Solius - nástupca Easyglidera
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Re: Solius - nástupca Easyglidera
Aby si nebol prekvapený ak sa ti sklopia krídla za letu! Ne je všetko zlato, čo sa bliští!
PS Pozri moje príspevky.
PS Pozri moje príspevky.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
... premenlivá geometria ako bonus

-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Za tie peniaze sú lepšie vetrone.
Viděl jsem hodně ohnutého soliuse, a neprasknul. Pokud někdo chce lítat jako prase na vysokých G, tak si hádám nebude kupovat elaporový větroň, ale něco tradiční konstrukce, nebo Blizzarda. Terazky by se stejnou logikou mohl jít tapetovat všechny vlákna s kompozitovými high end F3K a tvrdit, že je to letadlo na jednu ránu a nejde to jednoduše opravit vteřiňákem
Ano, my víme, dík za připomenutí každé dva příspěvky. 
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
EG Pro,JuniorS od Graupnera, alebo Arcus od Robbe je podstatne pevnejší. Porovnávam penu a penu.
Nevím, jestli neupravili kabinu, já viděl tu původní stavebnici a tam se vešla 2,2 baterka (s regulátorem) tak akorát. Já teda 3000 nemám, tak nevím, o kolik je příp. větší...LJM píše:...Vejde se tam s velkou rezervou baterie 3S 3000 mAh. Bez úprav! Naopak, má ještě značnou vůli. Křídla se mi zdají velmi měkká od druhé třetiny po konec kde není nosník. To budu muset vyztužit uhlíkovou strunou...
Jinak k dalším příspěvkům - moc se v tom nevyznám, ale nepoužívá se to prohnutí (záměrně) i u velkých větroňů? Rukou jsem to prohnul jen celkem mírně, samozřejmě 1,5kilové letadlo při lopingu na plný plyn s gravitací bude něco jiného, na druhou stranu, kdo by něco takového dělal?
Solia sice nemám, ale má ho kolega, viděl jsem ho ve vzduchu a jelikož jsem ho taky chtěl, dost jsem si o něm pozjišťoval. Ano, křídla se sice prohýbají, ale to je tak všechno, vydrží neskutečně moc, tam kde jiné tvrdší křídla praskají, Solius v pohodě propruží a letí se dál...
tohle videjko je sice už docela prasárna, ale je na něm dobře vidět co všechno snese a žádný tleskání se nekoná...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zSBI1gMlKos[/youtube]
tohle videjko je sice už docela prasárna, ale je na něm dobře vidět co všechno snese a žádný tleskání se nekoná...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zSBI1gMlKos[/youtube]
Swift 2, FunCub by Multiplex, Blade mSR, T-rex 250, Losi XXX-S/G, TRF415 MSX, SCX-10 a další
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Ale áno kolegovi to tiež vydrží dosť. No nie bez zpevňovacích úprav! Mne sa rosypal s 300w motorčekom.
TERAZKY píše:EG Pro,JuniorS od Graupnera, alebo Arcus od Robbe je podstatne pevnejší. Porovnávam penu a penu.
Pevnějším myslíš co? Průhyb? Kdy se to zlomí? Nebo jen že je to v ruce tvrdší?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
TERAZKY píše:Ale áno kolegovi to tiež vydrží dosť. No nie bez zpevňovacích úprav! Mne sa rosypal s 300w motorčekom.
EPP kluzák rozlámu během bezmotorového letu. Stačí, když budu
"páčkovat" odpovídajícím způsobem.
Ale silný motor tomu samozřejmě pomůže
Já jsem "šikovný", já zvládl rozlámat i dřevěnej 
Terazky uz sme to preberali na str. 10 a 11 tohto vlakna, ze to co pises o pevnosti soliusa nie je pravda.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
mac, chodíš lietať s LV ten Ti to OSOBNE vysvetlí tiež. Má na vec rovnaký názor.
Tak nezavádzaj tu prosím začiatočníkov. Tie plápolajúce krídla a plastové kurvítko s o krúžkom vidí i slepý

Tak nezavádzaj tu prosím začiatočníkov. Tie plápolajúce krídla a plastové kurvítko s o krúžkom vidí i slepý
coby mi tak mohol vysvetlit niekto, kto s tym nikdy neletel a raz to videl nazivo 
opakovat to tu nebudem, vsetko je na spominanych stranach uz rozvedene..
opakovat to tu nebudem, vsetko je na spominanych stranach uz rozvedene..
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš. Videl ho raz a stačilo mu.Tým nemám čo dodať.