Sultán 5 - těžiště
- wh
- Kontaktovat uživatele:
Sultán 5 - těžiště
Zdravím kolegy piloty
nemá někdo plánek na SUltána 5 ?? Dostal jsem ho jako holý drak od kamaráda, viselo mu to nějaký čas u stropu jako dekorace,potřebuji ho dostat do vzduchu a jelikož už je to dost retro (70. léta) nemůžu k tomu nikde sehnat dokumentaci.Pomůže mi někdo?? předem díííík!!
Hitec Eclipse / Palík 2,4 GHz/MZK moje smečka: http://braun1.webgarden.cz/hangar
Re: Sultán 5 - těžiště
wh píše:Zdravím kolegy pilotynemá někdo plánek na SUltána 5 ?? Dostal jsem ho jako holý drak od kamaráda, viselo mu to nějaký čas u stropu jako dekorace,potřebuji ho dostat do vzduchu a jelikož už je to dost retro (70. léta) nemůžu k tomu nikde sehnat dokumentaci.Pomůže mi někdo?? předem díííík!!
Ahoj, pokud Ti někdo tady neporadí přímo s těžištěm, tak pošli mi do SZ svůj mail a pošlu Ti obrázek na výpočty těžišť u klasických křídel.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
wh píše:Zdravím kolegy pilotynemá někdo plánek na SUltána 5 ?? Dostal jsem ho jako holý drak od kamaráda, viselo mu to nějaký čas u stropu jako dekorace,potřebuji ho dostat do vzduchu a jelikož už je to dost retro (70. léta) nemůžu k tomu nikde sehnat dokumentaci.Pomůže mi někdo?? předem díííík!!
Jakej máš? Dřevák a nebo laminát? Zkus napsat jiri.havel@tiscali.cz On měl prvního Sultána v česku a kdysi o tom psal v Modeláři.
Jirka
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
.... asi tak:
veka1
veka1
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Jo vzpomínám, že ho Jirka dostal na odzkoušení od Hoppeho.
Jirka
Jirka
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:Jo vzpomínám, že ho Jirka dostal na odzkoušení od Hoppeho.
Jirka
... nazivo jsem mohl shlednout(na zemi i v lufte) kus s cernym trupem, modre metalizovanou folii na kridle a ladenou rourou pod trupem, co lital L. Haskovec. Moc pekna a elegantni poletucha to je .
Mozna bych nekde nasel i cb fotky cca z roku 1982.
veka1
veka1 píše:... nazivo jsem mohl shlednout(na zemi i v lufte) kus s cernym trupem, modre metalizovanou folii na kridle a ladenou rourou pod trupem, co lital L. Haskovec. Moc pekna a elegantni poletucha to je .
Mozna bych nekde nasel i cb fotky cca z roku 1982.
veka1
To už Peťo patří do sekce Historické, retro a nostalgie. Ale že to bylo krásné modely
- wh
- Kontaktovat uživatele:
mám laminát, viz obrázek, motor zatím bez výfuku,přijde tam laďák

Hitec Eclipse / Palík 2,4 GHz/MZK moje smečka: http://braun1.webgarden.cz/hangar
Hmmm..pěkný model. Modela vyráběla něco podobného jako stavebnici s laminátovým trupem a jmenovalo se to Akrobat.
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Akrobat měl obdélníkový křídlo a trup byl takovej "míň elegantní". Ještě ho mám někde na půdě. Skončil na výrobní vadu, Modele se po čase odlepovala dýha na křídle od polyše. Ale na MVVS 6,5 s Mufflerem dozadu lítal parádně.
to WH: už jsi Jirkovi psal?
Jirka
to WH: už jsi Jirkovi psal?
Jirka
Nechci ..., ale toto mi nepřipadá jako čistokrevný Sultán. Ono to může zkreslovat, ale u Sultána byla VOP docela mohutná a nejen na rozpětí.
TO: Celeron - Veka už mu tady dal těžiště pro Sultána z plánku
TO: Celeron - Veka už mu tady dal těžiště pro Sultána z plánku
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Hoki píše: ale toto mi nepřipadá jako čistokrevný Sultán. Ono to může zkreslovat, ale u Sultána byla VOP docela mohutná a nejen na rozpětí.
Si piš, že to zkresluje.
Jirka
- wh
- Kontaktovat uživatele:
pánové, díky moc za vaše příspěvky, o víkendu se ho pokusím dodělat, čili vyvážit
..ještě koketuji s myšlenkou předělat podvozek, mám tam příďovou nohu napevno, což se mi moc nelíbí, zatáčecí se tam není kam dát servo..... takže uvidíme, nebo má někdo nějaký nápad???
gwh píše:pánové, díky moc za vaše příspěvky, o víkendu se ho pokusím dodělat, čili vyvážit..ještě koketuji s myšlenkou předělat podvozek, mám tam příďovou nohu napevno, což se mi moc nelíbí, zatáčecí se tam není kam dát servo..... takže uvidíme, nebo má někdo nějaký nápad???
Přední podvozková noha se dřívějc spřáhla se servem od směrovky. Přední podvozek neměl samostatné servo.
Naposledy upravil(a) Hoki dne pát 30.10.2015 7:31, celkem upraveno 1 x.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Hoki píše:Přední podvozková noha se dřívějc spřáhla se servem od výškovky. Přední podvozek neměl samostatné servo.
Jirka