Blade Nano CP X
Re: Blade Nano CP X
Jeden ze dvou typů podvozků, které jsem si nechal vytisknout. Za pár korun, vypadá to odolně a je to stejně lehké, jako originál.
Marek_Km píše:Jeden ze dvou typů podvozků, které jsem si nechal vytisknout. Za pár korun, vypadá to odolně a je to stejně lehké, jako originál.
Dobrý. Akorát ty kablíky a konektory vypadají blbě. Ale to pos.al výrobce BL setu.
Logo 500 VBar, nano CPX
V poslední době občas vrtulníček sebou malinko cuknul, tak jsem se rozhodnul, že vyčistím serva. Potom jsem vše dal vše zpět a šel do vzduchu. Tam byl pár sekund, pak sám od sebe spadnul a už pak nešel spárovat. Netuším, kde se stala chyba a docela mě s..e představa, že bez rozloučení odešla řídící deska. Prostě jen bliká dioda a nic. Poradí mi někdo, nebo jsem si odpověděl sám a můžu kupovat druhou? To by mně teda docela nakrklo, protože těch peněz do toho prcka v poslední době nešlo málo.
Marek_Km píše:V poslední době občas vrtulníček sebou malinko cuknul, tak jsem se rozhodnul, že vyčistím serva. Potom jsem vše dal vše zpět a šel do vzduchu. Tam byl pár sekund, pak sám od sebe spadnul a už pak nešel spárovat. Netuším, kde se stala chyba a docela mě s..e představa, že bez rozloučení odešla řídící deska. Prostě jen bliká dioda a nic. Poradí mi někdo, nebo jsem si odpověděl sám a můžu kupovat druhou? To by mně teda docela nakrklo, protože těch peněz do toho prcka v poslední době nešlo málo.
Udělá to i když odpojíš serva??? Mě se stalo u 130, že jsem vyzkratoval servo a odpálil asi tranzistor na desce. Po výměně to funguje. Není možný že jsi desku vyzkratoval??? Neupadl nějaký drátek u serva???? Možná zkusit serva jestli funguji na jiné desce, nebo testru.
Netopyr
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
Tak jsem odpojil serva, znovu se pokusil to nově spárovat, tentokrát OK. Motory se točily, tak jsem zapojil serva a lehce vrtulníček prolítnul. Nechápu, kde mohl být včera problém.
Pokud bliká modrá dioda vše funguje (serva reagují) ale netočí se motory je vrtulník pravděpodobně v režimu "Throttle Hold".
Takže záleží na tom jak bliká, zda protože není spárovaný, nebo je prostě jenom "Throttle Hold"
Jak vypnout "Throttle Hold" je v návodu liší se dle použité vysílačky.
Někdy se tento režim sám vypne po kompletním vypnutí a zapnutí (vysílač, vrtulník).

Takže záleží na tom jak bliká, zda protože není spárovaný, nebo je prostě jenom "Throttle Hold"
Někdy se tento režim sám vypne po kompletním vypnutí a zapnutí (vysílač, vrtulník).
Heli: Blade 450X, 230S night, nano CPS, CPX, Lama V3
Vysílačky: DX6, MLP6DSM
Nabíječ: ImaxRC X200
Vysílačky: DX6, MLP6DSM
Nabíječ: ImaxRC X200
Fox50 píše:Pokud bliká modrá dioda vše funguje (serva reagují) ale netočí se motory je vrtulník pravděpodobně v režimu "Throttle Hold".
Hele (trottle hold) se nevypíná, nevím jaký máš ještě vrtulník ale když se ti bude helina řítit nekontrolovatelně k zemi, a TH nepůjde cvaknout, tak TH je nutnost, snížíš škody,to znamená že když cvakneš TH zastavíš motor a listy se přestanou točit a nedělají hlubokou orbu. A se spárováním to nesouvísí.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
Zdavim pani,
Nano CPX mam od jesne minuleho roku. Rovno som ho kupil aj s BL upgradom. Doteraz super fungoval, ale po poslednom pade sa na tom nieco urvalo a helina sa vypína pocas letu. Bateriami to nie je, mam 8 baterii a robi to na kazdej a nezalezi od nabitia.
Problem sa prejavuje takto: Zapnem vysielac, zalozim bareriu, polozim helinu na zem a rozvieti sa modre svetielko. Vzlietnem a nikedy hned, niekedy po minute sa helina vypne a padne dolu. Modre svetielko je vypnute. Ked ju zodvihnem tak a zacnem klepkat po plosaku jednotky tak sa modra ledka obcas zapne a potom vypne. Serva po cely cas skrkaju - cize problem v privode napatia z baterie. Zapinani/vypinanie nezalezi od miesta kde buchnem po jednotke alebo ktorym kablikom pohybem. Vacsiou odpojenie a zaponie pomoze aby sa ledka znova zapla, ale zase v nepravidelnom intervale sa vypne. Privod k hlavnemu BL motoru som skusil vypojit a robi to stale.
Otazka: Je chyba v hlavnej jednotke alebo mam kupit nove ESC pre BL motor?
