Problémy s DLA 56

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
HavelAircraft
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s DLA 56

#16 Příspěvek od HavelAircraft »

Marek S. píše:Pro "thsoft": jj je určeno až do 7,4V. To je dobrá připomínka. Pro nové DLE 55 budu asi muset pořídit nové napájení. 5-ti článek? (je max. do 6V).

Pro "FilipV": jak se to projevuje u tohoto motoru?

Pro "Havel Aircraft": děkuji za nabídku. Prosím co je SZ?

-MS-

SZ máš nahoře vlevo vedle přihlášení.
Konatakt na mě je tady http://www.havelaircraft.cz/clanek-Kontakty
Přílohy
12.png
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
FilipV
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od FilipV »

Na DLA se to projevovalo stejně, jako tobě, někdy šel a někdy ne a potom už vůbec.
Nebo běžel 5 minut a zdechnul. Zápalko v OSu odešlo najednou, párkrát vynechal,
tak jsem nasadil na přistání, zdechnul a konec. Jiskru už nehodí. Mám trochu podezření,
že je to čína Rcexl, nebo tak nějak, protože i svíčka, dodávaná v krabici byla ta plíva, co
se dodává do DLA. To mě tenkrát dost zklamalo, značkovej motor za poměrně dost peněz
ale NGK si musíš dokoupit.... A ještě ke všemu ho u Pelikána mají jen na objednávku, dodací lhůta
14 dní a z krabice ho nevyndají. A samozřejmě ho nemá ani nikdo jinej, protože to všichni překupují
jen od něho.
FilipV
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od FilipV »

Jo a u obou DLA běží na 2S LiPo, tedy na DLA 32 už ne, tam jsem dal mezi BEC, protože je to XYZ na 6V,
předchozí dvě origo zápalka běžely na 2S. Motor má teď 40 hodin, třetí zápalko a druhej válec a píst.
Naopak ve vlečné je DLA 112, 55 hodin a vše zatím běhá. Uf, doufám, že jsem to nezakřikl :lol: .
Ve vlečné je dobrej, protože jde jen on-off, nedovedu si ho představit v akrobatu, má absolutně nedoladitelný přechody, chvilku bohatej, chvilku chudej. 32 to samý!
OS je na dvoučlánek LiFe, jde i na LiPo, ale LiFe jsem měl doma, tak jsem ho použil. Motor boží, ladil jsem jen 2x, po záběhu a potom na laďák. Od té doby jsem na jehly nesáhl a jde bombasticky. Teda šel.. :roll:
Marek S.

#19 Příspěvek od Marek S. »

Zdravím.
Tak zapalováním to nebylo! Už jsem koupil nový motor DLE55 (mimochodem, zatím startuje a běhá naprosto krásně bezproblémově).
Na novém DLE funguje i to staré zapalování DLA (jen to při zapnutí hodí tu jiskru jak jsem psal).

Takže jsem dal DLA zase dohromady. Vše vyčistil, koupil v Tobexu nová japonská ložiska C3 (zvětšená radiální vůle), motor našrouboval na stolici a teď se chystám to někdy znovu vyzkoušet.
Dám pak vědět. Podle výsledku nabídnu na modelbazaru na prodej.
-MS-
Přílohy
20150727_203156.jpg
20150726_163730.jpg
20150726_163708.jpg
Marek S.

#20 Příspěvek od Marek S. »

Tak je vyřešeno!
Nevím tedy jestli to bylo jen ložisky (ale vše ostatní zůstalo původní). Jestli to sálo falešný vzduch?...
Každopádně to startuje a běží už dobře.
Další věc na kterou mě upozornil jeden z příspěvků je, že má motor tendenci se "uchlastávat". Lépe nastartuje, když se o pár zoubků při startování zvýší volnoběh.
motor nabídnu k prodeji na Modelbazaru.
Děkuji všem!
davos007

#21 Příspěvek od davos007 »

