Video brýle do 50 dolarů (eco googles)

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
hadrák

Re: Video brýle do 50 dolarů (eco googles)

#196 Příspěvek od hadrák »

... :?: ...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 14:07, celkem upraveno 1 x.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
jendabek

#197 Příspěvek od jendabek »

No má situace je taková, že chci mít video přijímač pár metrů od rádia, protože mi rádio trochu ruší signál. Mohl bych to rušení omezit nějakým tím filtrem, ale i tak mi přijde lepší nastavit si video přijímač na stativm, nejlépe i do výšky a už s tím nehýbat. Teď to mám tedy tak, že mi z přijímače vede kabel do Eco Goggles, které mám na rádiu (můžu kdykoli kouknout mimo a zase zpět) a je to vcelku ok, akorát bych se chtěl zbavit toho kabelu... Tak proto jsem se ptal, jestli to i někdo řeší dalším vysílačem u hlavního video přijímače a přenosem signálu bezdrátově ku člověku. Takhle by to asi fungovalo ideálně, ale zase se to tím všechno komplikuje a já jsem spíš příznivcem co největší jednoduchosti.. tak to vidím na ten kabel.
Tak jsem si zapřemýšlel nahlas, sorry :)
qeex

#198 Příspěvek od qeex »

Musím trochu zbrzdit nadšení z fresnelky s kratší ohniskovou vzdáleností, včera jsem cvičně zakrabičkoval display a lupu na vzdalenosti 110mm od očí(čočka 70mmod očí) (zaostření není problém ani s displayem na 70mm, čočka se v tu chvíli dotýká nosu, obraz pokrývá většinu zorného pole(pocitově je to cca jako koukat z 250mm na 27" display), rohy jsou značně deformované, ale neberu to jako problém). Problem nastal když jsem display napojil na AV out z foťáku (abych nemusel zapojovat vysílač s přímačem a simuloval OSD které nemám napojené), hodnoty v rozích se zdvojují, oči si na tak krátké vzdálenosti nespojí obraz a je to nepříjemné.
Cvičně jsem nechal mrknout do brýlí svou drahou polovičku, která mírní mé nadšení střízlivějším pohledem na věc, a ta ihned prohlásila že se na to nedá koukat a ať to raději předělam. Takže dnes pujdu asi na klasickou vzdalenost displaye a čočky od očí.
jendabek

#199 Příspěvek od jendabek »

Díky za info, už jsem to chtěl objednávat! Jaké máš jinak zkušenosti co se týče pochopení drahé polovičky pro tu naši podivuhodnou FPV zálibu? :D
qeex

#200 Příspěvek od qeex »

má drahá to bere v pohodě, jen jí neříkam součty kolik to celé stojí, jen dílčí částky když to chodí postupně :-). Jinak FPV je zatím ve fázi testů dosahu a výroby brýlí, jak bude následně nahlížet na lítání to se teprve uvidí. Každopádně na to že si lepím letadýlka si zvykla a ovladaní přes brýle už není taková změna :-). Dokud se se svejma vyráběcíma koníčkama vlezem společně na jediný stůl co v bytě máme, tak to bude harmonické soužití :-D
hadrák

#201 Příspěvek od hadrák »

... :?: ...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 14:08, celkem upraveno 1 x.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
qeex

#202 Příspěvek od qeex »

Ahoj,
našel jsem tohle http://www.atv-projects.com/50p_SPG.html, není to řešení bluescreen? tvorbou sync pulsu do videa?
Bohužel v obvodech a pochopení jejich logiky se nevyznám, ani angličtinou moc nevladnu, tak nevím jestli jsem našel něco užitečného nebo nepoužitelné.
mclei
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od mclei »

Making 3D Glasses DIY: https://youtu.be/NOk1cpmYl5k
siki
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od siki »

Pro inspiraci moje verze samodomo FPV brýlí :-) Základem je toto: http://www.banggood.com/Universal-Virtual-Reality-3D-Video-Glasses-For-iPhone-Smartphone-p-962310.html
Pak je třeba nějaké to řezání, úpravy. Upravit očnice, vložit fresnelku. Vložit displej, 5" tam nádherně pasuje. Připojit přijímač :-) Myslím, že z fotek bude vše jasné :-)
Šiki
Přílohy
4.JPG
3.JPG
2.JPG
1.JPG
error414
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od error414 »

Ja sem podle Karla upravil eco brejle :). Display je tam https://eud.dx.com/product/diy-hd-5-tft ... -844202988 a nejaka freshnelka z ebay.
Přílohy
DSC_1679.jpg
DSC_1737.jpg
DSC_1738.jpg
DSC_1739.jpg
Logo 600 + spirit
error414
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od error414 »

jeste detail displaje
Přílohy
DSC_1735.jpg
Logo 600 + spirit
mclei
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od mclei »

error414 píše:Ja sem podle Karla upravil eco brejle :). Display je tam https://eud.dx.com/product/diy-hd-5-tft ... -844202988 a nejaka freshnelka z ebay.

Ten displej je bez bluescreenu?
error414
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od error414 »

Bohužel není :(. Je s blue screenem
Logo 600 + spirit
krtek2k

#209 Příspěvek od krtek2k »

Ale něco jsem s ním nalítal a bluescreen jsem neviděl
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Cetar

#210 Příspěvek od Cetar »

Hoši poslední dobou je tu nějak mrtvo. Ani jsem tu nikde nenašel zmínku o nových Quanum DIY FPV Goggle V2. 5" no-BS display 800 x 480 pixels. Pokud mátě někdo V1 jako já, doporučuji zakoupit, kvalita obrazu je naprosto úžasná v porovnání s v1. Přidávám buddy code http://www.hobbyking.com/buddy.asp?code ... 8D9B01BBB4
Já je koupil i s novým head-trackerem, tak uvidím, jak pošlapou dohromady. Nicméně nemohu hodnotit situaci, kdy na ty brýle pověsíte baterii a přijímač. Bez jakéhokoli zatížení jsou hezky pohodlné. Vejdou se do nich i velké plastové hipster brýle :D
Stejně jako u v1 doporučuji vylepit černou kobercovkou uvnitř k zamezení odrazů displeje od bočnic. Plus se díky neoprenovému "obalu" prý nemusí vůbec lepit - já tam měl maličkou mezeru díky oplácání tou kobercovkou, tak jsem je i slepil kobercovkou dohromady a no problem.
Hodnocení parametrů nechám na vás.
Po zakoupení už rozhodně nemám choutky na headplay :D
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“