Vdaka
Nano CPX mam od jesne minuleho roku. Rovno som ho kupil aj s BL upgradom. Doteraz super fungoval, ale po poslednom pade sa na tom nieco urvalo a helina sa vypína pocas letu. Bateriami to nie je, mam 8 baterii a robi to na kazdej a nezalezi od nabitia.
Problem sa prejavuje takto: Zapnem vysielac, zalozim bareriu, polozim helinu na zem a rozvieti sa modre svetielko. Vzlietnem a nikedy hned, niekedy po minute sa helina vypne a padne dolu. Modre svetielko je vypnute. Ked ju zodvihnem tak a zacnem klepkat po plosaku jednotky tak sa modra ledka obcas zapne a potom vypne. Serva po cely cas skrkaju - cize problem v privode napatia z baterie. Zapinani/vypinanie nezalezi od miesta kde buchnem po jednotke alebo ktorym kablikom pohybem. Vacsiou odpojenie a zaponie pomoze aby sa ledka znova zapla, ale zase v nepravidelnom intervale sa vypne. Privod k hlavnemu BL motoru som skusil vypojit a robi to stale.
Otazka: Je chyba v hlavnej jednotke alebo mam kupit nove ESC pre BL motor?
Vdaka
Ahoj,
zkus odpojit zadní motor.
Zkus prověřit kontakty na upgradu na stříďák, vím že s tím byli problémy.
zkus odpojit zadní motor.
Zkus prověřit kontakty na upgradu na stříďák, vím že s tím byli problémy.
Netopyr
Kontakty na zadny rotor mam zaliate tavnou pistolou a aj napajanie na BL upgrade mam priamo z dosky. Takze privodom to nemoze byt. Kazdym kablikom som pohybal. Inak original kontraky na BL mi vydrzali cca 2 tyzdne a potom sa mi odlomili.
Teraz som zistil, ze nejako to suvisi aj teplotou modulu. Prvy let po dlhsom case je vzdy najdhsi. Potom sa intervaly vypadania skracuju.
Zajtra by som skusil tam vlozit povodny motor.
Teraz som zistil, ze nejako to suvisi aj teplotou modulu. Prvy let po dlhsom case je vzdy najdhsi. Potom sa intervaly vypadania skracuju.
Zajtra by som skusil tam vlozit povodny motor.
Vím, že možná otravuju, ale zadní motor má docela velký odběr, zkus ho odpojit. Já bych tím začal, než cokoliv přestavovat.
Netopyr
Tak som odskusal som odpojit chvostovy motor. Zo zaciatku to vypadalo, ze to bude tym, lebo prvu bateriu co som skusal to nevyplo ani raz, pekne zacala blikat ledka pri poklese napata a vypol sa motor (ako sa ma pri vybiti). Po vypnuti motora sa ledka znova rozsvietila. Potom som dal druhu bateriu, este sa v pohode naparovalo, roztocil som rotor na takmer maximum a uz po 10sek to vyplo. Ako som helinu zodvihol (bez toho aby som sa dotkol akehokolvek kabla) tak sa modra ledka asi dvakrat vypla a zapla. Vypada to akoby to bolo citlive na otrasy. Chvostovy motor bol po cely cas odpojeny. Potom som znova skusil roztocit hlavny rotor a uz sa to vypinalo.
Tak asi to vypada na tu hlavnu jednotku. Ma vyznam este poodpajat aj serva?
Dzino píše:Tak som odskusal som odpojit chvostovy motor. Zo zaciatku to vypadalo, ze to bude tym, lebo prvu bateriu co som skusal to nevyplo ani raz, pekne zacala blikat ledka pri poklese napata a vypol sa motor (ako sa ma pri vybiti). Po vypnuti motora sa ledka znova rozsvietila. Potom som dal druhu bateriu, este sa v pohode naparovalo, roztocil som rotor na takmer maximum a uz po 10sek to vyplo. Ako som helinu zodvihol (bez toho aby som sa dotkol akehokolvek kabla) tak sa modra ledka asi dvakrat vypla a zapla. Vypada to akoby to bolo citlive na otrasy. Chvostovy motor bol po cely cas odpojeny. Potom som znova skusil roztocit hlavny rotor a uz sa to vypinalo.
Taky mi to takhle blbnulo. Poprvé jsem to reklamoval ( reklamace neuznána s tím,že jsem to zničil já), poté výměna hlavní jednotky a po pár startech to samé. Už mě to přestalo bavit (hlavní jednotka stojí myslím kolem 1100,-Kč) a tak jsem vrtulník odložil. Už mne nebaví a peníze už do toho nehodlám sypat.
Logo 500 VBar, nano CPX
Dělalo mi to po nějaké době to samé. Rozpárovávání za letu apod. Pak už se s tím nedalo lítat vůbec a při pokusech to rozchodit se z desky trochu začoudilo a už šel tuším jen zadní motor. Už si přesně nepamatuju, je to nějaký pátek. Taky odloženo, ale reklamaci zkusím.