Magnum Reloaded
Re: Magnum Reloaded
Já bych tipoval těžiště. Magnum má tendenci být těžký na zadek.
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
vbalko píše:Já bych tipoval těžiště. Magnum má tendenci být těžký na zadek.
Mám těžiště 40mm od náběžné hrany křídla ..... nikde jsem nenašel uvedenou jeho přesnou polohu.
Prosím vaše zkušenosti s těžištěm u Magnumu? Děkuji.
Nahoru to půjde ... dolů musí.
pepinozbrna píše:
Mám těžiště 40mm od náběžné hrany křídla ..... nikde jsem nenašel uvedenou jeho přesnou polohu.
Prosím vaše zkušenosti s těžištěm u Magnumu? Děkuji.
Změř hloubku křídla a těžiště dej do 1/3 od náběžky. To je základní určení, pak doladění podle chování modelu a potřeb pilota.
Ja mam teziste 75mm od nabezky, presne dle navodu co k magnum byl (jeden papir s mirama )
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
toty píše:Ja mam teziste 75mm od nabezky, presne dle navodu co k magnum byl (jeden papir s mirama )
A hloubka křídla? Já jen jestli sedí ta 1/3.
225mm, oboje miry jsou mereny "rovnym" rovnym pravitkem, tedy nemerim ten pruhyb.
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Hoki píše:Změř hloubku křídla a těžiště dej do 1/3 od náběžky. To je základní určení, pak doladění podle chování modelu a potřeb pilota.
Hloubka křídla je 220mm ... takže z toho vyplívá že mých 40mm je určitě málo.
Mám tam dost těžký motor takže budu muset dovážit ocas abych se dostal na těch cca 70 - 75 mm.
Pánové děkuji dovážím a uvidíme.
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si přiložit pár fotografií toho mého neposluchu
ale vím že on za to nemůže chyba je na mé straně 
Na druhé fotografii je jeho destrukce po neúspěšném záletu a na první jeho reinkarnace
Upravím těžiště a snad už se nebudou opakovat fotografie jako je ta má druhá.
Všem kdo se zúčastnily radou mé díky Pepíno
Na druhé fotografii je jeho destrukce po neúspěšném záletu a na první jeho reinkarnace
Upravím těžiště a snad už se nebudou opakovat fotografie jako je ta má druhá.
Všem kdo se zúčastnily radou mé díky Pepíno
pepinozbrna píše:Hloubka křídla je 220mm ... takže z toho vyplívá že mých 40mm je určitě málo.
Mám tam dost těžký motor takže budu muset dovážit ocas abych se dostal na těch cca 70 - 75 mm.e.
Takže těžký na čumák, po odhození nejde moc na vyškovku a přepadá proti vrtuli dolů. To by mohlo být. Dej vědět, jak dopadla úprava.
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Kolegové,
Zde slíbená zpráva. Příčina Magnumova zlobení byla vážně v těžišti.
Takže u mne těžiště 72mm od náběžné hrany křídla a je to v pohodě.
Díky všem za rady a pomoc Pepíno
Zde slíbená zpráva. Příčina Magnumova zlobení byla vážně v těžišti.
Takže u mne těžiště 72mm od náběžné hrany křídla a je to v pohodě.
Díky všem za rady a pomoc Pepíno
MR se mi docela líbí a mám docela rád jako oddechovku takové pomalé poletování půl metru nad zemí bez čehokoliv, co by připomínalo aktobacii. Momentálně mi pomalu dosluhuje samokřídlo a tak se poohlížím pro tento účel po něčem novém.
Proto se zeptám - jak je citlivý na vítr? Děr v trupu tam je dost, takže boční vítr by to příliš převracet neměl, ale jak zvládá případné poryvy? Není to vzhledem k nízké hmotnosti až příliš závislé na větru?
Proto se zeptám - jak je citlivý na vítr? Děr v trupu tam je dost, takže boční vítr by to příliš převracet neměl, ale jak zvládá případné poryvy? Není to vzhledem k nízké hmotnosti až příliš závislé na větru?
jio píše:Proto se zeptám - jak je citlivý na vítr? Děr v trupu tam je dost, takže boční vítr by to příliš převracet neměl, ale jak zvládá případné poryvy? Není to vzhledem k nízké hmotnosti až příliš závislé na větru?
Díky prohnutému křídlu a velké ploše, je na něm vítr znát. 4-5ms a už to trochu cloumalo a muselo se lítat na víc plynu. Za klidu super a za větru dost výchylky směrovky. Za klidu 8min a za větru 6min. Odpor materiálu je pak znát ve větru.
Dík za info.
jio píše:Dík za info.
Já o něm zvažuji, ale mám silnější výbavu, podobnou co už tam jeden má = 150W motor a 3S LiPol. Tak jsem si řekl, co by se asi stalo, kdybych slepil dokupy dva trupy, VOP a SOP a podvozkové nohy. A z dvou křídel udělal tak 900-1000mm rozpětí ...... Hmmmm???
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Objednal jsem tady výřezy: http://bazar.rc-chachari.cz/vyrezy-epp- ... arolet-i7/
Po mailu, protože jsem tam nenašel tlačítko, jak to dostat do košíku.
Zatím bez reakce.
Znáte někdo majitele stránek, jestli funguje?
Po mailu, protože jsem tam nenašel tlačítko, jak to dostat do košíku.
Zatím bez reakce.
Znáte někdo majitele stránek, jestli funguje?
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
JETI DS-16