Zdravím,
Něco podobného právě řeším u mého DLE 55. Ještě před měsícem chytal na první otočení. Po výměně bimbecu za plstěný mi motor za letu zničeho nic začal kuckat a jel jen na volnoběh. Po přistání se motor nepodařilo nastartovat a to trvá dodnes. Plstěný bimbec jsem zrušil a dal zpět klasický, koupil nový benzín, vyčastil karburátor a dal novou svíčku, která mimochodem háže světle modrou, skoro až bílou jiskru. Bateri k zapalování používám NiMh 5Čl. Motor se prostě nechce rozběhnout a při pokusu nastartovat jen občas škytne, případně střílí do výfuku. Věděl by někdo, kde hledat problém? Zda v zapalování nebo v karburatoru, případně někde nějaká netěsnost? Mimochodem motor benzín saje (je to vidět na hadičce) a když sundám svíčku tak je vždy plná benzínu.
Moc díky za rady, už mi z toho jde hlava kolem.
Lark

#22 Příspěvek od Lark »

Píšeš že do výměny bimbase šel motor dobře. Vyčistil jsi ten karbec opravdu dobře? Profoukal všechn kanálky? Nové plstěné bimbátko to chce před použitím pořádně proprat, nejlíp přes něj protáhnout nějaký litr benzínu. Našel jsi v karbecu nějaké chlupy?
davos007

#23 Příspěvek od davos007 »

Právě že našel, jedno vnitřní sítko bylo celé ucpané od plsti. Zkusím tedy karburátor celý rozdělat a pořádně vyčistit.
Lark

#24 Příspěvek od Lark »

Tipoval bych, že tam ještě něco zůstalo na některé trysce, nebo v kanákcích. Nejlepší je ho komplet rozebrat, a po vyprání pořádně profoukat kompresorem všechny kanálky.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Celeron »

Nenasadils blbě středový čep atmosférický membrány do vidličky páky ventilku benzínu? Čep má zářez, vidlička musí být zasunutá do zářezu.
S obyčejným bimbátkem ti to bude v některých obratech na malým plynu chcípat. Kup si v zahrátkářskejch strojích asi za 80,- bimbátko do křovinořezu, je z porézního plastu a žádný chlupy nepouští. Kup si typ, co v něm rachtá kulička, bez kuličky špatně "lítá" za palivem hlavně pokud nemáš dostatečně měkkou hadičku.
Jirka
palci72
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od palci72 »

Ja mám tiež tento plastový filter....
palivový filter do nádrže.jpg
palivový filter do nádrže.jpg (1.41 KiB) Zobrazeno 1607 x

....keďže je filter plastový a ľahký tak som nasunul na hadičku M6 maticu a po nasunutí matice na holender som tú maticu našroboval k filtru....teraz to slúži ako poistka proti zosunutiu hadice a zároveň aj ako závažie....
GOPR1098.JPG
davos007

#27 Příspěvek od davos007 »

Karburátor jsem kompletně rozdělal, vyčistil v tech. benzínu a všechny kanálky prfouknul kompresorem. Je naprosto čistý.Benzín saje dobře. Motor ovšem neustále nejde nastartovat, jen občas zabrble na sytič a pak jen střílí do výfuku. Svíčka je vždy plná benzínu. Začínám mít pocit že je chyba v zapalování. Jakou barvu má mít jiskra? Mě to háže jiskru bílou. V různých článcích o ben. motorech jsem četl, že by měla svíčka mít jiskru oranžovou.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Celeron »

Bílá jiskra ve vzduchu by měla mít vyšší teplotu než oranžová.
Jirka
davos007

#29 Příspěvek od davos007 »

Takže problém vyřešen. Sundal jsem válec motoru a zjistil, že na pístu je z vrchu asi 2mm silná vrstva karbonu. Po důkladném očištění jak pístu, tak válce, jsem motor opět složil a jede jak pila.
Lark

#30 Příspěvek od Lark »

Kolik toho má ten motor naběháno a kolik dáváš oleje?
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“