Optic6 sport baterie
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
- blacklight
Vedle , vedle , vedle
Ty baterky jsou shit už od koupě.
Já jsem měl Tx baterky 600mAh a pral jsem do nich i 1A v vždy to alespoň 4 hodiny vydrželo.
A když jsem pak viděl nové baterky co měly už 1300mAh a vydržely půl hodiny s tím že byly nabíjené CG 22 snad 2 dny , tak jsem si říkal že je špatně něco jinde.
Takže on ty baterky rozhodně neoddělal tím nabíjením , prostě je to jen shit.
Tím nabíjením se dá podstatně zkrátit životnost , ale to NE!
Ty baterky jsou shit už od koupě.
Já jsem měl Tx baterky 600mAh a pral jsem do nich i 1A v vždy to alespoň 4 hodiny vydrželo.
A když jsem pak viděl nové baterky co měly už 1300mAh a vydržely půl hodiny s tím že byly nabíjené CG 22 snad 2 dny , tak jsem si říkal že je špatně něco jinde.
Takže on ty baterky rozhodně neoddělal tím nabíjením , prostě je to jen shit.
Tím nabíjením se dá podstatně zkrátit životnost , ale to NE!
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
No, baterky z Optica 6 Sport laduju mimo vysilacku z BC6, zadnou nabijecku primo k vysilacce nemam - laduju do nich 100mAh pres noc, pripadne 200 mAh kdyz si rano vzpomenu, ze mam prazdny baterky a odpoledne chci jit litat (z toho si prosim ale neberte priklad...). A jsem schopnej s nima vylitat cca. 3,5 hodiny, nebo cca. 2,5 hodiny provozu, pokud je to rozdeleny pracovnim tydnem. Pred prvnim pouzitim dostaly 5x cyklus vybijeni/nabijeni proudem 100 mAh.
Ale prave moje zapomentlivost me vede k jine otazce - byl by teoreticky nejaky problem tuhle baterku nahradit 2S Li-Pol - napeti maji temer stejne, v ramci pracovniho rozmezi Optica. Aspon bych mohl v klidu spat, jen bych pred odjezdem na letiste naladoval jeste jednu Li-Polku. Predpokladam, ze u Li-Pol az tak neplati to striktni rozdeleni jako u Ni-XX - pohonne nabijet neco pres 1C (Ni-XX pro pohon nepouzivam, mozna zase placam) a prijimacove/vysilacove 0,1C pres noc.
Ale prave moje zapomentlivost me vede k jine otazce - byl by teoreticky nejaky problem tuhle baterku nahradit 2S Li-Pol - napeti maji temer stejne, v ramci pracovniho rozmezi Optica. Aspon bych mohl v klidu spat, jen bych pred odjezdem na letiste naladoval jeste jednu Li-Polku. Predpokladam, ze u Li-Pol az tak neplati to striktni rozdeleni jako u Ni-XX - pohonne nabijet neco pres 1C (Ni-XX pro pohon nepouzivam, mozna zase placam) a prijimacove/vysilacove 0,1C pres noc.
Live smart, die happy...
Co bys Ardo řekl na předchozí dotaz ohledně náhrady vysílačových aku za LiPolky?? Zdá se ti to použitelné?
Ta DX6i má ale Tx Battery Type: 4xAA NiMH 1500mAh, což se zrovna nikam nehodí .. 4,8V je vo hovně co.. Nebo by bylo řešení přes nějaké odporové omezení napětí 2S LiPo 7,4V? Pro mne moc krkolomné..
Ta DX6i má ale Tx Battery Type: 4xAA NiMH 1500mAh, což se zrovna nikam nehodí .. 4,8V je vo hovně co.. Nebo by bylo řešení přes nějaké odporové omezení napětí 2S LiPo 7,4V? Pro mne moc krkolomné..
-
Hali
- Kontaktovat uživatele:
no to prave neni primo pro Oprtic. borec v prodejne rikal ze to tim muzu klidne nabijet. znacku ti ted fakt nereknu nemam to ted u sebe. no nic kazdopadne jedu pro nove aku do optiku a nabijkecku primo pro Optic. nema nekdo predstavu o tom kolik stoji nove aku do optika 6 sport?
S optikem jsem uz lital ale prave jenom tu pul hodku a potom zpet na nabijecku
. coz je dost nepohodlne.
S optikem jsem uz lital ale prave jenom tu pul hodku a potom zpet na nabijecku
- blacklight
Hali píše:ja di prave taky myslim ze pokud do toho peru 500mA tak ji max skratim zivotnost celkem o dost ale pokud jsem to od novoty nabijel max. 10X tak by to nemelo delat tohle. opakuju ze pohonny 7mi clanek NiMh 1000mAh nabijim tou samou nabijeckou a pracuje tak jak ma.
Arda to prostě nedokáže uznat , ale ty barerky jsou fakt šmjedy.
Mám to potvrzené , zavolej jakémukoli prodejci a zeptej se ho kolikrát reklamoval baterky do Optica . Já nebudu uvádět komu jsem volal já , ale přímo tam mi řekli že opravdu dost Opticů mělo problém s baterkama. Mám to 100% potvrzené.
Jsou tu stále reklamní agenti Hitecu kteří sedí doma, neví o tom nic , ale budou tvrdit že jsi je zničil tím nabíjením , ale já si spíš myslím že jsi měl smůlu od začátku.
Klidně se s někým vsadím že když zajdu do obchodu a koupím 6 jakýchkoli baterek a nechám si je spájet tak i při tak drsném zacházení TOTO DĚLAT NEBUDOU!!
Aby se baterky chovaly od začátku takto NENÍ MOŽNÉ .
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
- blacklight