FrSky Taranis - druhé pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
paegas123

Re: FrSky Taranis - druhé pokračování

#1396 Příspěvek od paegas123 »

Ahoj mohl by mi někdo poradit nebo potvrdit.
Jsem novým majitelem Taranisu tak mě prosím nekamenujte za začátečnické dotazy.
Včera jsem nastavoval na Taranisu EasyGlidera, to je celkem v pohodě.Problém je v tom že v manuálu píšou že se můžou křidýlka nastavit jako aerodynamické brzdy. To jsem zkusil nastavit a ovládám to pravým sliderem. Křidélka jdou obě nahoru na +30mm a to je v podstatě maximum co dá servo. Teď ale ten problém když vysunu naplno brzdy tj +30mm nahoru tak už nejdou vubec ovládat křidélka jako takové.V podstatě jen jedno křidélko jde tak o 5mm dolu a druhé se ani nehne a je furt +30mm . Ve vzduchu to znamená že když jsou vysunuté brzdy na max tak letadlo na knipl křidélek vubec nereaguje . Je to normální nebo je jen někde chyba v nastavení.

Děkuji za případné vysvětlení problému.
jio

#1397 Příspěvek od jio »

Je to normální.
PavelKK

#1398 Příspěvek od PavelKK »

Ahoj kluci,
přechod na OpenTX 2.1.1 se zdařil, nahrál jsem nové zvuky, vše chodí až na:
1/ hlásí sekundy místo minut
2/ obrazovka s telemetrií se chová divně při chybě v senzorech (stačí jeden špatně nadefinovat)
3/ spotřeba aku (mAh) se nuluje, ve verzi před si ji pamatoval (nějak jsem si na to zvykl)
4/ bude se dát někdy nulovat z menu jediná hodnota telemetrie (nebo nastavit) ?
5/ 40A Vfas neměří proud při zapnutém přijímači (když zapnu autokal. pak ukazuje -0,6A) a dvou servech, nenarůstá spotřeba, naproti tomu 150A senzor měří správně i malou hodnotu (oba senzory mají nový fw) a narůstá spotřeba

Není to důležité, to jen aby řeč nestála, letadla to řídí a to je základ...jinak poděkování za novou verzi.
Loop,Calmato,Cherokee,MultiplexGemini,RadianPro,Alpina3001,Bora,Hyperion
jio

#1399 Příspěvek od jio »

Sakrys, jak to tak poslední dobou sleduji, tak začínám mít z Taranise strach. Doufám jen, že když budu potřebovat dokoupit další příslušenství, tak nebudu muset současně s tím posílat vysílač do Brna, protože pro mě samého bude různé flashovani nad mé sily. Nejak mi tady chybí zpětná kompatibilita.
Skoro to vypadá jak u Linuxu. Taky není vhodný pro každého ...[emoji26]
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1400 Příspěvek od RCStudio »

Abych to napravil na pravou miru. Prechazet v teto dobe na opentx 2.1.x je prozatim pro bezne uzivatele pomerne narocne. Zatim to nedoporucuji. Byl vydan v podstate z duvodu potreby pro Taranis-E a zatim stale probiha chytani chybek, jeste to chvili chtelo nechat neverejne. Ale budiz a zdatnejsi mohou pomoci vychytat problemy.
Vetev 2.0 bude jeste chvili pokracovat a stale ve stejnem rozsahu v podstate jen pro nas Taranisty s opravami chybycek ci drobnych zmen, pokud se najdou.
Urcite bych nyni nezvazoval prechod na 2.1 pokud si nechci hrat ale chci letat.

2.1 ma od zakladu prepracovanou telemetrii a to ma dva aspekty, musi se poladit, vychytat protoze se jedna o zcela novy/mlady kod a tak trochu nasat novou filozofii a nejak jako zazit.

Opentx je pomerne rozsahly systém a je pravdou ze nektere svym rozsahem znervoznuje mozna desi. Nicmene po pochopeni filozofie se stava velmi silnym nastrojem.

Protoze to sem tam slychavam chystam pro svoje nove i stavajici zakazniky prekvapeni.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Draken

#1401 Příspěvek od Draken »

janekx píše:Protoze to sem tam slychavam chystam pro svoje nove i stavajici zakazniky prekvapeni.

Mobilní flashovací ambulance? XD

Ještě bych měl dotaz: přijímačům je to jedno jaký opentx používám nebo se to musí sladit s jejích FW?
TwinStar II, FW-190, FUNCUB
http://draken69cz.rajce.idnes.cz/
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1402 Příspěvek od RCStudio »

Je jim to putna;)
Vic neprozradim kolem prekvapeni
Jan Janekx Urbanek
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1403 Příspěvek od lubo1 »

PavelKK píše:Ahoj kluci,
přechod na OpenTX 2.1.1 se zdařil, nahrál jsem nové zvuky, vše chodí až na:
1/ hlásí sekundy místo minut
2/ obrazovka s telemetrií se chová divně při chybě v senzorech (stačí jeden špatně nadefinovat)

Je potrebné napísať čo to je divné......
Ak má telemetria problém s prenosom údajov - napr odpojím výškomer - zobrazuje sa posledná známa honota a začne inverzne blikať - t.zn. že údaj je nekorektný..... Dosť som sa s tým vyhral a nič nezmrzlo ani nevytuhlo, ak boli dáta nekorektné....

