ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
hairstile

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#2566 Příspěvek od hairstile »

Neni tady nahodou nekdo pobliz Teplic s touhle deskou? rad bych ji zkusil prohodit jestli se to bude chovat stejne...

Kdyztak na to mame udelanou dilnu a odvoz neni problem...
j.s

#2567 Příspěvek od j.s »

hairstile píše:Neni tady nahodou nekdo pobliz Teplic s touhle deskou? rad bych ji zkusil prohodit jestli se to bude chovat stejne...

Ano, rad pomuzu, ale až po 13.6., driv v Tp nebudu.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2568 Příspěvek od jamesgsf »

Už jsem to dával na jiné vlákno ale hodím to i sem ať je to pohromadě. Včera jsem zkoušel droneshare.com kam apm posílá logy pokud si uděláte registraci a zapnete to v droidplaneru. Docela zajímavá stránka, co jsem koukal tak se v tom dají i prohlížet parametry pro různá nastavení a testování. Škoda, že jsem to nevyzkoušel dříve. Myslím, že by se i podle toho dal velice dobře dohledat copter(model). Vzhledem k tomu, že je vše z logu, který se zřejmě ukládá v tel. to ještě musím zjistit jak to přesně funguje. Ale logy se na dronesher nahrály a apm jsem neměl vůbec připojené ani zapnuté.
Přílohy
droneshere.jpg
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Amper

#2569 Příspěvek od Amper »

Podobnou funkci provozuje server ExMaps.com
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#2570 Příspěvek od Amper »

hairstile píše:Kdyz odarmuju motory tak by se otacky meli zvedat podle toho kolik pridam plynu ne? a ne ze si na minimum plynu nahodi otacky jaky chce obcas jsou tak velky ze bejt tam vrtule tak by urcite vyletela

Nemas nahodou preplej mod na neco jineho nez Stabilize ?

Mody totiz do plynu kecaj a to dost. Vubec nekeca Acro, trochu keca Stabilize (hlavne pri premotorovanejch copterach to blbne) a hodne pak AltHold/Loiter/PosHold atd.....
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2571 Příspěvek od jamesgsf »

Jo to bude umět asi více servrů, ale na droneshare to droidplanner posílá automaticky tak se o to nemusiš starat. Je jasný že je potřeba mít v terenu mobilní připojení.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
hairstile

#2572 Příspěvek od hairstile »

j.s píše:Ano, rad pomuzu, ale až po 13.6., driv v Tp nebudu.

Zdravim to by byla parada... pristi tejden se teda nejak dohodnem ;)
jara2508

#2573 Příspěvek od jara2508 »

hairstile píše:Neni tady nahodou nekdo pobliz Teplic s touhle deskou? rad bych ji zkusil prohodit jestli se to bude chovat stejne...

Zdravim pokud chces jsem take z Teplic
Quad 520 Apm 2.6, sunnysky, bl-heli 20A
eddiex

#2574 Příspěvek od eddiex »

Zdravim po case.
Tak jsem provedl par ruznych testu. Chtel bych se zeptat, overit neco ohledne GeoFence. Trochu me prekvapilo chovani koptery. Nastavil jsem radius i vysku [100m a 50m] . Ve STABILIZE modu jsem stoupal az jsem narazil na hranici a aktivoval se mi RTL presne podle ocekavani. Pak jsem ten samy test udelal v modech LOITR a ALTHOLD. V ani jednom pripade se RTL neaktivoval. Misto aktivace RTL koptera proste zastavila dalsi stoupani, zustala v modu LOITER/ALTHOLD. To me prekvapilo, nebot v instruktaznim videu na wiki rika, ze RTL/LAND se zapne bez ohledu na mod ve kterem hranici dosahneme. Tak ted nevim, jestli mam neco spatne, nebo je to tak umyslne.
K testu GeoFence co se tyce radiusu jsem se nedostal diky baterce.

Jak to funguje vam?
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
eddiex

#2575 Příspěvek od eddiex »

Jo a jeste jeden problem resim. Ikdyz mam originalni POWER MODUL od 3DR, tak nemeri vubec dobre vubec nic. Ani volty a uz vubec ne proud a spotrebu. Postupoval jsem podle wiki a kalibraci napeti jsem se naucil. A muzu rict, ze ano po rucni kalibraci to meri napeti.

