FPV_dotazy

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zamčeno
Zpráva
Autor
mmaki

Re: FPV_dotazy

#196 Příspěvek od mmaki »

chlapi ako u tohto setu poriesim audio?

http://www.rctimer.com/product-1275.html

jedine co mam je mobius a ten pokial viem live audio nema. Potrebujem k tomu nejaky externy mic? Ako to riesite?
jio

#197 Příspěvek od jio »

jio píše:FPV už delší dobu sleduji, ale mé odhodlání vždy ukončí oční vada. Docela blbě vidím a třeba 3D filmy vidím ve 2D a tam kde ostatní teprve začínají lovit termiku, já už končím a velmi rychle model stahuji k blíž sobě. Proto mě docela straší to, co bych v brýlích nebo třeba v krabici viděl. Uvažoval jsem o monitoru na stativu, ale tam je 7" malý a u 10" už bych měl zase trochu strach, aby ho i se stativem nevyvrátil vítr. Bastlit monitor přímo nad vysílačku nechci protože řídím palci bez závěsu.

Pro info na co bych to chtěl nasadit - skoro jistě bych nelétal 250 třídu, mám DJI F450 popřípadě 3,3 metrový kluzák.

Neřešili jste někdo podobný problém a pokud ano, tak jak?

Zkusím obnovit a trochu rozšířit svůj dotaz.

Používáte někdo FPV s větším jak 7" monitorem na stativu?
stepino

#198 Příspěvek od stepino »

Ahoj,
Jo obcas pouzivame 10" na stativu a s vetrem neni problem. Chce to poradnej stativ.
Krom toho ridim taky palcema a mam krasnej pult od Secraftu na DC-16 i s drzakem na monitor a to je pro mne nejpohodlnejsi reseni.

Obecne jestli resis bryle vs monitor - nejlepe vyzkouset co ti nejvic sedi...
gardenroute

#199 Příspěvek od gardenroute »

stepino píše:...Obecne jestli resis bryle vs monitor - nejlepe vyzkouset co ti nejvic sedi...
Takto jednoduše bych to rozhodně neviděl. Létání FPV s videobrýlemi (tzv. plné FPV) je zcela jiná dovednost a zkušenost, než běžné LOS létání, byť s občasným mrknutím na FPV monitor. Je to prostě něco jiného, a určitě to nebude jen o tom, jak to bude "sedet".
Ale možná to tak @Stepino myslel...byt to vyznělo jinak, to pro ty, kteří jsou před volbou.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
jio

#200 Příspěvek od jio »

Ano, taky bych to tak viděl. Jen s tím občasným mrknutím to zkusím vysvětlit.
V současné době mám nastaveny limity na 100m a 50m do výšky. Důvodem je to, že v teto vzdalenosti pomalu ztrácím přehled o orientaci a nerad používám HL. No a s tím FPV bych získal větší jistotu, popřípadě i jako bonus lépe zaměřit kameru na gimbalu.
Jinak řečeno, FPV není záměr, ale spíše pomůcka. No a protože nevím o nikom v okolí kde bych to mohl shlednout reálu, tak se ptám tady.
gardenroute

#201 Příspěvek od gardenroute »

jio píše:Používáte někdo FPV s větším jak 7" monitorem na stativu?
Já jsem ve svých "dřevních" FPV dobách (když jsem asi před 2.5 roky čekal na své první Dominatory) občas, když to šlo, používal starší 17" monitor (Asus s analogovými vstupy), a to byl celkem luxus obraz.
Bohužel jsem to napájel jen 230V, byt to jde i bateriově, tak jsem tak létal pouze na chalupě, sedíc v pergole [emoji1]... Na vozeni to ale moc nebylo, docela těžké...
Svého času jsem o tom tady někde psal, možná i někde v prvním P1 vlákně.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pon 31.08.2015 8:09, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
jio

#202 Příspěvek od jio »

Dík za zprávu. Ten monitor asi bude pro mé potřeby nejvhodnější. Zkusím ještě pohledat vhodné a ověřené řešení.
romanCM

#203 Příspěvek od romanCM »

jio píše:Dík za zprávu. Ten monitor asi bude pro mé potřeby nejvhodnější. Zkusím ještě pohledat vhodné a ověřené řešení.

Kdybys hledal monitor, ted jsem ke spokojenosti koupil Skyzone 700. Ma dva prijimace, baterii uvnitr a zaznam letu na SD. S 200mW vysilacem jsem se dostal bez potizi na kilometr, dal jsem nezkousel zatim.
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk
jio

#204 Příspěvek od jio »

Taky jsem se na něj už díval, ale má jen 7".
Spíše něco s 10". Zatím když je čas prohlížím nabídku a hledám, co bych mohl použít.
Maco33

#205 Příspěvek od Maco33 »

Ahoj kluci, tal jsem udelal s Bixlerem 2 nejake FPV letiky a vite jak to je, clovek porad zkousi "jak daleko". Proto jsem zacal resit "navratovy modul". Ve vyberu je T1000FC, FY-DOS a ARDUPILOT. Mel bych dotaz, je mozno vyuzit Ardupilota jako zarizeni k letove stabilizaci (momentalne mam Orange 3 axis stabilizator) a soucasne jako navratovy modul s navratem na gps pozici a i jako failsefe bez pripojeni modulu rychlosti a modulu odberu proudu z baterie. FY-DOS je za 80$ (gps modul NEO-06 mam), T1000FC 70$ a Ardupilota jsem videl za 45,- $. Ardupilot je mozno asi dale rozsirovat.... Zkuste prosim vlozit sve nazory. Diky M.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od holda29 »

Rozhodl jsem se jít cestou postupných nákupů, začal bych s FPV, to mohu alespoň už na lecčems zkoušet.

Eco brýle - Quanum DIY FPV Goggle V2 w/5 inch LCD Monitor

vTX - TS5823 5.8G 5.8GHz 200mW 32CH Mini FPV

vRX - Boscam FPV 5.8G 8CH 200mW AV Wireless Receiver RC305

Antény - 5.8G Gain Petals Clover Mushrooms Antenna Set For FPV System

Kamera- 700TVL FPV HD 1/3 Inch SONY CCD Camera 2.8mm Lens with Mounting Bracket for 250 RC Model

a nějaká 3s baterie, ty už mám.

Co vy na to? Takto, nebo změnit? Bude to pak v H250, čistě rekreačně a občasně.
IgorGSM

#207 Příspěvek od IgorGSM »

T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
holda29
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od holda29 »

Radši bych něco po EU skladech, ale nevypadá to (cenově) rozhodně zle. Ale zase si říkám, že bych asi nerad šel do toho úplně největšího low-endu. Spíš něco, co mě nebude tolik omezovat, pokud mě to začne bavit.
malé zvíře

#209 Příspěvek od malé zvíře »

Měl bych další hloupý dotaz: LC filtr (třeba tento: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _0_7A.html), je lepší dát před kameru, před vRX, nebo před oboje?
Last one alive, lock the door!
trippleR

#210 Příspěvek od trippleR »

Zamčeno

Zpět na „FPV, točení videa a focení“