Akrobat

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
adnass

Akrobat

#1 Příspěvek od adnass »

Mám za sebou několik začátečnických modelů a hledám vhodného akrobata z EPP na učení se jednotlivých akr. obratů (nejde mi tedy o 3D). Vím o akrobatech od fy Hacker (Sbach apod.), ale rád bych dostal typ či doporučení na vhodného akrobata pro mě. Děkuji
MarthiR

Re: Akrobat

#2 Příspěvek od MarthiR »

Ahoj, napiš nám ještě informaci o jaký typ modelu ti jde, jestli o placku nebo spíš maketového vzhledu (prostorového).. Za sebe dodám že nemusíš litat 3Dčko ale litat to bude tak jak ty sám budeš chtít.Je tu firma RC Faktory nebo třeba od va models LOOP nebo KATANU.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
kope
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kope »

Určitě neuděláš chybu s modelem od RC Factory. Já jsem si koupil zpodobných důvodů jako ty (primárně lítám větroně a chci zkusit i něco jiného) z bazaru neosazeného Zoom 4D od Hackera, který je ve stavu nového modelu. Zatím ale visí na zdi, nějak "nejsou lidi" na dokončení, takže o letových vlastnostech neporeferuju :(
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
DXS

#4 Příspěvek od DXS »

Pokud nějakou placku, tak RC Factory či VA Models, před dvěma dny jsem si na modelbazaru pořídil pár desítek minut létaného, plně osazeného Yaka55, metrovku právě od RCF za skvělých 1600 korun a můžu říct, že nemá chybu. Maketově se mi líbí Extra 300s od Multiplexu. Ale chce to upřesnit požadavky jak psal MarthiR.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od AR1 »

V této fázi bych ti RC factory nedoporučil, ty modely se přeci jenom chovají specificky, moc nekloužou... Za mě doporučuju tohle: http://www.rcm.cz/produkt/214215-Acroma ... por-i31941
http://ar1.rajce.idnes.cz/
adnass

#6 Příspěvek od adnass »

Doplňuji požadavky na akrobata: určitě něco prostorového (ne stínové trupy atp.) spíše ve stylu F3A, abych se mohl učit novým akrobatickým kouskům (ne akrobacie 3D).
Jardátor

#7 Příspěvek od Jardátor »

Já ti zase doporučím EXTRU 330 SC od Va models,máj ji přes 2 roky,kromě toho,že dobře lítá,je i na pohled hezká,navíc máš možnost výběru z mnoha barev.Dá se s ní hodně blbnout a umí být i "hodná jako beránek". :D
Dolfi

#8 Příspěvek od Dolfi »

Urcie hacker....1200mm
Budes prekvapenej jak litaj dobre.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
MarthiR

#9 Příspěvek od MarthiR »

Extru nebo loopa od va modely. Ale priklonil bych se k AR1 to bude nejbližší k tvim požadavkům
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
misamltr

#10 Příspěvek od misamltr »

Ahoj,
toto je to pravé http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Sb ... op/661143/

Na modelbazaru je toho plno, stačí se kouknout.

Michal
PatMat
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od PatMat »

AR1 píše:V této fázi bych ti RC factory nedoporučil, ty modely se přeci jenom chovají specificky, moc nekloužou... Za mě doporučuju tohle: http://www.rcm.cz/produkt/214215-Acroma ... por-i31941

Acromastera jsem měl jako první akrobatické letadlo cca dva roky a mohu plně doporučit. Všechna letadla od Multiplexu super létají a jsou výborně konstrukčně vymyšlená. I když jsou dražší, rozhodně se investice vyplatí. Pro nácvik klasické akrobacie je Acromaster ideální.
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
hurykan
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od hurykan »

Ahoj, i když mánm Acromastera opravdu jen chvilku, mohu také potvrdit, že je to hodné letadlo. Dokáže letět relativně pomalu, dá se dost vydojit a nemá snahu padat po křídle. Klasickou akrobacii zalétne naprosto v pohodě a je i váhově tak nějak rozumný. Tady chybu určitě neuděláš. :wink:
...každý jednou začínal... :-)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od TomasC »

Akromaster je super model. Ale pokud to má být učební nářadí, tak je něco od rcfactory lepší volba. Acromaster je při podobné velikosti dvakrát težší. To má zásadní vliv na letovou rychlost. S pomalejším letadlem je na vše podstatně více času a učení jde rychleji. Na opravu chybky je více času.

Také je zde otázka letové plochy. Acromaster už potřebuje letiště.

Jako F3A model se nechová nic, kromě F3A modelu. Skoro každý akrobat zaletí obraty f3A, je to záležitost těžiště a výchylek. Nemusí být přeci 3D.

A samozřejmě, že je třeba stroj zalétat.
chroustjazz

#14 Příspěvek od chroustjazz »

já si na naučení pořídil toto:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DAJzXLTJo8Q[/youtube]

dá se sehnat i bez spektráckého přijímače (sehnal jsem ho nového za cca 3.000,-)

a už se učím:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JAJsIGtMnr0[/youtube]
Sdružení letců Českého středohoří
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“