ddano007 podanie sťažnosti síce nič nepokazí, ale je to skôr individualistický spôsob riešenia. Petícia ma väčšiu váhu, lebo je kolektívnym vyjadrením našich postojov a vážnosť súčasnej situácie si podľa mna vyžaduje náš jednotný postup.
No kto by chcel predsa len poslať sťažnosť a vie ju civilizovane naformulovať, tak nech tak urobí. Poslať ju môže priamo na adresu
staznosti@nsat.sk a kópiu odporúčam poslať i predsedovi úradu na
jan.breja@nsat.sk ako i riaditeľovi divízie civilného letectva na
martin.nemecek@nsat.sk . Pochybujem však o dajakom úspechu, lebo ja som ešte nevidel zadnicu, ktorá by sa dokázala sama nakopať.
Preto by som naše úsilie zameral na petíciu, ktorá by bola adresovaná ministerstvu dopravy a všetkých tých vecí okolo, čo je vlastne nadriadeným orgánom DÚ. Odovzdanie by samozrejme mohlo prebehnúť za prítomnosti médii.
VTrj jednoznačne by mala byť petícia len jedna, so znením textu na ktorom sa spoločne zhodneme. Dajme však ZMoS-u šancu a uvidíme ako sa k tomu postaví - predsa len sme jeho členmi a mal by to byť práve Zväz, kto by mal komunikovať za nás s orgánmi štátnej správy.
macetak súhlasím s Tebou. Zohnať zoznam kontaktov na modelárov ako i na predsedov klubov by som mohol zvládnuť (na tom WEBe rady LM nie sú ani z ďaleka všetky kluby). Nemali by sme však zabudnúť ani na rakeťákov, ktorých sa vzdušný priestor tiež týka a ktorí by nám mohli prispieť tiež k petícii a zapojiť sa následne do verejnej diskusie pri tvorbe legislatívneho rámca.
Skúsim v priebehu víkendu naformulovať niečo konkrétne a hodiť to sem do pľacu.
No určite by sa mal na to mrknúť dajaký právnik - najlepšie odborníka na petíčné právo, ktorý by bol i z našich modelárskych radov. Keď len v našom klube máme od kuchára, špeditéra až po vysokoškolského profesora a špičkového neurochirurga, tak neverím, že sa taký medzi nami nenájde. Ak máte dajaké typy, tak sem s nimi.
Radšej budem dole a závidieť tým, čo sú hore, ako by som mal byť hore a závidieť tým, čo sú dole.