DA50 nesaje palivo
- Radek1980
- Kontaktovat uživatele:
DA50 nesaje palivo
Ahoj,
může někdo poradit po čem bych měl jít jako první když nemůžu do motoru nasát palivo? Motor asi dva roky neběžel, vyměnil jsem membrány a pokusil se ho natočit, ale vůbec nenasává palivo.
Karburátor je WALBRO.
Předem dík za rady!
může někdo poradit po čem bych měl jít jako první když nemůžu do motoru nasát palivo? Motor asi dva roky neběžel, vyměnil jsem membrány a pokusil se ho natočit, ale vůbec nenasává palivo.
Karburátor je WALBRO.
Předem dík za rady!
Radek
Špatná zpráva je ta, že čas letí. Dobrá zpráva je ta, že vy jste pilot.
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
Re: DA50 nesaje palivo
Radku, zkus vlozit membranu do paliva na hodinku, zmekne a pak bude n nasavat. podivej se taky na hadicky v nadrzi. Proved kontrolu filtru v nadrzi. a jak budes mit venku membranu, tak strikni par kapek paliva do karbecu.
* * * * * Extra 300S SP-AMA ; Extra 300 SP-FAM * * * * *
www.helisport.cz
www.lmk-castkovice.cz
www.helisport.cz
www.lmk-castkovice.cz
Sdělej hadičku od karburátoru,vem injekční stříkačku s benzínem a natlač to tam.
Než budeš vstřikovat benzín stříkačkou, tak nejdřív karbec zacpi prstem a toč a toč. Dostane se tam hodně paliva a snad to pomůže. Potom můžeš vstřikovat palivo přímo do válce, dokud motor nezačne běžet. Já jsem to takhle musel udělat na letišti po delším skladování modelu a motor potom běžel.
Michal
Michal
- Radek1980
- Kontaktovat uživatele:
Andy1pl píše:Radku, zkus vlozit membranu do paliva na hodinku, zmekne a pak bude n nasavat. podivej se taky na hadicky v nadrzi. Proved kontrolu filtru v nadrzi. a jak budes mit venku membranu, tak strikni par kapek paliva do karbecu.
Díky moc. Pomohlo to, motor se chytil i když ze začátku dělal trochu fóry, ale po cca třetim nastartování už běží jak má.
Ještě jednou dík.
Radek
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
Super ! at to lita 
Andy
Andy
* * * * * Extra 300S SP-AMA ; Extra 300 SP-FAM * * * * *
www.helisport.cz
www.lmk-castkovice.cz
www.helisport.cz
www.lmk-castkovice.cz
- Radek1980
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se radoval předčasně.
Motor sice nastartuju a zdá se že chodí bez problému - volnoběh v poho plný plyn v poho přechody taky dobrý, ale po chvíli běhu motoru se s přidáním plynu udusí a pak už zase nejde nastartovat. Chytne zase jedině když ho "nachlastám". Příjde mi že tam prostě palivo nejde tak jak by mělo jít. Kde by mohl bít ještě problém? palivo z nádrže jsem skoušel nasát a žádný odpor jsem necejtil ani nevím jestli je možný aby se filtr na "bimbu" nějak ucpal a bránil tak v nasávání paliva.
Nejsem ještě uplně kovanej ve spalovákách takže kdokoliv cokoliv poradí budu rád.
díky
Motor sice nastartuju a zdá se že chodí bez problému - volnoběh v poho plný plyn v poho přechody taky dobrý, ale po chvíli běhu motoru se s přidáním plynu udusí a pak už zase nejde nastartovat. Chytne zase jedině když ho "nachlastám". Příjde mi že tam prostě palivo nejde tak jak by mělo jít. Kde by mohl bít ještě problém? palivo z nádrže jsem skoušel nasát a žádný odpor jsem necejtil ani nevím jestli je možný aby se filtr na "bimbu" nějak ucpal a bránil tak v nasávání paliva.
Nejsem ještě uplně kovanej ve spalovákách takže kdokoliv cokoliv poradí budu rád.
díky
Radek
-
JardaRůžička
Nevím jaké máš bimbátko, jestli s filtrem nebo bez. Ale setkal jsem se i s tím, že do zpětného ventilku se dostal nějaký chlup a ventilek se zcela nezavíral.
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Sundej karbec, celý ho rozeber a nalož do benzínu. Po té ho celý důkladně vyfoukej tlakem vzduchu.
Tu nádrž (bimbátko) raději fyzicky zkontroluj - jestli je plstěný tak ho vyper nebo
rovnou vyměn, ale také vyprat v benzínu...
Potom se dá řešit dál.
Tu nádrž (bimbátko) raději fyzicky zkontroluj - jestli je plstěný tak ho vyper nebo
rovnou vyměn, ale také vyprat v benzínu...
Potom se dá řešit dál.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...