Stolni pila z Lidlu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

Stolni pila z Lidlu

#1 Příspěvek od RimmerCZ »

Caute, nemate nekdo nahodou doma tu Parkside stolni kotoucovku ? http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?id=523
Zajima me, jestli se na tom da neco urezat s rozumnou presnosti. Uvazoval jsem puvodne o Bosch PTS 10 (celkem doporucovana)
http://www.levneelektro.cz/p238868-nara ... AuLW8P8HAQ

ale zas tak casto ji pouzivat nebudu. Jestli ma proste dobre udelane ty uchyty a zarazky. Precejenom je to mene nez polovina ceny.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Stolni pila z Lidlu

#2 Příspěvek od blesk »

RimmerCZ píše:Caute, nemate nekdo nahodou doma tu Parkside stolni kotoucovku ? http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?id=523
Zajima me, jestli se na tom da neco urezat s rozumnou presnosti. Uvazoval jsem puvodne o Bosch PTS 10 (celkem doporucovana)

ale zas tak casto ji pouzivat nebudu. Jestli ma proste dobre udelane ty uchyty a zarazky. Precejenom je to mene nez polovina ceny.

kdyby někdo uvažoval nad tou akučkou (999kč) tak doporučuju, ta oddělávací hlavička je super, baterka vydrží dlouho, rychle nabitá. Mám ji cca 2 roky a slouží k plné spokojenosti, krouťák naprosto vyhovuje.
novfra

#3 Příspěvek od novfra »

RimmerCZ píše:Caute, nemate nekdo nahodou doma tu Parkside stolni kotoucovku ? http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?id=523

Nemám Parkside, ale je to jako přes kopírák.....
Kupoval jsem ji asi před ?? 7-8 lety za zhruba podobnou cenu. Tehdy to byla jedna z mála pil na 230V (tehdy jsem neměl centrálu 3x400V, dnes už ji mám a řešil bych to jinak) a měl jsem centrálu jen na 230V a potřeboval jsem ji používat mimo dosah el. sítě. Pravítka jsem nikdy nepoužil, nepotřeboval jsem je. Ale veškeré příslušenství působí velmi fórově a nevěřím v nějakou solidní přesnost. Králikárnu s tím postavíš, nábytek asi ne. Na regály na zahradě byla dobrá. Kdybych se měl znovu rozhodovat, koupil bych ji. Na uříznutí prkna OK, pokud neřešíš (s pravítkem) milimetr (a víc) sem, milimetr (a víc) tam....
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RimmerCZ »

No kralikarnu stavet nehodlam, ale rad bych s tim resil veci jako pergolu a nejake zahradni veci, nabytek a regaly do garaze a technicke mistnosti atp. Takze presnost na desetiny milimetru jako u nabytku v interieru mit nemusim, ale ze to muselo zrovna litat milimetr sem tam se mi moc nepozdava. Asi to necham byt a az prijde doba, koupim ten bosch.

Od Parksidu mam male vrtaci kladivo, ktere je teda super, udelalo uz dost prace, 18V akucku, ktera je naprosto paradni, protoze za tu cenu mas lionky, dvourychlostni a ma i docela velkou silu na mensi stupen a hlavne vydrzi nabita v regale mesice. Taky pokosovou pilu, ale dneska uz bych ji nekupoval, nema pojezd a nejde s ni ani urezat 120mm palubka v uhlu 45, musi se otocit a nadvakrat, koupil bych radeji tu drazsi s tim posuvem. Slovy chci rict, ze jejich naradi me zatim jen prekvapilo. I kdyz ted jsem koupil velkou flexu, a ty kotouce co tam meli, a ty rezaci karbidove kotouce jsou katastrofa, horsi jsem nevidel, budu muset koupit nejake normal ze zelezarstvi, protoze s tim regulerne nejde upizlat ani desitka roxor, kdezto s obyc. malou flexou projedu ten roxor za 5 vterin.
macek11

#5 Příspěvek od macek11 »

Jestli už se díváš po té Boschce, zkus si najít Makitu MLT100 je větší, celkem slušně přesná a dá se sehnat asi o tisícovku dráž.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jindra_S »

Doporučuji Ti zajít si třeba do Hornbachu - měli tam levné Einhelly (a ten Parkside nebude hodne jiny) a Boschku - rozdíl je vidět na první pohled, věřím, že Makita bude stejně nebo více kvalitní.
Mám tu Boschku a co se přesnosti týče, na mé občasné potřeby (poličky, pergola, stojan na víno ...) s rezervou dostačující, práce je příjemná. Dá se s tím udělat i základní nábytek třeba z lamina (samozřejmě kvalita předřezu to nebude).
Má to však své ale, které bych dneska při koupi zvažoval možná více:
- Stolní pila je super, ale při určité velikosti materiálu je potřeba další osoba (a není to až tak velká velikost)
- Vozík (držák materiálu) pro materiál to má jen vlevo
- Při řezání trámu na pergolu jsem stejně musel půjčit pokosovou pilu. Jinak by řezání bylo dobrodružstvím pro oba.
- Musel jsem spáchat pevný stojan - a tak společně s pilou zabírají místo v garáži
- Odsávaní je zezadu - nevadí při maniipulaci, ale nebere tak moc, jako kdyby bylo v horním krytu

Něco by řešil třeba tento Einhell: http://pily.heureka.cz/einhell-expert-te-cc-1825-u/specifikace/#section - ale zase kam s tím, když neřežeš denně?

Třeba se Ti ty postřehy budou hodit.
-
old_Mr_Grim

#7 Příspěvek od old_Mr_Grim »

Taky jsem o te Pardkside pile uvazoval, ale plechové stoly ve mě nevzbuzuji zadnou duveru. Videl jsem tech levnejch hodne a zadna nesplnila me naroky na presnost. Koukam po nejake, ktera ma bud litinovy stul, nebo alespon ze slitin hliniku s T drazkou. S tim se uz da neco delat a pripadne dotvorit tak, aby vyhovovala presnost.
Ale "znacka" Parkside ma u me celkem dost plusovych bodu. Mam doma kotoucovou brusku, opalovaci pistoli a primocarku a vse mi uz leta slouzi k me spokojennosti :)
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RimmerCZ »

Podle me tenhle kousek bude einhell, koukal jsem na jednu einhellu a az na detaily vypadala uplne stejne. Nepujdu do toho, "nasetrim" na lepsi
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“