Obrácený chod brzda/plyn
Obrácený chod brzda/plyn
Zdravím pořídil jsem si buggy LRP S8 BXe a mám problém, že když přidám plyn tak buggy couvá a a naopak když brzdím, tak jede vpřed. V manuále jsem našel pouze řešení na obrácený chod serva. Zkoušel jsem několikrát kalibraci regulátoru, ale bez výsledku. Regulátor je FOXY ESC 120A a vysílač LRP C3-STX. Za každou radu děkuji.
- JosefSvejk
Re: Obrácený chod brzda/plyn
Tak jenom přehoď přívody k motoru.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Právě že ať hledám jak hledám tak nemužu nic nalezt. Je to vysílač s displayem, ale všechny funkce jsem projel a tuhle ne.
Právě, že motor je střídák takže nevím jak bych to tady měl prohazovat. Podle mě střídák nejde takhle prohodit.
Pokud je to stříďák, tak musíš prohodit dva kabely.
- JosefSvejk
A proč by nešel
?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Aha já měl za to že když vede stejná barva z reglu a stejná barva z motoru, tak že musí být spojený právě takhle.
Super, díky chlapy. Už to jede.
na senzorovom motore by sa to nemalo
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Ono je otázkou jak vůbec k tomu otočení směru chodu došlo ?
Samo se to asi jen tak neotočilo a pokud na vysílačce ani v jejím menu není nic pro reverz plynu pak to naznačuje spíš chybné zapojení toho réglu Foxy při jeho montáži do toho modelu.
Ze zmínky o réglu Foxy, který se do toho modelu asi v originálu nedává (původně tam bývá LRP iX8 a ten nemusí mít z hlediska smyslu otáčení stejné barvené značení vodičů jako FOXY) to vypadá, že je to spíš koupeno z druhé ruky a původní régl, který původní majitel vyměnil možná na poslední chvíli před prodejem za ten Foxy mohl zapojit sice podle barev, ale nenapadlo ho, že když je to jiný régl tak stejné pořadí barev nemusí znamenat stejný směr otáčení a tak byl chod motoru po výměně opačný a třeba si toho opačného chodu po výměně na poslední chvíli původní majitel nevšiml a prodal to s tím chybně zapojeným réglem. Prohození vodičů v takovém případě bylo správným řešením.
Samo se to asi jen tak neotočilo a pokud na vysílačce ani v jejím menu není nic pro reverz plynu pak to naznačuje spíš chybné zapojení toho réglu Foxy při jeho montáži do toho modelu.
Ze zmínky o réglu Foxy, který se do toho modelu asi v originálu nedává (původně tam bývá LRP iX8 a ten nemusí mít z hlediska smyslu otáčení stejné barvené značení vodičů jako FOXY) to vypadá, že je to spíš koupeno z druhé ruky a původní régl, který původní majitel vyměnil možná na poslední chvíli před prodejem za ten Foxy mohl zapojit sice podle barev, ale nenapadlo ho, že když je to jiný régl tak stejné pořadí barev nemusí znamenat stejný směr otáčení a tak byl chod motoru po výměně opačný a třeba si toho opačného chodu po výměně na poslední chvíli původní majitel nevšiml a prodal to s tím chybně zapojeným réglem. Prohození vodičů v takovém případě bylo správným řešením.