Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů

Všechno ostatní co nějakou souvislost s coptérami, ale nevejde se do jiného coptér tématu
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

Re: Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů

#661 Příspěvek od Stapaka »

Tak jo, chlapi. Asi by jste měli vychladnout .... Nějak mám dojem, že tady není až tak tolik lidí (kteří zde publikují. debatují a polemizují,) aby stálo za to to tady rozhádat :(
Když budou triumfovat emoce a tady to nakonec umře ... k čemu to bude dobré? :?:

A k Dominikovi - natáčíš v překrásných koutech své vlasti. Máš tu možnost, že žiješ v rozmanité oblasti. Hory, doliny, skaliska, malebné dědiny .... a ty stále nějaké anglické skladby v podkresu ???
Proč?
Proč nepoužiješ hudbu s vašimi tradičními nástroji? Ony tam vznikly, tam vznikla i ta hudba, v ní je všechna ta nádhera obsažena !!! Uvědomuješ si to?
Máš obrovskou možnost spojit netradiční záběry vaší krajiny s tradiční muzikou! Cimbál, fujara, (dudy?)?? Já nevím. To musíš Ty vědět. To je Tvůj kraj.

Ale taková rána s mlhami v údolí (nebo kradmý západ slunce) a k tomu fujara ... musely by mi vstávat chlupy na celém tělě :-)
Plné slunce a rychlý střih je zase něco třeba pro cimbál...

Je to Tvůj kraj. Vtiskni mu to "VAŠI" pečeť. (kašli na anglické skladby, Ty jsi ze přeci Slovenska).

Potom, když se to povede, každý dokouká se spadlou bradou, a nikdo nebude řešit, jestli tam byl nějaký přelet nad domy nebo tak něco.
Ale pustí si to ještě jednou! No a pak jsi vyhrál .... :D
Zkus to :D
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
DominikVF

#662 Příspěvek od DominikVF »

Máš pravdu Stapaka.. Viacero ľudí mi to už vravelo aby som tam dal slovenskú hudbu.. Viem si úplne ináč predstaviť videá ale ja ich momentálne neviem a nedokážem teraz spraviť tak ako videa aby sa trošilinku podobali od profesionálov - na úrovni. Stále je to v rovine amatérskych videí a u mňa začínajúcich v strihovom programe. Pravdu poviem ti, teším sa veľmi až mi dovolí pc, program strihať a skúšať všeličo možné s aktuálnym náhľadom a v rýchlom čase prehrať video. Za 2 mesiace budem už skúšať iné veci, ktoré doteraz mi pc nedovolí. Bude aj väčšia chuť na to.. Lebo ako Jozef Švejk sa raz vyjadril, je to ako nemý film a má pravdu, je to obraz na pozadí.. ja toto čo zostrihám a vyrenderujem, je to také video pre ľudí tu z okolia, ktorí roky žijú a uvidia svoju obec alebo kraj z vrchu, tak tí si povedia wau.. ale vidieť vaše videá a videá od Gardenroutra z afriky a pod. to už sú na inej úrovni videá..
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#663 Příspěvek od Stapaka »

DominikVF píše: Viacero ľudí mi to už vravelo aby som tam dal slovenskú hudbu. Pravdu poviem ti, teším sa veľmi až mi dovolí pc, program strihať a skúšať všeličo možné s aktuálnym náhľadom a v rýchlom čase prehrať videoí.. ja toto čo zostrihám a vyrenderujem, je to také video pre ľudí tu z okolia, ktorí roky žijú a uvidia svoju obec alebo kraj z vrchu, tak tí si povedia wau..

Dominiku, to mi ta moje hlava nějak nebere ... To jako chceš říct, že na anglickou muziku stříhat můžeš a na slovenskou Ti to Tvoje PC nedovolí ???
A co myslíš, když Ti tvoji známí řeknou "WAU" na záběry s anglickým podkresem, tak že když tam bude použit v podkresu slovenský kolorit, že řeknou "fuj" ??
To by nestálo zato, pro ně vyplýtvat ani jedno okénko filmu ... :(
DominikVF

#664 Příspěvek od DominikVF »

Myslel som to tak, ze lepsie zostrihat a skombinovat slovensku hudbu napr. s fujarou ako si pisal. Aby nevyznelo vysledne video tak, ze na pozadi hraje jedna skladba a bezi obraz. Ale rozne znelky prisposobit videu. Samozrejme zamenit hudbu za slovensku problem nebude ale pohrat sa so strihom aby nevyznelo kazde jedno video narovnako ako je tomu teraz. Kazde moje video je stereotypne akurat hudba a zabery su ine.. a to sa mi nepaci...
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#665 Příspěvek od Stapaka »

DominikVF píše:Aby nevyznelo vysledne video tak, ze na pozadi hraje jedna skladba a bezi obraz.

