si vážím tvých zkušeností, fakt jo. Jen mám pocit, že tvoje letadla jsou fakt docela stíhačky, jejichž hmotnost a letové výkony jsou spíš za hranicí konstrukčního gumáčka. Samozřejmě záleží na vkusu každýho z nás, ale myslím, že by té P38 víc slušela nižší hmotnost a lehce pomalejší letový projev (ona velká P38 je taky trochu "autobus").
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p26NYiRXm2s[/youtube]
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
No a keby som sa prplal s lankom a pružinkami tak nedalo by sa to tak urobiť že by bolo iba jedno servo na krídelká v kokpite? Ale zas tam by bola diferencia výchyliek 1:1. A aj tak mi tam bude z krídelka trčať páčka a lanko, keď to spravím s tým drôtom tak to bude skované. No neviem, aj tam mám ešte čas na rozmýšlanie lebo doma mám len samú betónovú 2 mm balzu a z tej to je škoda robiť, bolo by to ťažké.
Jo, měl by jsi to na jedno servo. Diferenciace se samozřejmě udělat dá (úplně stejnou geometrií, jako když máš jen táhlo na přímo). Jo, dole by ti z toho koukala páčka, ale ta by nemusela být nijak velká a nápadná.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- valajda
- Kontaktovat uživatele:
HonzaS píše:... Důležitý ale je, aby ti chodily volně náhony, a to servo nebylo v nějakém konstantním zatížení/přetížení.
U takhle malé konstrukční P38 bych zvážil náhony křidélek lankem, které by na druhou stranu bylo přetahované pružinkou - jako se používá na ocasních plochách F3K. To v pohodě nacpeš do křídla, bude to lehké, bez vůlí, ...
HonzaS, ale lankový náhon s pružinkou je i v neutrálu pod zatížením.
A s to diferenciou, musel by som mať pružiny tak aby jedno kridelko tahala hore a druhe dole a lankove nahony tiež na jedno z hora a druhe zdola (proti tahu pružin samozrejme) a lanká prichytené na koncoch páky na serve a páka posunutá ako aj ked je to napriamo, že?
Lebo keby obe pružinky tahal hore a nahony dole, tak lanka sú na serve na jednej strane paky a tam by boli rovnake výchylky.
Lebo keby obe pružinky tahal hore a nahony dole, tak lanka sú na serve na jednej strane paky a tam by boli rovnake výchylky.
Valajda: Ne pokud použiješ jedno servo na dvě křidélka. Pak to táhne proti sobě.
PeePo, ne. Obě pružinky budu tlačit křidélka dolů. A použiješ (třeba) kruhovou páku, kde budou lanka chycena ne ve stejné díře, ale třeba na 11 a 1 hodině na pomyslném ciferníku.
Případně můžeš mít lanka ve stejné díře, a dohnat to polohou páky vůči ose otáčení na křidélkách.
Jáj no s tou kruhovou ma to hneď nenapadlo.
- rc pilot jan
- Kontaktovat uživatele:
ale lankový náhon s pružinkou je i v neutrálu pod zatížením
A nie je to tak, ze pri pouziti rovnakych pruzin sa budu ich sily vzajomne negovat a v neutrale bude servo bez zataze? A pri jeho pohybe sa jedna pruzina natahuje a druha skracuje? Nepouzivam tento system, len sa snazim si to predstavit.
A nie je to tak, ze pri pouziti rovnakych pruzin sa budu ich sily vzajomne negovat a v neutrale bude servo bez zataze? A pri jeho pohybe sa jedna pruzina natahuje a druha skracuje? Nepouzivam tento system, len sa snazim si to predstavit.