PavelKK píše:3/ spotřeba aku (mAh) se nuluje, ve verzi před si ji pamatoval (nějak jsem si na to zvykl)

Ak to správne nastavíš, bude to aj správne fungovať......
telem persist.jpg

ak nastavíš pre telemetriu - persistent - nebude sa nulovať pri zapnutí, alebo zmene modelu
PavelKK píše:4/ bude se dát někdy nulovat z menu jediná hodnota telemetrie (nebo nastavit) ?

Práve Vo verzii 2.1.1 to funguje a je to ako novinka. Je treba najskôr definovať senzory a potom sa tieto položky pre reset zobrazia aj v SF ako položky na reset
telem reset.jpg

Največší problém s novou verziou je málo info ohľadne nových funkcii a zmien.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1404 Příspěvek od ddano007 »

jio píše:Sakrys, jak to tak poslední dobou sleduji, tak začínám mít z Taranise strach ... protože pro mě samého bude různé flashovani nad mé sily ...
Skoro to vypadá jak u Linuxu. Taky není vhodný pro každého ...

Zamackni slzu, vies ako hovori klasik: ked to funguje, neryp do toho :D
Janekx tu uz pred casom upozornoval nehrnut sa do novej verzie, kym sa nevychytaju musky. V Taranise mam verziu ani neviem aku a funguje...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
jio

#1405 Příspěvek od jio »

Moje chyba, nenapsal jsem o co jde.

Už mi vadilo, že jsem musel měnit fw v přijímači vzhledem k přijetí nové normy. I s videonávodem od Janka jsem to zvládl asi až napotřetí (2 x jsem asi něco přehlíd).

No a vzhledem k této zkušenosti a když teď vidím ty tanečky kolem poslední verze, tak mám docela bobky s tím, co bude dál. Jasně, dělal jsem skoro 30 let u IT a když to funguje, tak do toho nerýpu. Jenže po koupi nového přijímače jsem už do toho rýpat musel. Z čeho mám pak obavu je to, že vzhledem k otevřenosti systému se může stát (a vzhledem k tomu co už bylo se asi opět stane), že přijímače s fw, které mám já nebudou časem kompatibilní s novými, které bych si chtěl pořídit. Otázkou je pak co s tím, když už na podobné laborování nemám ty správné buňky. Koupit do zásoby přijímače mi nepřijde jako dobrá volba.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1406 Příspěvek od RCStudio »

Ok tak si predstav opentx jako operacni system. Komponentam je jedno na jakem bezis jako linux, win nebo mac.
Jediny rozdil je v firmware komponemt ktere sebou musi komunikovat.
Mas li vysilac 2014 nebudou se bavit s 2015 prijimacem protoze mluvi jinym standardem a vice versa. Takze v nynejsi dobe je nejlepsi prejit kompletne na 2015 a tak fleshnout do prijimacu 2015.
Bezne radim klientum jak na to, hlavne se nebat v případě potreby ozvat...
Jan Janekx Urbanek
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1407 Příspěvek od ddano007 »

2 jio: Jasne, ale trochu miesas hrusky s jablkami, fw v RX/TX nema moc spolocneho s OpenTX. Holt nam to EU trochu skomplikovala :(
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
jio

#1408 Příspěvek od jio »

Ale jo, já to nakonec nějak vstřebám.
Mám jen trošku problém s tím, že jsem to nečekal, když jsem Taranise kupoval.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1409 Příspěvek od RCStudio »

Vis na druhou stranu je to dobre, opravuji se nebo přidávají se veci... To se u jinych vyrobcu nestava a lidi zijou s nějakou chybou i leta.
Jan Janekx Urbanek
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1410 Příspěvek od lubo1 »

jio píše:Ale jo, já to nakonec nějak vstřebám.
Mám jen trošku problém s tím, že jsem to nečekal, když jsem Taranise kupoval.

Jirko, novú verziu mám, lietam s ňou a chodí viacmenej bezproblémov......Je tam mnono zmien , ale chodí to viacmenej ok... Zmenila sa telemetria - je viac otvorená ako bola stará , má viac možností - viac nastavení.... Ak si to prejdeš - bude ti jasné o co go..... Ak máš starú verziu, kľudne ostaň pri nej.... Ak nahráš nový Fw - treba prehrať všetky zvuky - zmenili sa názvy súborov.... Treba nanovo nakonfigurovať telemetriu, treba upraviť Lua...... Mixy sa nezmenili, SF a log spínače treba prekontrolovať - ak v nich boli odkazy na telemetriu - potom nebudú korektné.
To je všetko....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“