Ale o tom to přece Dominiku je!! Nebudeš dělat sestřih na jednu skladbu ... Pokud to samozřejmě celé od začátku tak neplánuješ ...
Co Ti brání měnit podle záběrů v určitém rytmu skladby jednotlivých nástrojů, případně celých hudebních těles?

Je to Tvoje vize, Tvůj film, tak experimentuj ...
Je lepší to klidně několikrát pos*at, než neudělat nikdy nic zajímavého ... :wink: :wink: :wink:
DominikVF

#666 Příspěvek od DominikVF »

Neviem no, mne prídu moje videá všetky na jedno kopyto a to preto lebo nič nové do nich nedávam.. Robím všetko jednoducho jedným štýlom, čo mi reálne umožní momentálne pc. Potom budem experimentovať a učiť sa všeličo možné robiť so strihom.. Ale ako píšeš, radšej robiť niečo a dodrbať akoby nerobiť nič..
IvanGS

#667 Příspěvek od IvanGS »

Stapaka - díky že jsi to tu uklidnil, psal jsi mi z duše. A souhlas i s názorem na Dominika, vše bylo všechno řečeno, snad jen:
Domink - spousta pěkných záběrů, jeden 2x. Přijde mi to trochu bez koncepce, pokud to je představení Gelnice ze vzduchu, tak si ji po shlédnutí neumím představit o nic víc. Přitom tam jsou určitě konkrétní památky či turisticky pěkná místa ve městě i okolí (mimo vybydleného baráku na kopci u motokrosové trati), kterými by se daly proložit celkové záběry. Muzika mi nesedí, chápu, že přesné sladění rytmu hudby a obrazu je náročnější, ale najít podobně nenáročnou regionální hudbu asi problém nebude a pro PC to je stejná zátěž. Ale je to Tvoje video a jestli se Ti tahle muzika líbí, neřeš to. Souhlas se Stapaka - některé emotivní záběry, sice profláklé, ale stále neokoukané, protože se nevyskytují běžně, musí se za nimi popojet nebo si přivstat, by to oživily a dokázaly by člověku rozbušit srdce. Ale jak říkám, pokud Ti buší srdce u tohohle, je to v pořádku.
DominikVF

#668 Příspěvek od DominikVF »

Použil som len zo záberov, ktoré som mal k dispozícií.. v novembri 2014 som lietal okolo Gymnázia a robil "nálety" na Gymnázium.. nepreletel som komplet celú Gelnicu. Samozrejme dalo by sa ponatáčať toho oveľa viac s koptérou po Gelnici, z každej strany, každý kút mesta. Na okraji mesta je jedna zrúcanina hradu/ zámku.. Určite by prezentované video Gelnice a iných dedín v okolí, bolo by dobre skombinovať so zábermi zo zeme.. Aby ako píšeš, vedel si si predstaviť aj to mesto Gelnica čo sa v ňom nachádza. Ale také zábery nemám.. Až bude možnosť sa dostať k novým záberom Gelnice, ponatáčať pamiatky, kľudne video staré stiahnem a nahradím ho novým.

Príde čas aj na také zábery o ktorých píšete, ráno si privstať natočiť hmlu a pod. (brat je na to maník pre jednu fotku vybrať sa aj o polnoci ďaleko do lesa aby zachytil nejaký pekný záber nad ránom). Ako napr. zábery tieto https://www.youtube.com/watch?v=4M3vqzAM6ao aj keď sú to len časozberné zábery ale aj tie by som zakombinoval potom do strihu.. Ale musím začať od toho najzákladnejšieho a to je PC (ktorý už mám poskladaný, ale objednám ho až za cca 2 mesiace keď sa vrátim domov) aby som mal chuť sedieť pritom a experimentovať. A už aj s normálnou hudbou hodiacou sa ku videu..
sapavlisna

#669 Příspěvek od sapavlisna »

