Skylady a termika?

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Raddek
Kontaktovat uživatele:

Skylady a termika?

#1 Příspěvek od Raddek »

Kdo tvrdí že Skylady je špatná nemá pravdu :twisted: .Nechci se chlubit ale informovat.70min.krásného kroužení a plachtění a ještě poletování jen tak kolem sebe na jedno nabití.Mám ji jeden rok a jen tak pro uklidněni po záletu Capa jsem si ji vzal sebou a nestačil jsem žasnout.Takže kdo chce začít s rc létaním vřele doporučuji :lol:
Naposledy upravil(a) Raddek dne ned 30.03.2008 19:24, celkem upraveno 1 x.
Eklipse:JOJO:Extase:Něco jako Curare.
puma
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od puma »

mam velmi podobnu skusenost a suhlasim so vsetkym :wink:
Skylady ;
SU-31 --> pripravuje sa
Andulka 2 --> prebieha stavba
hladas94
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od hladas94 »

hosi,
dnes jsem kolegovi zaletaval skylady a funel strasnej vitr, celkem jsem naletal 39 min. - i do vetru se velice hodi

kdyz jsem ji zkousel skylady za bezvetri, tak byla behem 7 minut hotova
Raddek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Raddek »

No podmínky při létání jsem měl vítr do 2m/s tzn.nic ale tost teplo čili termika. :lol:
Eklipse:JOJO:Extase:Něco jako Curare.
_George_
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od _George_ »

Nebol by som až taký nadšený, termiku vie totiž využívať každé lietadlo počnúc slowflyerom až po akrobata. Aj ja som zi zopár krát v termike so SL dobre polietal ale to už musela tá termika byť dosť silná.
http://www.galerie.rcserver.cz/index.php?sum=122
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lindbergh »

A když budeš mít takový éro, který ta termika běžná v ČR neutáhne, tak doporučuju kumulonimbus. Ten vycucne i to, co termika už neutáhne :lol: :lol: :lol:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mirek12 »

jásné mě taky držela a sama kroužila,v termice v zimě nad barákem , takže to jde aji ze setovym, no kdo umí ten umí :lol: :wink:
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZIPP »

Hmmmm...to já asi neumím. Dnes s Asterixem a bída.... :oops: :cry:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
robotmz

#9 Příspěvek od robotmz »

v nedelu som lietal chvilku v termike asi tak 5 min.
ale v piatok vecer som lietal 44 min. 40 sekund - odstopovane - na povodny akupack.
co bolo zaujimave, ziadna termika nakolko fukal dost staly vietor bez nejakych narazov ale dym z kominov podozrivo tahal dost silno hore...
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od BOSS8 »

Sky létá velice dobře, jen to chce to správné počasí a trochu umění (vědomostí) neustále někde potkávám kritiky Skylady. Ale kdo ji má ví své :) Létám s ní svahy i termiku . Minulý víkend jsem přelítal EG v termice šel dolů kuli baterkám (4 serva a střídák) , z toho plyne že Sky vůbec není špatná - stačí důsledně vyvážit , seřídit a sledovat za letu, v místě kde trošičku přizvedne čumák točit, točit, točit - v co nejmenším náklonu křídel a dlouhý let je jistý. Rozhodně tohle éro pro začátečníky chválím, chválím , naprosto univerzální otloukánek na kterým se človek moc naučí. :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Abu »

Tak podle me ma Skylady jedinou obrovskou vyhodu - kdyz se s ni naucis slusne litat (tak jako treba Boss :wink: ) a pak prejdes na nejakyho opravdovyho dobryho elektrovetrone, tak budes razem pilotovat jako buh. Protoze Skylady je fakt ne moc dobry ero, s mizernym profilem, tezka, podmotorovana, atd atd... Ten kdo zvladne ero s temahle nectnostma, tomu pak rizeni nejakyho normalniho modelu nebude delat problemy :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
m2
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od m2 »

Sám som začínal na SL a aj ďalší v klube a niektorí ďalší zasa na ES ... a musím potvrdiť, čo vraví Abu ... S ES sa človek skôr udrží v lufte, ale zasa prechod zo SL na čokolvek proti prechodu z ES je neporovnateľne ľahší. Dnes už začinajúcich so SL nevidím - všetci noví, čo som toho roku stretol, mali ES. Minulý rok to bolo tak pol na pol.

Čo sa týka termiky - dalo sa. Z dvoch krídiel som dokonca urobil jedno 1850mm a potom to už držalo samo vo vzduchu temer každý podvečer. Len to torzne málo pevné krídlo trpelo na flutter. Iné použitie je osemčlánok a krídelká - bláznieval som s ňou vo vetre, keď už nikto iný na letisku nelietal. Dobrý univerzál za pár šupov... :-)
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Eragon »

Jo jo, lady je skvělá. Když se s ní člověk naučí, tak je v pohodě a může přejít na něco mnohem lepšího. Já z ní přešel na Easy flye. To zase takovej skok není, ale když sem Easyho hodil do luftu, tak sem prostě letěl a žádný začátečnický zmatky se nekonaly. :wink:
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Abu »

Aby nebyl muj prispevek spatne pochopen - Sky Lady je podle me spatny a priserny letadlo a nemam ho rad. :evil:

Ale kdyz uz se nekdo rozhodne projit peklem a nauci se to ridit driv nez to rozbije, tak pak mu prechod na jine vetrone asi nebude delat problem.

A kdyz je poradna termika nebo spravnej vitr na svahu, tak litaj i vrata od chliva :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Lindbergh »

Abu píše:Aby nebyl muj prispevek spatne pochopen - Sky Lady je podle me spatny a priserny letadlo a nemam ho rad. :evil:

Ale kdyz uz se nekdo rozhodne projit peklem a nauci se to ridit driv nez to rozbije, tak pak mu prechod na jine vetrone asi nebude delat problem.

A kdyz je poradna termika nebo spravnej vitr na svahu, tak litaj i vrata od chliva :wink:

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. :lol: :lol: :lol:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Odpovědět

Zpět na „Větroně“