kope píše:
Co si o tom myslíte, je to použitelná alternativa?
moje zkušenosti z OBČASNÉHO VAKUOVÁNÍ jsou takové, že jednou se mi ten pytel podaří utěsnit dobře, podruhý blbě a na nějaký přetěsnování a hledání kde si to přisává už pak není čas , s nějakou ruční vakuovačkou bys pak mohl celý výtvor leda tak zahodit--to už raději risknu uvaření kompresoru z ledničky. jako přetlaková nádrž by nejspíš šlo použít oranžové odpadové plastové roury--já měl takto puvodně udělanou přetlakovku na stříkání--ta musela být ale sešroubovaná, při podtlaku bys nic šroubovat nemusel.
vypínání mám řešené hodně pionýrsky --ve vakuovacím pytli molitanová houbička na nádobí--ta menší, nebo kus molitanu --, nahoře na tom igelitovym pytli lepenkou přilepená destička z překližky, na stole truhlářskou svěrkou přichycené kyvné štelovatelné ramínko s mikrospínačem--podtlak molitan zmáčkne--mikrospínač vypne.
primitivní ale funkční, jen je potřeba ten pytel v okolí té houbičky přilepit ke stolu, při vysávání vzduchu ten pytel trochu na stole cestuje, tak aby ta houpička nahoře s tou překližkou byla pořád pod tím mikrospínačem-------podtlakovej vypínač by byl lepší, ale když jsem potřeboval vakuovat, tak jsem ho neměl, tak jsem to vyřešil přez ten molitan a na občasné patlání mi to zatím stačilo.
pokud obvoláš nějaké opraváře ledniček, určitě se někomu z ních bude doma nějaký ledničák válet a za na pivo ho prodá.