Dovolim si lehce nesouhlasit. Musis mit hlavne dobrej material, pak muzes mit pocitac a na nem strihat. Bez dobrejch zaberu to nepujde. A treba brachovo video je uzasny. Urcite ale material tvoril dost dlouhou dobu. Urcite strihej az na novem PC, ale taky nemusis tvorit video kazdy tyden.
Me se treba libi zaber jak sedis na kopci s pritelkyni a odletis, je to dynamicky a ne jen stale pomale prelety. Ty jsou urcite supr taky, ale je to potreba prokladat. Na druhou stranu jak uz nekdo rek, tvris to ty, je to tvoje a tobe se to musi libit, nam az tak moc ne :-)
DominikVF

#670 Příspěvek od DominikVF »

To nieje video brata.. ale k tým záberom si tiež musel autor pristáť. Brat fotí a tiež kvôli dobrému záberu musí obetovať čas ... Zábery to áno, tie musia byť prvoradé aby bolo z čoho strihať ale musí byť aj výkonný pc aby bolo na čom strihať. Ja keď budem mať ten ospevovaný pc (čo sa už neviem dočkať), tak aj zábery porobím, pozbieram .. budem si hľadať na to čas, ... hlavne sa teším na september, október.. Rána, večere.. kedy sa bude hmla spoza kopca - vody/ Ružína prelievať do dediny.. Ako to odfotil brat tuna http://www.lovuzdar.sk/foto-215915/septembrova .. ale tam by som chcel robiť timelapse zábery.. kedy dedinu "zaleje" hmla.. a potom to vyzerá nejako takto... http://www.lovuzdar.sk/foto-102040/inverzia alebo takto http://www.lovuzdar.sk/foto-139167/posl ... rby-jesene to je vrch folkmarského kopca, kde prevažne mojich videí je odtiaľ..
mouchanek

#671 Příspěvek od mouchanek »

Tak po dlouhé době jsem měl čas lítat a točit, samozřejmě moje video není opět jen z dronu, ale výbava se rozrostla o Feiyu G4 čili jsem si s tím hrál nejvíce teď v Chorvatsku a toto je výsledek. Dron používám jako doplňkové záběry (které jsou parádní).
Chyb jako stín od vrtulí jsem si vědom, při lítání jsem si to vůbec neuvědomil, až doma při koukání na to, i přesto se mi záběr líbil tak, že jsem ho nechal.
Je to jen čistě můj koníček, všechny nabídky na točení pro někoho odmítám, dělám videa jen pro sebe a své okolí na stáří ke krbu - tak k tomu přistupuji :-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bg0NDBJw4Fg[/youtube]

přímý link https://www.youtube.com/watch?v=bg0NDBJw4Fg
pivandrift

#672 Příspěvek od pivandrift »

Pěkný video, vystihující atmosféru, která tam asi probíhala. Asi se najdou ti, kteří k tomu budou mít nějaké výhrady (asi málo záběrů z koptery), ale pro mě je to palec nahoru. Tech odvážlivců, kteří sem dají video moc není.
PS: super selfíí tyč v tý vodě.
IvanGS

#673 Příspěvek od IvanGS »

Pěkné a inspirující, díky. Kombinaci pozemních a leteckých záběrů považuji za optimální.
mouchanek

#674 Příspěvek od mouchanek »

Díky díky :)
sapavlisna

#675 Příspěvek od sapavlisna »

Me naopak zabery ciste z koptru prijdou nudnejsi, nez kdyz je to prolozeny. Ty mas hezky jak z ruky, tak ze vzduchu a hrozne se mi libi zabery z rucniho gimbalu :-) A at neprechvalim, nelibi se mi moc nektery strasne kratky zabery. Jeden co si pamatuju je prelet nad dvouma osobama nekde na kopci/utesu a koptr nad nima preleti zezadu. Podle me uzasnej zaber, ale hrozne kratkej. Taky mi prijde ta holka, co je na uvodni fotce youtube, jakoby po te cesticce skoro bezela. To sla fakt tak rychle nebo jsou to zrychleny zabery?
Co se mi moc libi, kdyz to prolozis jeste nejakejma zpomalenejma zaberama jako pri skoku do vody :-) Nebo zaber na cloveka skakajiciho do vody nejprve nad hladinou a pak pod vodou, to se taky povedlo :-)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - jiné“