měl bych dotaz ohledne baterek do optiku6 Sport. kdyz je nabiju na plno tak v zapnutem vysilači nevydrži ani hodinu a jsou opět vybite. Je to normalni stav nebo je nekde zrada?
Optica mam asi pul roku. i pri vypnutem vysilaco to nevydrzi vic nez den
jsou tam 1300 NiMh. nabijim to nabijecem co mi ktomu v obchode dali za boha ted nevim jak se jmenuje.
Ja ho mám tiež a vydržia tak pol dňa prevádzky . Ono až im to v obchode stálo pol rokatak sa nečuduj NiMh majú tiež parádne samovybýjanie a sú na to dosť háklivé. NiCd sa skladujú vybité a NiMh sa skladujú nabité asi vedia výrobcovia prečo
no podle nastaveni nabijesky to dava 500mA a ma to samovypinaci obvod po dosazeni plneho nabiti. tech 500mA je celkem dost vim ale pokud to ma vypinai obvod nebal bych se toho. tou nabijeckou jeste nabijim 7mi clanek 1000mAh a ten v pohode bezi tak jak ma.
No tak to je jasný- jestli jsi ty baterky takto ládoval od začátku- je po nich.Ty baterky se měly naformátovat a nebo alespoň od začátku nabíjet 130mA po dobu 12-14 hodin.Pak by ti jely jako nový.
Nepredali ti nahodou k tomu optiku sport nespravnu nabijacku (napr. CG-22A), ktora je urcena ku klasickemu optiku, ktory ma osmiclanek ?
Ku Sport patri CG-42S, ktora ma nab. prud 130mA.