Posledne jsem se vlastne zritil asi z 5 metru a byl jsem prekvapen, ze napeti na clanku padlo az na 2.80V Nastaveno jsem mel pri 15V RTL. To vsak vubec nezafungovalo?? Proc??

Ted jsem na to prisel. Ona se ta kalibrace musi asi delat pokazde, kdyz zapojim baterii ... No to je na nic. Jakoby po odpojeni baterie si to ten system nepamatoval tu kalibraci, nebo co? Vite nekdo neco o tom, prosim.?
Banana

#2576 Příspěvek od Banana »

eddiex píše: Ted jsem na to prisel. Ona se ta kalibrace musi asi delat pokazde, kdyz zapojim baterii ... No to je na nic. Jakoby po odpojeni baterie si to ten system nepamatoval tu kalibraci, nebo co? Vite nekdo neco o tom, prosim.?

To se mi nezda, to by bylo nepouzitelne, zrovna vcera jsem si to nastavil 10,5V a testoval, baterka odpojena , a normalne to fungovalo. Otazka jina je pak, kolik nastavit to napeti aby to bylo optimalni.
eddiex

#2577 Příspěvek od eddiex »

No musis to zmerit manualne treba multimetrem a namerenou hodnotu tam zadas. Ono to tak funguje. Jenze to vypada spise jako nejake FAKE mereni. Podle mne to nemeri, ale jen odpocitava. Je to rozhodne nepouzitelne!!! Aspon u mne.

Zkus to zkalibrovat s plne nabitou baterii. Pak ji odpoj a pripoj tam stejnou baterii, ale treba skoro vybitou. U mne to zacne ukazovat jakobych zapojil plne nabitou baterii. Takze podle mne nemeri, ale zacne jakymsi "odhadem", nebo co, odpocitavat.
To nechapu, proc to nemeri uplne jednoduse jako kazdy lacinny merak za par centu!!!???

Z letovych logu taky vim, ze napeti kolisa nahoru dolu, ale v prubehu celeho letu jsou to furt hodnoty okolo plne nabite 4S baterie.

Dve baterie jsem si odvaril rekneme vlastni vinou a spatnym odhadem. Treti jsem odvaril diky tomuto [NE]MERICIMU smejdu za hrozne penize.

Zkusil jsem dva PowerModuly, jeden origo 3DR - oba stejny problem.
skiner

#2578 Příspěvek od skiner »

Skus to podla tohto videa. Teda az si ho uz nevidel. Malo by to byt pre origo 3DR modul.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tEA0Or-1n18[/youtube]
OK2BUH

#2579 Příspěvek od OK2BUH »

Mě to měřilo na Pixhawku napětí naprosto přesně. Horší to bylo s proudem, tam byla nelinearita. Ale nic ti nebrání tam dát ještě pípák za 35 Kč, ten měří napětí každého článku.
http://www.ebay.ca/itm/1-8S-Lipo-Li-ion-Fe-Battery-Voltage-2IN1-Tester-Low-Voltage-Buzzer-Alarm-FO-/291317593951?
eddiex

#2580 Příspěvek od eddiex »

Skinere, to jsem uz delal. Ano da se to takhle zkalibrovat. Jenze on tam rika, ze ty udaje, ktere tam zadas [pri kalibrovani] se maji ulozit do pameti. To se mozna opravdu ulozi. Jenze kdyz pak odpojim a znova zapojim baterii, tak ono si to asi mysli, ze je plne nabita a zacne ukazovat hodnotu treba 16.74V [4S baterie], pricemz napeti baterie je ve skutecnosti jen 15.8 V. To on jaksi nepozna, nebo co... Nebo proste neco delam spatne, neco jsem prehledl... nevim. Podle mne to nemeri.

to OK2BUH:
Pipak pouzivam. Mam velmi podobny tomu z linku, jen misto displaye tam jsou cervene a zelene ledky. Moc spokojeny s tim nejsem, protoze to dela porad plane poplachy. Pipa, blika cervene a pritom napeti na clanku je treba 4.05V . Ono to popipava vlastne hned po vzletu. Ale budiz ikdyby to fungovalo, tak pro funkce APM to nic nepomuze. Potrebuji pouzivat FailSafe nastaveni v APM pro voltaz a zustatek mAh.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“