Přijímač do větroně.

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
helbo
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od helbo »

Abu píše:Kdyz ti v elektrovetroni pri stoupani na motor nahle "nekdo" (Rex 5 MPD a jeho pseudo failsave) na chvili vypne motor a prestanes hejbat na 2s kormidlama, tak to mezi vysilacem a zemi fakt neni. Ne ze by se mi to stavalo 10x denne, ale Rex proste takovehle veci obcas (parkrat do roka) dela. A proto ho do vetronu uz pokud mozno nedavam. A neni to chyba jednoho kusu, mam 3 a jeden byl uz "na vylete" u vyrobce. A na ty male prijimace od Hitecu nebo od jinejch cinanu mam podobny nazor....

tak tak :)

ale mal som rexč klasický a lietal som s ním pomerne dolho, dokonca som ho mal aj v F3K a v zivote som nemal ziadne problémy... kamarát ma rex7 a keď dá plný plyn, tak mu mikajú servá a rex 4 MPS sa mu začal len tak prehrievať jak sviňa, tak ho reklamoval
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
wroum

#17 Příspěvek od wroum »

Čop píše:Za cca 5 let lítání jsem se setkal s chybou přijímače jen jednou a to ve Viperovi. Ale tam podle Potenských dělají problémy neodrušená serva, takže občas cuká. Jinak ve větroních jsem měl obyč. Rexe a taky bez problému. Myslím že příběhy o tom jak zablbnul přijímač jsou z 90% o tom mezikusu mezi vysílačem a zemí... :D

ale to, ze 5g Rx neni urcen do vetrone neni prece chyba, to je vlastnost. a ta nizsi spolehlivost a odolnost proti ruseni proste vyplyva z te hmotnosti, respektive z nedostatku soucastek. to je proste fakt. A v jednom threadu se tady ted resi uletenej vetron kterej mel na palube 5g Rx...
Dříve nadšenec do EPP, teď hlavně větroně F5J.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Marek71 »

Ja sa chystá m dať do vetroňa (Relax RCEJ od LS, 1.8m) HFD-08RO, ostal mi z Easystara. Myslím, že je to lepšie ako tie mikro prijímače, čo mám v EPP a deproňákoch... ale ak nie, dám sa poučiť.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
panter

#19 Příspěvek od panter »

Ten s toho modelu si nechaj na nejaký poletuch a kúp si naozaj poriadny príjimač buď niektorý od MZK ale profi radu alebo nejakého Schulzíka a hlavne ak to chceš dať do súťažného modelu.
tks
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od tks »

Na základě této diskuze jsem uvažoval do mé Siesty přijímač MZK Sexta. Je to už dobrá volba? Pořád na mě působí, že i ta Sexta je malinká - ale snad bude spolehlivá a s dobrým dosahem (ať seista nedopadne jako Phobos).
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od arda1 »

Ptám se dvoumetrovka park či slow fly? Protože u té pětky čtu:
Dosah velice slušný, srovnatelný s jinými přijímači. Vhodný pro modely Park a Slow fly. :wink:
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od arda1 »

Lidi proč proboha nedáte do modelu který to uveze a je tam dostatek místa "dospělý" Rx a cpete tam tyhle"náhražky"? Ne že by tam někomu nefungovaly, ale já bych je tam prostě nedal. Třeba Futaba dělá spoustu přijímačů s plnohodnotným dosahem. :wink:
ICQ 638556901
panter

#23 Příspěvek od panter »

Arda1: Ale veď písal že to bude 1,8m MZK Sexta je podľa teba náhražka?
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Ivoš »

arda1 píše:Lidi proč proboha nedáte do modelu který to uveze a je tam dostatek místa "dospělý" Rx a cpete tam tyhle"náhražky"? Ne že by tam někomu nefungovaly, ale já bych je tam prostě nedal. Třeba Futaba dělá spoustu přijímačů s plnohodnotným dosahem. :wink:

Čteš mně myšlenky a to není slušné. Nic proti Jeti, MZK atd. - mám je a hojně používám, ale ve větroních mám Futaby - pětikanály i osmikanál. A není to proto, že by uvedené mikropřijímače byly špatné, ale jsou určené pro jiný druh modelů. Cenový rozdíl bude do 1 000,- Kč, ale srovnej to s cenou "zbytku" modelu.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od arda1 »

No já to s tou náhražkou myslel do takovýchto letadel. A co se týče třeba sexty-u velkých přijímačů kde je vstupní díl složen z tolika cívek v kovovém futrále (6) a u těhle(sextu jsem rozdělanou neměl ale předpokládám obdobu s třeba Jeti)je tam jedna tlumivka? a selektivita doháněna"digitálním a inteligentním apod." zpracováním signálu? Mám tady před sebou single R137F http://www.rcshop.eu/prijimac-7k-r137f- ... -1060.html
a provedení naprosto o něčem jiném. :wink:
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od arda1 »

To panter-já reagoval na úvodní příspěvek. :wink:
ICQ 638556901
misox
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od misox »

arda1 píše:No já to s tou náhražkou myslel do takovýchto letadel. A co se týče třeba sexty-u velkých přijímačů kde je vstupní díl složen z tolika cívek v kovovém futrále (6) a u těhle(sextu jsem rozdělanou neměl ale předpokládám obdobu s třeba Jeti)je tam jedna tlumivka? a selektivita doháněna"digitálním a inteligentním apod." zpracováním signálu? Mám tady před sebou single R137F http://www.rcshop.eu/prijimac-7k-r137f- ... -1060.html
a provedení naprosto o něčem jiném. :wink:

Rex 7 ma tych cievok 5 a v rex 7MPD vidno 2 ale nemal som ho rozobraty.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od arda1 »

Nemáš fotky?Nebo nemá někdo foto REX7 a nebo tý Sexty bez obalu? :wink:
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od arda1 »

ICQ 638556901
misox
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od misox »

arda1 píše:Nemáš fotky?Nebo nemá někdo foto REX7 a nebo tý Sexty bez obalu? :wink:

Neveril si mi ?
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“