poslední dobou zkouším lítat se slabými dioptrickými brýlemi a přijde mi to lepší (přeci jen zrak se s věkem horší, s tím se moc nenadělá).
Většinu sezóny je ale silné světlo, takže to chce sluneční brýle. Jak to pořešit? Zázračné sluneční býle ESS Ice Naaro co jsem používal doteď přes dioptrické nepasují.
Tak jsem podlehl obtěžující reklamě a koupil sluneční brýle pro nošení nad dioptrickými.
Moc jsem tomu nevěřil, bral jsem to jako docela drahý pokus, ale kdyby to nevyšlo, tak se dají při koupení přes e-shop vrátit, takže jsem to zkusil.
No - docela to předčilo očekávání... Materiál vypadá na levný plast, nevím jak budou trvanlivé (odolné proti poškrabání), ale skutečně pasují přes dioptriké brýle, nikde nic nevadí, netlačí a nepere se to spolu. A hlavně, je přes to opravdu perfektně vidět. Snažil jsem se najít nějaký optický kaz a nenašel, koukal jsem do dálky na tenké větvičky atd, žádná duha, žádné zkreslení, žádná mlha, vše O.K. Takže za mě snad pět *, kdo byste potřeboval řešit podobnou situaci a byl byste ochotný vypláznou za to ty prachy, tak můžu doporučit.